ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.967
- Поени од реакции
- 57.733
Тоа е тоа... истото го кажувам кога ќе дојде до ваков муабет. Донекаде е и неправда, за жал, дури Меси и Роналдо не напунат 30 битката за најдобар играч ќе се води меѓу нив.Според мене, РВП е моментално најдобриот напаѓач во ПЛ. Но се додека на некој дел од планетава живи и здрави газат Роналдо и Меси, не верувам дека некој друг ќе им конкурира за најдобарнапаѓачи играч. Игуаин е исто така во ненормална форма.
Секако дека они се вонсериски и општо најдобри од моменталниве играчи, но и при слаба сезона на некој од нив и притоа „животна“ сезона на некој друг, пак муабетот ќе се крши меѓу овие двајца.
А што се однесува до „најдобар напаѓач“, глупо е таму да се ставаат Меси и Роналдо, пошто пред се, не се они класични напаѓачи.
Според мене, Робин е прототип на совршен напаѓач (не играч, како што е тоа Роналдо). Доколку издржи и не се повреди, не се ни сомневам дека ќе продолжи во ваква фомра до крај на сезоната.
Дечкото е класа, тоа е факт, никој неможе да го оспори тоа. Моментално, според мене најдобриот напаѓач во светот заедно со (да, субјективно е ова ) Игуаин...