Телото старее, а духот?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Оној човек кој има позитивни луѓе околу себе, кој има позитивна енергија, и гледа со оптимизам на сите работи кои доаѓаат во животот - него може колку сака телото да му остари, но духот никогаш :)
Begin to see yourself as a soul with a body rather than a body with a soul.;)

Баба ми (нека и` е лесна земја) е одличен пример за изреката „Телото старее, но духот...)
Човек кој на 80 и кусур со помагало за движење да оди по разниве културни манифестациии (пред се` Европски филмови, театар, концерти) кој држеше часови се до последните месеци од својот живот, личност која не се замараше со ситни муабети, повеќе размислуваше глобално, следеше вести на 5 јазици.
Да, верувам дека духот не старее освен ако не му дозволиме самите ние.

Духот не мора никогаш да остари, зависи само од тебе на колку години ќе го „конзервираш“ и од влијанието на околината. Многу стареат духовно дека сметаат така треба и мора да се во склад со годините пошо нели „не личи“ да се понашаш ко дете, тогаш си инфантилен и несериозен, што е според мене чиста глупост.

Не само што духот не мора да остари туку и на телото можеш драстично да му смалиш стареење со посебен режим на исхрана и вежби така да најдобро е зарежување на тоа што другите зборат, конзервирање на духот на таа возраст што највеќе ти одговара и тераш живот до максимум без да му мислиш што другите зборат.

Многу стареат духовно дека сметаат така треба и мора да се во склад со годините пошо нели „не личи“ да се понашаш ко дете, тогаш си инфантилен и несериозен, што е според мене чиста глупост.
Не само што духот не мора да остари туку и на телото можеш драстично да му смалиш стареење со посебен режим на исхрана и вежби,конзервирање на духот на таа возраст што највеќе ти одговара и тераш живот до максимум без да му мислиш што другите зборат.
Преубаво кажа ..и мене ми го викаат истото да се понашам ко девојче мало некад али ме боли уво:pipi: нормално дека не треба да се замараш што мислат другите...и во исхраната има врска и тоа многу да не остари телото пребрзо и без стрес и повеке позитива:)

Teloto staree- Dusata ne.Teloto e vremenski ograniceno,Dusata ostanuva.
Za nekogo sto go nema telesno cesto pati se veli imase dusa.Dusa covek.
Efe citiram i nekoj del od pesnite na nasiot Kosta Solev Racin.
" I ako ne umram doma
tuku kaj sto stii pistat
vo borba iskri kaj sto l"stat
blaze,reci na dusata
ima zosto dusa da e!
No ima i takvi slucai za nekoe telo sto go nema da se kaze. Bez Dusa.
E sega e drugo prasanje dali da se pamti teloto ili Dusata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom