Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Голема е разликата од најдобар играч во светот до најдобар напаѓач во ПЛ.
Да имаш повеќе од гол по натпревар во ПЛ богами никој го нема напраено тоа до сеа јас колку што памтам...
А ПЛ е најдобра лига у свет така да по автоматизам РВП е најдобар напаѓач у свет моментално според бројките...
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 16:02 ---
треба уште многу да направи за да биди подобар од суарез и руни најпрво, а за роналдо и меси да не збораме

Суарез? Ти тоа сериозен си? Едини играч у ПЛ кој е негов калибар е Руни, никој друг.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
треба уште многу да направи за да биди подобар од суарез и руни најпрво, а за роналдо и меси да не збораме
Роналдо не е напаѓач.
Суарез подобар од ван Перси? Иди убиј се.
А во 2011, ван Перси е подобар од Руни, далеку најдобар напаѓач во ПЛ.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Според мене, РВП е моментално најдобриот напаѓач во ПЛ. Но се додека на некој дел од планетава живи и здрави газат Роналдо и Меси, не верувам дека некој друг ќе им конкурира за најдобар напаѓач и играч. Игуаин е исто така во ненормална форма.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Според мене? Не.

Инаку не ми беше поентата да го оценувам Ван Перси, туку да укажам на недоразбирањето од погоре.
Добро, твое мислење нема што да се расправам. Но , ондак кој е подобар напаѓач моментално од Робин ? Според тебе , секако.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
ок чим бројките велеле така ќе им верувам, ван перси најдобар напаѓач во светот, а гномез веднаш зад него

В

Вори

Гостин
Ако збориме за калибар,тука е и Торес,а и Дрогба..Ако збориме за моментална форма,тогаш Руни и Перси,во секој случај.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Според мене, РВП е моментално најдобриот напаѓач во ПЛ. Но се додека на некој дел од планетава живи и здрави газат Роналдо и Меси, не верувам дека некој друг ќе им конкурира за најдобар напаѓач и играч. Игуаин е исто така во ненормална форма.
Не го видов ова мислење кога го постирав моето , но Роналдо и Меси се крилни напаѓачи ,аргумент не валиден. Игуанин , добро.. баш нека го стават на таа темата за споредување играчи(заедно со Робина) па баш ме интересира кој ќе има повеќе гласови.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Разликата помеѓу шпанска и англиска лига ќе ја видиш по Роналдо, во Англија даде 30 гола у сезона отиде у Шпанија даде 40.
Кога ќе дојде Игуаин да даде толку голови у Англија ќе биде подобар напаѓач.

И да, Роналдо и Меси и двајцата играат поразлична позиција од таа на РВП, едино од споредбата точен играч според позицијата ти е Игуаин.

Искрено сакам некогаш да го видам Меси да заигра за некој англиски клуб, знам дека нема никогаш да се оствари ама сакам да видам како би се снашол у Англија кога ќе треба да се спротистави на Стоук и сличните... Ќе ги пуни и тука ВБА и Норич и таквите тимови тоа е несомнено ама дали ќе издржи здрав цела година е тоа е друго прашање...

A

Auditore

Гостин
Интересни се овие фановите на Арсенал, Перси почна да гази и овие веднаш го направија подобар и од Игуаин, и од Меси, дечки полека бе, објективноста каде е.
Факт е дека моментално е најдобар во ПЛ, но споредби со Игуаин од тип кога тој ќе дојде во ПЛ и даде толку гола ви се смешни.
И немојте да ве прочита Торес да ви покаже што е калибар АК47. :pos:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ако збориме за калибар,тука е и Торес,а и Дрогба..Ако збориме за моментална форма,тогаш Руни и Перси,во секој случај.
Торес игра во погрешен тим за неговиот начин на игра. Неговиот потенцијал може максимално да биде искористен во кој било друг тим од Ла лига...

Руни , колку и да го мразам од субјективни причини е играч кој секој менаџер би го посакал.

А Робин ,е несреќа не видена со своите повреди. На 27 години почна да покажува своето најдобро.

В

Вори

Гостин
Торес игра во погрешен тим за неговиот начин на игра. Неговиот потенцијал може максимално да биде искористен во кој било друг тим од Ла лига...

Руни , колку и да го мразам од субјективни причини е играч кој секој менаџер би го посакал.

А Робин ,е несреќа не видена со своите повреди. На 27 години почна да покажува своето најдобро.
Не игра во погрешен тим,туку можеби во погрешно време е дојден во тој тим.Ама уште го нема кажано главниот збор Торес,па затоа да почекаме малку.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Интересни се овие фановите на Арсенал, Перси почна да гази и овие веднаш го направија подобар и од Игуаин, и од Меси, дечки полека бе, објективноста каде е.
Факт е дека моментално е најдобар во ПЛ, но споредби со Игуаин од тип кога тој ќе дојде во ПЛ и даде толку гола ви се смешни.
И немојте да ве прочита Торес да ви покаже што е калибар АК47. :pos:
Кажи ми те молам по што е подобар Игуаин од Ван Перси?
Никој не рече дека е подобар од Меси или Роналдо едноставно не играат иста позиција и не се ист тип на играчи.
Ама Игуаин зашто би бил подобар?
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 16:21 ---
Не игра во погрешен тим,туку можеби во погрешно време е дојден во тој тим.Ама уште го нема кажано главниот збор Торес,па затоа да почекаме малку.
Торес има психички проблеми, ако не почне да дава набрзо голови дали у Челзи или за Шпанија ќе почне да седи на клупа многу почесто и ште толку ќе се заебе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom