Помош: Вируси, црви и разни штетници

A

Auditore

Гостин
Авира го користам 2-3 години и сум презадоволен. Мое лично мислење е дека е најдобриот бесплатен антивирус што може да се има. Чадор forever <3
Сум немал посериозни проблеми со авирата, ама и онака премногу знам од областа на интернет вируси/безбедност па вирус и вака и така не можам да фатам.. За превенција е најдобар, а со тоа доаѓа и можеби поголема доза на false positives спрема другите антивирусни софтвери... Зборат дека е послаб од другите кога веќе ќе ти навлезе вирус во компјутерот но не сум го искусил тоа сеуште :)
И јас знам прилично работи, значи за превенција е најдобар од бесплатните, тоа и барам, ти благодарам на исцрпниот одговор, респект.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
си вадев торенти јас претходниот месец и едно 50-60 гб имав во Д ама сега кога гледам ми го нема фолдерот (а место не ми фали на дискот) значи не ќе да е избришан фолдерот
проверив во вблиските фолдери да не го имам случајно пикнато ама ЈОК,аш го јаде бубата

дали на некој му се има случено вакво нешто и како да го вратам изгубеното?
можно е да имам некој вирус,да го форматирам па после да го скенирам писито дали ќе се среди проблемот?
пробав во серч да го побарам (Downloads ми се викаше) и најде полно фајлови ама тоа шо ми треба го нема (филмови "филмови" Формула 1 трки во Фулл ХД музика серии а сега ми ги нема....
:mad:

фала однапред (одназад не,само однапред) :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
си вадев торенти јас претходниот месец и едно 50-60 гб имав во Д ама сега кога гледам ми го нема фолдерот (а место не ми фали на дискот) значи не ќе да е избришан фолдерот
проверив во вблиските фолдери да не го имам случајно пикнато ама ЈОК,аш го јаде бубата

дали на некој му се има случено вакво нешто и како да го вратам изгубеното?
можно е да имам некој вирус,да го форматирам па после да го скенирам писито дали ќе се среди проблемот?
пробав во серч да го побарам (Downloads ми се викаше) и најде полно фајлови ама тоа шо ми треба го нема (филмови "филмови" Формула 1 трки во Фулл ХД музика серии а сега ми ги нема....
:mad:

фала однапред (одназад не,само однапред) :)
Пробај со Recuva

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ќе пробам ама имам и јас едно програмче (safe data recovery) а немам пробано ни со него оти имам забораено дека го имам само дали ќе го најди не знам оти на стариот писи го тестирав и најде еден куп фајлови ама помали а ова е 50-60 гб фолдерот
и место не ми фали само ми го нема фолдерот (а пребарав во околните ако случајно го имав пикнато несакајќи) ама џабе,се пребарав и под дрво и под камен.... :(

а дали е можно вирус да имам па да ми го има скриено па после формат и да скенирам па да го најди?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ќе пробам ама имам и јас едно програмче (safe data recovery) а немам пробано ни со него оти имам забораено дека го имам само дали ќе го најди не знам оти на стариот писи го тестирав и најде еден куп фајлови ама помали а ова е 50-60 гб фолдерот
и место не ми фали само ми го нема фолдерот (а пребарав во околните ако случајно го имав пикнато несакајќи) ама џабе,се пребарав и под дрво и под камен.... :(

а дали е можно вирус да имам па да ми го има скриено па после формат и да скенирам па да го најди?
Не ја исклучувам и таа опција, меѓутоа незнам колку би биле ефикасни ваквите (бесплатни) програми после форматирање. Симни си некој квалитетен антивирус (касперски пример), HiJackThis, malwarebytes, system mechanic, advanced system care и скенирај/поправај со нив.
Recuva е многу добар програм, на форматирано усб (од 2 гига) врати едно 90% од фајловите.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Не ја исклучувам и таа опција, меѓутоа незнам колку би биле ефикасни ваквите (бесплатни) програми после форматирање. Симни си некој квалитетен антивирус (касперски пример), HiJackThis, malwarebytes, system mechanic, advanced system care и скенирај/поправај со нив.
Recuva е многу добар програм, на форматирано усб (од 2 гига) врати едно 90% од фајловите.
Bitdefender Total Security 2011 имам ама не ми работи некое време оти не го апдејтирав и не можам ни да скенирам сега (на сред скенирање се блокира) плачи писито за формат,имам и malwarebytes ама не го наоѓа

сепак фала

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не ти треба Касперски бе,симни си Comodo Internet Security PRO 2012,ем јак антивирус,ем бесплатен.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
само алатка за скенирање и бришење на вирусчиња, симнуваш run as administrator, се инсталира привремено значи дур ти е пред нос алаткава работи штом стегнеш на иксот таа се исклучува и се деинсталира. во подесувањата намести ја на најако скенирање и кликаш automatic scan и си чекаш дур не искенира тоа што си му наместил да скенира

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Не ти треба Касперски бе,симни си Comodo Internet Security PRO 2012,ем јак антивирус,ем бесплатен.
Internet Security а бесплатен?

ама мене бит дефендерот ми е платен (лиценциран) само јас шо не го апдејтирав никој не ми е крив а 2012 ката е уште појака

#samurai#

ќе пробам,фала

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Internet Security а бесплатен?

ама мене бит дефендерот ми е платен (лиценциран) само јас шо не го апдејтирав никој не ми е крив а 2012 ката е уште појака
--- надополнето: Nov 23, 2011 4:51 PM ---
#samurai#

ќе пробам,фала
Eпа самиот си крив што не си го апдејтирал,симни го антивирусот што ти го препорачав и нема да погрешиш,а симни го и ова и скенирај

http://www.malwarebytes.org/

ID=4QQ78

KEY=HC5L-7N1F-9CAX-RA15

────────

ID=6KG69

KEY=BCKG-DR8A-C80H-F7RD

────────

ID=8CQ12

KEY=P85L-YW1W-3WGE-7HLX

────────

ID=2GD77

KEY=A7QR-V1Y2-PAJE-PM3E

────────

ID=3IB67

KEY=41CC-

Некој од овие клучеви би требало да ти помогнат за да целосно ја активираш апликацијата.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Eпа самиот си крив што не си го апдејтирал,симни го антивирусот што ти го препорачав и нема да погрешиш,а симни го и ова и скенирај

http://www.malwarebytes.org/

ID=4QQ78

KEY=HC5L-7N1F-9CAX-RA15

────────

ID=6KG69

KEY=BCKG-DR8A-C80H-F7RD

────────

ID=8CQ12

KEY=P85L-YW1W-3WGE-7HLX

────────

ID=2GD77

KEY=A7QR-V1Y2-PAJE-PM3E

────────

ID=3IB67

KEY=41CC-

Некој од овие клучеви би требало да ти помогнат за да целосно ја активираш апликацијата.
јас веќе имам мелвербајтс ама фри верзија значи со овие клучеви ќе ја имам целосната верзија така?

ФАЛА МНОГУ

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
јас веќе имам мелвербајтс ама фри верзија значи со овие клучеви ќе ја имам целосната верзија така?

ФАЛА МНОГУ
Пробувај ги сите клучеви по ред,еден би требало да фати.Ако фати ќе ја имаш целосната верзија.

Kajgana Shop

На врв Bottom