PUNK - SKA

• Креатор на темата Креатор на темата Mesaja
  • Време на започнување Време на започнување
хахахаха баш пато .ц ц ц .

Сакам Панк,Сакам Микс Ска-Панк...Пошто има груби елементи + Некојси реге убрзан ритам :D...Reel Big Fish , Superhiks..

И мене ми се свиѓа многу панк музиката ама не можам да кажам нешто поконкретно затоа што не ја слушам којзнае колку долго време, така да појма си неам кое е што е. Сега полека навлегувам и имам премногу музика панк у компјутер за еден почетник, така што е збунувачки, не знам шо попрво да пуштам, ама со тек на време ќе знам што поточно сакам од панкот.:kajg:

Ска

Има ли на форумов некој шо слуша ска?и кои групи..!!
anonymous-ska-man-and-woman-5000469.jpg

Ја обожавам оваа музика, ама не сум многу запознаен со некои јаки светски бендови.Од кај нас се знае кои се најдобри, едните и единствени Суперхикс:vozbud:

Category
Music Styles > ska > bands and artists (christian) >

the insyderz

mene ovie mnogu keif mi praat. kako vo nekoja garaza da svirat, ic ne se iskomercijalizirani, a i onie dosadni hristijanski odi gi imaat napraeno bagji interesni....

drugo mi bese zborot ne mozam eden album od sex pistols da go najdam go baram samo toj a ne mozam da go najdam treba da go baram pesna po pesna. go nemam a i ne mozam da go najdam . inace ja slusam muzikava od damna ama poveke go slusam stariot pank i yu pank.

Иам ја концерт од пистолси, Сан Франциско, 1978 година...

Слушам панк доста време... а за тоа кои групи... ќе набројам неколку пошо се многу:) Ramones (стандард:)), Casualties, Chaos U.K., Gogol Bordello, Total Chaos и други.. а од нашите Лоши Деца, Дефект, Флукс, Дружината В.Е.П., No Name Nation, New Police State... јес да последниве три групи не свират више :nesum:

Иам ја концерт од пистолси, Сан Франциско, 1978 година...

Слушам панк доста време... а за тоа кои групи... ќе набројам неколку пошо се многу:) Ramones (стандард:)), Casualties, Chaos U.K., Gogol Bordello, Total Chaos и други.. а од нашите Лоши Деца, Дефект, Флукс, Дружината В.Е.П., No Name Nation, New Police State... јес да последниве три групи не свират више :nesum:

па сеа Гогол Бордело колку можеш да ги сврсташ у панк незнам

Во последно време многу почнав да ги слушам SKA-P, шо знам,интересни ми се дечкиве...

Не сум многу по оваа музика ама за Суперхикс немам зборови....нешто феноменално се. Најновиот албум најмалце 30 пати го преслушав...

Слушав во средно ко бајаги, бендови како Real big fish, Kemuri, Nofx, Laurel Aitken, Specials, Less Than Jake , Spring Heeled Jack, Skatalites......
Интересно музиче, ме свиѓа :icon_lol:

Има ли на форумов некој шо слуша ска?и кои групи..!!

има бе...
Skatalites, Laurel Aitken, Toots & the Maytals, Specials, Selecter, Madness, Bad Manners, Arthur Kay & the Originals, Maskapone, Skaponit, Skarface.................................... да не набројувам мн. :wink:

Кој сака и слуша СКА музика нека биде во Castro 25.12 (идниот петок)
l549f681951b946f1b85614ks4.jpg

:pos2:
ска-панк група се знае најбоље
АТОМИК ВЕЏИ освојувачите на винерфест
позз до нив :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom