A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.327
Исто така варира мислам од реон во реон...Зависи кај мене пример, шо се повеќе Албанци, има повеќе албански канали...Во центар не верувам дека е така..
се работи за Бутел 1.Во секој случај овие канали се истите кои ги имаме и сега. Благодарам за инфото.

Се надевам во Бутел имаат стабилна интернет врска.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Што е ова бе, секој ден по повеќе од еден саат нема кабелска и интернет? :mad:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Од истите луѓе шо го прават касперски е.
Аха тогаш ваљда ќе биде позната алатка во иднина, сега за сега не е популарна помеѓу корисниците на Wilders Security форумот, што значи сеуште нема постигнато добри резултати на глобално ниво.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Абе шо е работаа со воа наместо каблетел ќе се вика Близоо ? така ли ????

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Шо е работаа бог да чува и да брани .. симнуам торрент и глеајте шо како ми е ..

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Достапен е Blizoo во Аеродром кај Т.Ц. Скопјанка? И дали некој може да ми каже дали конекцијата е стабилна :)?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Малце не се фер...немам интернет заради неплатени сметки, но не станува за тоа збор (финансиски проблеми). Зошто сега после неполна недела бараат да им се плати последната сметка (значи треба поправило 10 дена после примањето на сметката). Ај и тоа не го рачунам зотоа што можеби поштарот доцнел којзнае...Него друго ми е муабетот:

Коа целиот мој реон немаше нет 1 цела недела и 2 дена (2та дена кои нема да ги рачунам), кејблтел НЕ ГИ ОДБИ тие 200 денари. Бидејќи по нивната полиса, ако мојот нет е 600 денари месечно, они наплатуваат по 200 денари на третина од месец...Месецот има претежно 3 недели + 1 зависно за кој месец станува збор, значи поправило -1 недела -> -200 денари. Ако не би имале 2 недели тоа се минус 400 денари, поточно 420 колку што они ни бараа долг зотоа што бевме приклучени во втората третина од месецот јули и зотоа толку пари имавме долг.
Сега ја слободно можам така да им барам и за претходен месец (али за тој кога немавме нет ја плативме целосната сметка од 599 денари), али незнам колку ќе се исплати, само ќе кажат:
“повелете ливче, потполнете ја жалбата и ќе ја разгледаме“.
Фак хис мадер, не се исплати. Ќе си продолжам да си се викам Трпе Трајковски па шо биде нека биде.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.117
Поени од реакции
6.109
Малце не се фер...немам интернет заради неплатени сметки, но не станува за тоа збор (финансиски проблеми). Зошто сега после неполна недела бараат да им се плати последната сметка (значи треба поправило 10 дена после примањето на сметката). Ај и тоа не го рачунам зотоа што можеби поштарот доцнел којзнае...Него друго ми е муабетот:

Коа целиот мој реон немаше нет 1 цела недела и 2 дена (2та дена кои нема да ги рачунам), кејблтел НЕ ГИ ОДБИ тие 200 денари. Бидејќи по нивната полиса, ако мојот нет е 600 денари месечно, они наплатуваат по 200 денари на третина од месец...Месецот има претежно 3 недели + 1 зависно за кој месец станува збор, значи поправило -1 недела -> -200 денари. Ако не би имале 2 недели тоа се минус 400 денари, поточно 420 колку што они ни бараа долг зотоа што бевме приклучени во втората третина од месецот јули и зотоа толку пари имавме долг.
Сега ја слободно можам така да им барам и за претходен месец (али за тој кога немавме нет ја плативме целосната сметка од 599 денари), али незнам колку ќе се исплати, само ќе кажат:
“повелете ливче, потполнете ја жалбата и ќе ја разгледаме“.
Фак хис мадер, не се исплати. Ќе си продолжам да си се викам Трпе Трајковски па шо биде нека биде.
Odi vo AEK i preku niv baraj si nadoknada.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Еве ја состојбава кај мене :)

--- надополнето: Nov 21, 2011 4:38 PM ---

Си имаат ете опција, потпишуваш договор, сакаш година, сакаш две, во првите 2 месеци слободно можеш да го раскинеш без да платиш проблеми, така да не би требало да биде проблем за тие што сакаат да го пробаат.
На LAN корисниците не им се брои, зошто го рачунаат како „локален“ (интранет) сообраќај. Не знам како е на DOCSIS, зошто никогаш не сум користил таков интернет.
--- надополнето: Nov 21, 2011 5:28 PM ---

Јас колку што тестирав youtube имаат сервери кај Близу, па затоа и не се мери тој сообраќај. На пример, серверот o-o.preferred.cabtel-skp1.v21.lscache4.c.youtube.com од каде што ми се вчитува стримот ја има ИП адресата 92.53.32.82, која пак припаѓа на CableTEL DOOEL Macedonia, односно по ново Близу. Исто така, кога правам traceroute никогаш не излегувам од мрежата на Близу, односно овој сервер е на 3 „скока“ од мене (од кои едниот е моето домашно рутерче).
леле бе ќе се фрлам од приземје
значи ни од јутуб ни од замунда арена или друго бугарско не ви бројат

а за во болдот и мене ме интересира

и уште ова ме интересира

дали од замунда кога спуштате рејтингот ви работи (и за ЛАН и за доксис ме интерсира)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
леле бе ќе се фрлам од приземје
значи ни од јутуб ни од замунда арена или друго бугарско не ви бројат

а за во болдот и мене ме интересира

и уште ова ме интересира

дали од замунда кога спуштате рејтингот ви работи (и за ЛАН и за доксис ме интерсира)
Мислиш за ратиото на замунда ?
ок си е, најнормално си функционира, си брои симнато и качено...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Мислиш за ратиото на замунда ?
ок си е, најнормално си функционира, си брои симнато и качено...
да да
значи дали ако сидаш ти пошто си ЛАН и имаш ептен голема брзина и ако го оставиш цел ден да сида ќе има промени во ратиото?

edit
слаб си

види јас со 50 кб аплоад колку имам (ама зошто не вадам торенти туку само сидам по цел ден) за неколку месеци имам
Rating: 3.489 Uploaded: 174.12 GB Downloaded: 49.90 GB (updated once a day)

а ти со ЛАН 50 можи да имаш

Kajgana Shop

На врв Bottom