http://powerclima.com/index.php?page=details&id=187
kaj братјава Волгари..Супер инвертор Даисеикаи 6....произведен во Таиланд! 1170 Еур....
Јбг 10.000 поскапо. Што и ме изненадува мислев поскапо ќе биде со оглед на астрономските царини...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=187
kaj братјава Волгари..Супер инвертор Даисеикаи 6....произведен во Таиланд! 1170 Еур....
Во енергија ми кажаа дека имале даисеикаи 6ка 3.5ката е 80k точно и повеќе грее само помала ефикасност има. Има некој информации за даисеикаи 6?
)Еј не ми ја збори Бугарија жити се,сум престојувал бајаги време знам колку е "држава"Zdravo jas na intrenet vidov karakteristiki na Daisekai VI i e dobra samo e poslaba od Daisekai V i zatoa e poevtina inaku e toa nov model od godinava i se proizveduva vo Thailand
samo Daisekai V se proizveduva vo Japan a site drugi modeli na Toshiba se proizveduvaat vo Thailand (za sekade vo svetov e taka)....moj sovet ti e ako sakas mozes da zemis i Daisekai III ima skoro isti karakteristiki so VI a e poevtina...ako zemas pak 4.5KwW odnosno 16ka da zemis Suzumi Plus gi ima skoro istite karakteristiki a e mnogu poevtina , normalno Daisekaite se najdobrite modeli od Toshiba se znae...ako teinteresira nesto slobodno prasaj ako znam ke odgovoram...pozzz...samo da vi kazam bugarija e drzava a nie si igrame drzava (izvinete ama mora da se kaze vistinata) kaj niv carinate ili e 0 ili e minimalna a kaj nas carinata na vakvi proizvodi e 16% zatoa e taa razlika vo cena DDv vo Bugarija e 20% a kaj nas 18% i toa e vsusnost i razlikata vo cena presmetajte pa ke vidite...(2350leva =1205evra,, 80.000den = 1300evra...1evro = 1.95levaza pojasnuvanje ) znaci razlikata vo cena e pomala od spomenatite 16%carina....
Прва зима користам клима за греење, дали може некој да сподели искуство како е најефикасно и најекономично да се користи клима уредот. Дали да е вклучен 24 часа или да се користи кога има луге во просторијата или ...?
Ако навистина компресорот на овој уред е Daikin, тогаш не се размислувај многу.... овој бренд е врвот во климатизацијата и греењето со уште 2-3 бренда (Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba) но тоа треба да се провери мислам дали е компресорот од овој реномиран производител?http://www.vivaxpolska.pl/klimatyzatory-scienne/premium2012/acp-12ch35geci/
Ај некој шо се разбира појше нека го види инвертеров дали вреди за 27000ден без монтажа,ме убедуваат дека бил добар,имал јапанска пумпа и тн.
Сајтот на полски е ,ќе се снајдете со google translate
Еј не ми ја збори Бугарија жити се,сум престојувал бајаги време знам колку е "држава"
Mene ne mi se veruva deka ima Daikin kompresor, vivax e inace ko sto sigurno znaes hrvatski brend koj po potreba stanca razno razni stvari vo kineski fabrikiАко навистина компресорот на овој уред е Daikin, тогаш не се размислувај многу.... овој бренд е врвот во климатизацијата и греењето со уште 2-3 бренда (Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba) но тоа треба да се провери мислам дали е компресорот од овој реномиран производител?
Инаку јас користам Vivax класичен (не-инвертор) и сум многу задоволен. Го користам 4 години и можам да кажам ги исполни во потполност моите очекувања од уред кој чини 200 Евра.... го користам се разбира летно време за ладење на просторијата, а во полу-сезоната за греење (до крајот на Ноември и таму од почетокот или средината на Февруари, зависно од тоа колку е ладна зимата, па до крај на грејната сезона) за просторија 4х4..... така да сметам дека како фирма се ОК и ми се чини малку понапред од кинеските: Нео, Кварт, Грее Мидеа.... па мислам и од Турскиот БЕКО! Иако и за Vivax слушам муабети дека се склопувал во Кина!?..... Жолтиве владеат! Се живо прават, остана само Ролсот, Ферарито, Боингот и Ербасот да ги направат!?
. znaes od onie fabrikine eden den edno sto praat pa prenamena za drugo sto e potrebno i taka vo krug 
И мене ми е малку тешко да поверувам, ама си велам ако во NEO може да има Тошиба компресор, зошто па да нема во VIVAX компресор Daikin?.... Не ќе да е во Нео-то (тоа на сите ни е јасно) некој тошибин компресор од хипер-инвертер од серијата Daiseikai тоа е сигурно! Веројатно се работи за некои постари компресори од овие производители.... тоа ми го кажува и COP факторот на посочениот модел инвертер на Vivax кој и не е така добар (3.61) како кај другите модели на Даикин, инвертор модели од серијата ‘‘Сахара‘‘ на пример ......Mene ne mi se veruva deka ima Daikin kompresor, vivax e inace ko sto sigurno znaes hrvatski brend koj po potreba stanca razno razni stvari vo kineski fabriki. znaes od onie fabrikine eden den edno sto praat pa prenamena za drugo sto e potrebno i taka vo krug
![]()
Мило ми е што е така.... мислам дека добар избор си направил. Се надевам дека ќе имаш (и ти посакувам) долгорочно квалитетно и евтино греење.Фала ДР Змиго, те читам од прва страна од поодамна,стварно мн ми помогна со оваа тема,не само на мене и на мн други,зашо само јас ја имам предложено темана на мн пријатели.Мн луѓе сеуште немаат чуено за инвертер техологијата,а и другите што знаат се големи скептици.
Јас вчера го земав горепосочениот модел(по силна препорака)за во стан за просторија околу 35м2.Досега се грееев на парно и го откажав.
Вчера и денес на ноќни температури од -4 грееше без гајле,просторијата ја загрева за мн кратко, повеќето време е исклучен така сеа за сеа сум задоволен па чекам јануар - февруар како ќе се покаже.
Изгледа оваа инвертер технологија за која и јас од неодамна дознав е револционерна.
) ни приближно не ќе можеш да го постигнеш истиот ефект.... И сето тоа САМО под услов ако имаш добра или солидна изолација на просторот.... во спротивно, сметките за струја ќе ти бидат енормно високи, а греењето нема да биде така квалитетно како што би било кога би имал изолација и нова столарија надворешна со т-пан, а внатрешна што ‘‘дихтовет‘‘ .....