Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.398
Поени од реакции
25.234
za utre utakmicive, imaat rabotnicki nesto smeneto? ili uste igraat epten tapa? a i kako e raspolozenieto kaj napredok?
Кога ќе влезам на темава и кога ќе видам дека има потенцијал да се дискутира надвор од вечната "to шкендија or not to шкендија" дискусија, ми доаѓа да скокам од среќа.
Ништо лично, не сметајте го ова за провокација, ама освежување е кога за момент се продискутира за некој друг клуб, сепак темава е Македонско фудбалско првенство.
И мене ме интересираат овие работи.
Што се случува со Работнички?
Што се случува со Тетекс? Дебакл во Кратово... Што се случува со останатите? Дали наредното коло мечот меѓу Вардар и Охрид ќе се игра на Градски? До кај е работата таму? Ако не, на кој стадион?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.799
Вардар играат во Ѓорче како домаќини, така да таму ќе се игра мечот помеѓу Вардар и ФК Охрид.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Кога ќе влезам на темава и кога ќе видам дека има потенцијал да се дискутира надвор од вечната "to шкендија or not to шкендија" дискусија, ми доаѓа да скокам од среќа.
Ништо лично, не сметајте го ова за провокација, ама освежување е кога за момент се продискутира за некој друг клуб, сепак темава е Македонско фудбалско првенство.
И мене ме интересираат овие работи.
Што се случува со Работнички?
Што се случува со Тетекс? Дебакл во Кратово... Што се случува со останатите? Дали наредното коло мечот меѓу Вардар и Охрид ќе се игра на Градски? До кај е работата таму? Ако не, на кој стадион?
Вардар-Охрид ќе се игра во Ѓорче. Вардар и Работнички нема да можат да играт на Градски до пролетниот дел, а можеби и за првите две-три утакмици од пролет ако не се заврши санацијата до март како што е предвидено.
Тетекс.... Работите во Тетекс не се баш најсјајни. Ги отпуштија двајцата можеби и најдобри играчи, Клечкаровски и Брњарчевски. Зошто? Затоа што несакале повеќе да местат утакмици. Изгледа со поголемиот дел од екипите си го имаат 3 за 3 (или појасно, и двете екипи ги пуштаат гостинските мечеви).
Тетекс има подобра екипа од неколку прволигаши, ама голем дел од мечевите им се наместени па неможе да се види нивниот квалитет. Доволно е да се каже дека изиграа 0-0 со Вардар, ја тепаа Шкендија 2-0, и несреќно изгубија од Металург.
Работнички има јака екипа, во поглед на останативе прволигаши. Прашање на време е кога ќе им се врати на победите. Мислам дека уште денес ќе се случи тоа. Бар јас така се надевам за дополнително да им избегаме на Металург :D
Ѓоре ќе ги среди, не е глуп како кретенот Чунга-Лунга....
--- надополнето: Nov 23, 2011 9:59 AM ---
a кога ќе се игра задутре ?
Нема веќе мечеви во Струга. 11 Октомври беа казнети 6 меча надвор од Прилеп па затоа играа во Струга. Ама казната им заврши.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Slednata so se igra vo ponedelnik, ke sum vo tetovo pa sakam da odam da gi gledam ... pa si mislev da ne imaat nekoja zabrana za publika, za menuvanje stadion i slicno :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Не, не во Тетово ќе си играат. Во сабота мислам дека играат, а не во понеделник:)

П

Паспарту

Гостин
Моментален резултат Работнички - Металург 0:1 - стрелец Чурлинов во 37 минута, црвен картон доби Лазаревски во 35...

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Работнички може да се збогува од европа за наредната година.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Цццц не ми се верува еј...
Бар денес очекував да победат.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Абе ѓоре бе греота човекот го издрогираа и го пуштија на прескоференција и ке после ќе тресе глупости па ќе тресе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom