Power Balance: „Енергетски баланс“ со шарлатански производ

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашо мислите дека сите што ја носат оваа алка мислат дека стварно помага во зајакнување на балансот на телото и сите срања. Јас на пример би носел ваква алка доколку не би ги дувале цените и не би биле 30 долари за една обична гумена алка. Како и да е бев и горд сопственик на livestrong алка, до пред некое време коа таа мистериозно исчезна (иако никој не ми кажал дека таа помага у балансот на телото). Глупа ви е логиката со тоа што тие што носат powerbalance ги поистоветувате со глупи луѓе.

Суеверие и помодарство. Шала на страна, ама глупо е да верувам дека парче гума ќе ми промени нешто во животот. Луѓето обожаваат да следат некои наметнати трендови. Утре да окачи некој фудбалер коњска потковица околу врат, за недела дена, сите ќе купат...:confused:

Јас имам Power Balance месец па и повеќе бев свесен дека е фалсификат мада и во оригиналот не верувам, јас ја земав пошто сите носеа и ај нека ми седи после некое време буквите ми се излупија е едниот "холограм" ми падна.А ја земав за 50 денари.

Порано се носеа белегзии од пазар за на рака.....сега ете гумички од по 5 евра па нагоре се во мода.....јбг никој не ве тера да не верувате во супер дупер натприродната моќ на гумичката....ебате хејтерите.

Од кога ја носам пауер баланс алката, можам да кажам дека станав најак шизик и ебач во градот, здравјето ми е 100ка, пун со кеш ко брод, коли, јахти итн..следно што планирам е да почнам со производство на нови тренди алки за широка проста маса, па да си купам и апартман на менхетен еден ден.
Глупости.

На Power Balance му се заканува голем економски дисбаланс
Power Balance: „Енергетски баланс“ со шарлатански производ

Да бе брат го прочитав.. али пази не ме чуди тоа, него ме чуди како сеа одеднаш луѓево се свртеа, па сеа онака си викаат со блага воздишка „ех да бе,, налет, тоа ти е.. абе знаев ја ама ех, тоа ти е, ај не беше скапо“... А истите тие, ако некој им кажел дека тоа е жива глупост, абре очи ќе ти ископаа, затоа што еве наводно верувале во тие работи, имало нешто духовно, енергетски .. (Има прдежи спакувани у пластика ебате!)

Мислам кој курац?!

Како и да е, утре ќе дојде пак некој шарлатан па ќе измисли слична таква гумичка што мажите ќе можат да си ја стават на коренот од курот, па наводно ќе им го зголемел, а жениве па обратно, на цицки, демеk ќе им се набабреле!

ах глуп народ бре..

8 и 30 евра касно разбрав инаку бизнис праевме.
Инаку за цврстина и волумен на пенисот комбуха чај стануваш сабајле и си викаш ова не е можно треба три минути медитација за да омекне ако не сакаш да се шеташ ко штркот со клунот :icon_lol:, проверена работа не се заебавам :icon_lol:.

Порано се носеа белегзии од пазар за на рака.....сега ете гумички од по 5 евра па нагоре се во мода.....јбг никој не ве тера да не верувате во супер дупер натприродната моќ на гумичката....ебате хејтерите.
Не иди со главата во ѕид и ти сега...
Целиот проблем е во тоа што производителот ја рекламираше како средство кое дава супер моќ (поголема стабилност, сила, концентрација и што уште не), а не како обична „алка“. За тоа дури имаше и агресивна маркетинг кампања, во која беа вклучени еден куп познати спортисти, кои требаа да ги убедат луѓето дека алката навистина функционира. Нормално, спортистите за тоа си лапнаа добар дел од колачето на пари собрани од лесноверните луѓе.

Не иди со главата во ѕид и ти сега...
Целиот проблем е во тоа што производителот ја рекламираше како средство кое дава супер моќ (поголема стабилност, сила, концентрација и што уште не), а не како обична „алка“. За тоа дури имаше и агресивна маркетинг кампања, во која беа вклучени еден куп познати спортисти, кои требаа да ги убедат луѓето дека алката навистина функционира. Нормално, спортистите за тоа си лапнаа добар дел од колачето на пари собрани од лесноверните луѓе.

Е добро де,јас кај пишав дека гумичката има научно докажана моќ???

Ако прочиташ убаво,ќе видиш дека мојот пост се однесува за сите оние кои воопшто помислиле дека е можно гумичка за на рака да има било каква моќ.

И нормално си е тоа да има луѓе со интелект на австралопитекус....немоеш ти со сила да ги еволуираш....а од друга страна од таквите највеќе пари можеш да извлечеш...како во примерот со гумичката.

п.с земи го примерот со флашираната вода во америка,која уствари е 102,5% чешмовача.

Е добро де,јас кај пишав дека гумичката има научно докажана моќ???

Ако прочиташ убаво,ќе видиш дека мојот пост се однесува за сите оние кои воопшто помислиле дека е можно гумичка за на рака да има било каква моќ.

И нормално си е тоа да има луѓе со интелект на австралопитекус....немоеш ти со сила да ги еволуираш....а од друга страна од таквите највеќе пари можеш да извлечеш...како во примерот со гумичката.

п.с земи го примерот со флашираната вода во америка,која уствари е 102,5% чешмовача.
Ти рече дека сме хејтери пошто никој не не терал да веруваме дека алката има натприродна моќ :)
Јас само ти кажувам дека баш како таква ја рекламираше производителот! :)

Таман работа дека Супермен ќе те направи ама мене интересна ми беше за носење. Имам еден куп од оние гуменине во разни бои што искочија пред некоја година и опсесија ми е да имам по 3-4 такви на раце :))

Power Balance би кипил само ради имиџ... иначе уште од кога почнаа да ги произведват знаев дека се срање...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom