Lux
Inglourious
- Член од
- 25 октомври 2010
- Мислења
- 1.189
- Поени од реакции
- 888
Се согласувамА и парпл пума е со насдругар имам во план да одам а и јас немам со кој ајде )
Се согласувамА и парпл пума е со насдругар имам во план да одам а и јас немам со кој ајде )
Другар,мој совет како инструктор ... немој никако за High Sierra ! Коа ке дојде време ке те репнат 250евра за обуката и за инструкторот,а тие пари нема ни јас да ги земам ни Црвен Крст,така да мој совет ти е да си одиш преку другиве агенции кај што нема измислени давачки ... ова ти кажувам реално како што е.Ако ти требаат дополнителни информации околу програмата за спасувачи контактирај ме на e-mail - lifeguard.macedonia@hotmail.com .... позОк луѓе, последните неколку страници се станати плукања и разоткривања на маски и алтер-еговци, не можев да најдам ни приближно поврзано мислење во релација за она кое мене ме донесе на темата, па да си прашам нешто во врска со понудите за наредно лето.
Ова лето работев во МcDonald's во Rhode Island, одев преку Викинг, задоволен углавно од нивната ангажираност и комуникација пред, за време и по престојот во Америка, трошоци горе-долу во нормалата на она што го нудат сите агенции (ова без никакви рекламации и сл.).
Наредно лето ќе одам пак преку нив, само ќе ја сменам работата. Имам прашано неколку луѓе кои имат работено како спасувачи во High Sierra Pools, во околината на Бостон, (имат базени ширум цела Америка, но така географски ми одговара повеќе Масачусетс) кои се прилично задоволни од работата и кај сите што прашав имале 50+ саати неделно. (8$/саат- 12$ прекувремено). Е сега, доколку има некој да сподели искуство, или некои информации од блиски што биле, најопшто позитивни/негативни работи, за подетални прашања ќе распрашам подоцна доколку се најде некој таков.
Само ова ќе го поставам овде, најдов некои мислења преку пребарувачот од 2010, некој од членовите, а исто така и од агенцијата, спомнаа дека за оваа работа можело да се аплицира онлајн, или преку некој претставници за МК... ако некој има некоја информација како одат овие работи да ме информира, бидејќи излегува околу 250 евра поевтино преку self-arranged програма.
јас па имам во план да одам преку Наром травел или некоја друга дека имам сигурни човеци btw колку год сте хахаСе согласувамА и парпл пума е со нас
моментално ја разгледуваме амери како сигурна опција, па сеа...јас па имам во план да одам преку Наром травел или некоја друга дека имам сигурни човеци btw колку год сте хаха
ти пратив меил благодарамДругар,мој совет како инструктор ... немој никако за High Sierra ! Коа ке дојде време ке те репнат 250евра за обуката и за инструкторот,а тие пари нема ни јас да ги земам ни Црвен Крст,така да мој совет ти е да си одиш преку другиве агенции кај што нема измислени давачки ... ова ти кажувам реално како што е.Ако ти требаат дополнителни информации околу програмата за спасувачи контактирај ме на e-mail - lifeguard.macedonia@hotmail.com .... поз
А чекај малку, стан сам си бараш или ти наоѓаат од агенцијата? Ваљда не се до толку луди да ме пуштат сам да си барамПа тоа да, скроз нормално. Има студенти што одат да потрошат некоја пара на родителите, да го прошетат Њујорк и да си дојдат со еден куп спомени, а има и студенти што црнчат по цел ден и се враќаат со пари. За тие што имаат сакаат да печалат треба да се распитат убаво кај се најплатени работите, треба да одаат во некоја повеќе индустриска развиена земја, а не на Менхетен како што кажа другарот погоре. Се зависи од тоа зашто си ојден. Иначе еден стан на Менхетен од 35 квадрата е со кирија од 700 долари најмалце месечно.
во принцип сите агенции го средуваат сместувањето, мислам дека имам видено само понуди од викинг каде сам треба да си најдеш сместување и сличноА чекај малку, стан сам си бараш или ти наоѓаат од агенцијата? Ваљда не се до толку луди да ме пуштат сам да си барам
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 20:42 ---
И дали бараат да знаеш ептен добро англиски, или може онака лајт? Еве на пример сакам да работам како Baywatch (од истоимената серија ) и дали ќе ми треба како таков доста добро познавање на англискиот?
-Затоа што слушам по пријателиве што биле и ми викаат и немора да си некој експерт за англиски (таму се стекнуваш со поголемо искуство) можеш да се вклопиш ако знаеш и помалку англиски, па да си донаучиш во САД.
И ајде ви се молам не плукајте во агенцииве повеќе, секој си има право да си избере кај што сака да оди, во која агенција. Напишете повеќе за искуствата таму...еве како на пример поновиве 2-3 поста.
Да бе и ко ќе се разбудиш жива вода ќе бидиш!Постои ли опција да работам две работи, да шетам, и да се вратам со + пари? Му се случило на некој такво нешто до сега?