Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Разбирам, само што ти не кажа дека си го рестартирал и дека пак истиот проблем си го имал, и бидејќи зборам глупости во иднина решавај си ги сам проблемите поздрав.
Ме изиритира со тоа "оф леле што нема да прочиташ".....а и мислам дека се подразбира ако ми рекол антивирусот да го рестартирам компјутерот дека би го рестартирал...нема везе фала за помошта

Луѓе имам некој црв или којзнае што и имам голем уплоад а програмата за торенти ми е затворена. Кажете некоја програма за црви мрви и такви штетници.

Симни Hitman Pro, инсталирај, скенирај, и тоа што ќе го најде бриши, за да го избришеш треба да ја активираш лиценцата за Hitman Pro во самиот интерфејс на програмот.

Втора опција, Malwarebytes, истата постапка само што немора да го активираш за да избришеш некој вирус ако најдеш.

Луѓе имам некој црв или којзнае што и имам голем уплоад а програмата за торенти ми е затворена. Кажете некоја програма за црви мрви и такви штетници.
А зашто не си земеш еден добар анти вирус еве јас ќе ти препорачам АВГ ќе го закачам тука ако сакаш и лиценца ќе ти дадам до 2018г.

Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware
Гледам често ги препорачуваш програмиве, можеш ли малку подетално да ми ја објасниш нивната функција, и дали се free или се плаќаат, ме интересира истотака дали прават конфликт со Avast Internet Security 6, и како се справуваат со гадинки, фала однапред.

Malwarebytes -от го користам јас неколку години,работи одлично. А за останатите 2 имам доста читано дека работат одлично истотака.
Малвербајтсот ми е тестиран со NOD32 и MSE работи одлично.
Мислам дека не би правел проблеми и со Авастот.

И да,програмите се плаќаат. Секако има и бесплатни (триал) верзии.

А зашто не си земеш еден добар анти вирус еве јас ќе ти препорачам АВГ ќе го закачам тука ако сакаш и лиценца ќе ти дадам до 2018г.
Го имам јас авг ама free верзија. Ако сакаш дај лиценца за оваа AVG Internet Security. :)

имам некои тројанци kryptik , injector...и имам нод32 ..како да ги избришам?

дај бе некој не знае да го е*ам...цццц..:mad:
А да си смениш антивирус. И инсталирај си програма за малвер. Избери некоја од трите погоре наведени. Сите работат одлично

Ви препорачувам Kaspersky PURE :)
Досега го користам и многу сум задоволен :)

А да си смениш антивирус. И инсталирај си програма за малвер. Избери некоја од трите погоре наведени. Сите работат одлично

сеа инсталирам malwarebytes..и ке скенирам..добар е?

Добар е,јас го користам во комбинација со MSE. Мавни фул скен па види дали ке најде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom