Loss ќе има незначајно минимален (помал од 1%).Ај малце логика. 30 cm ethernet кабел од Cisco VoIP модем до WAN порт на Wireless router, мала дисторзија на оригиналниот сигнал(30 cm нема никакви проблеми да напраат, а и нема шанса за виткања на кабелот), квалитетен и ефтин рутер(Linksys WRT54GH пример), оддалеченост 5 метри од рутерот. Нека има еве и 5-10% loss ради пречки дур да стигне бранот од антената кај мене у картица(ѕид, врата, noise од други ствари што работат на 2,4 GHz range, итн...
Ethernet кабел. Го пушташ од Cisco-то и имаш 84735875687465 виткања дур да ти дојде до LAN порт-от на компјутерот. + јас лично користам лаптоп, RJ-45-ката лесно се влече на надвор пошто и тежи кабелот, додатен проблем.
Затоа прашав луѓе кои ги пробале 2-те варијанти да ми кажат што е подобро, вака теоретски јас лично мислам дека со рутер е боље што не мора да значи дека е, и не мора да значи дека сум 100% у право.
супер (за тебе)Епа еве конечно после милион ебанции бидна интернетот и кај мене, на крај го среди дечко, кој дојде во 7 саат навечер, и по темници се пентареше по бандера, бидејќи неговите колеги се опасни фраери и ги мрзи да работат, испадна пинот од кабелот не бил добро наместен...
интернетот е турбо, нема збор, ЛАН.
али услугата очигледно ќе треба убаво да си ја поправат.
Ајде ајде, еве сликисупер (за тебе)
па дај запали не сега
пуштај спид тест или уште подобро скрин од торент поточно замунда
каков пакет имаше?
п.с памет за другите потенцијални корисници на близоо - врзете ги ако треба и не ги пуштајте дури не проверат дали имаш нет![]()
Masala masala.Inaku drugpat ako meris vo Germanija odi na Frankfurt mada i toj ne e sekogas kako sto treba zasto se ostanato e gola voda i ne e merodavno. Probaj i na svedskite serveri bilo da e okolina na Malme i na Stokholm bi trebalo da dobies relevantni brzini isto kako kaj bugarskite serveri.No najmerodaven pokazatel ti se tie 4MB/s do 6MB/s so koi simnuvas torenti.Racunaj kaj mene na 10MBps brzina maksimum simnuva torent so 1.1MB/s sto znaci deka tvoite merenja kon bugarskite serveri se tocni.Ајде ајде, еве слики
замунда, грми мн нормално, симнува од 4 мегабајти до 6
![]()
torrentleech-странски тракер, повеќе од мегабајт на симнување и качување не оди
![]()
еве па према некој сервери
megaupload
![]()
oron
![]()
и еве на крај speedtest, према неколку дестинации
Македонија
![]()
Бугарија
![]()
Германија
![]()
Америка
![]()
Кина
![]()
Ајде ајде, еве слики
замунда, грми мн нормално, симнува од 4 мегабајти до 6
![]()
torrentleech-странски тракер, повеќе од мегабајт на симнување и качување не оди
![]()
еве па према некој сервери
megaupload
![]()
oron
![]()
и еве на крај speedtest, према неколку дестинации
Македонија
![]()
Бугарија
![]()
Германија
![]()
Америка
![]()
Кина
![]()
ама тој за 500ден не е ЛАН мислам и после први ќе немаш ЛАН или грешка сум?500 денари, 6 мегабити download со 1 мегабит upload, но до први ќе го користам пакетот од 50 мегабити, како компензација, за нервозите и ебанциите што ми ги приредија
Како и да е, највеќе го земав интернетов, да видам стабилност, со телеком ми истекува тек во март, до тогаш ако е супер, од 500 денари, потоа ќе го накачам на 1 800 денари, и ќе го користам 50 мегабити, освен ако не искочи уште појак до тогаш, бидејќи јас секако во моментов плакам 1 700 денари на телеком, за мизерни 10 мегабити со 250 гига лимит
![]()
Мислам дека да, бидејќи првите дечки што ми монтираа ги прашав, они рекоа дека на ЛАН мрежа сум приклучен, оно ене ја и на 100 метри ми е главната кутија каде што влага оптичкиот кабел, па од неа вадат бакарен, ќе се уштекам сам ако требаама тој за 500ден не е ЛАН мислам и после први ќе немаш ЛАН или грешка сум?
до март (или околу нова година) можи ќе пуштат 100 Мбит барем така прочитав
и од замунда секогаш ќе вадиш по 4-5 мб а од странските (пајрет кат и слично) со многу помала брзина)
супер
Вака, сеа баш се сетив, другарче од Ченто, сакаше исто да го стави овој пакет, во салон му рекле дека го имало само во реоните каде што има ЛАН и дека овој пакет бил само промотивен, односно го нема на сајтот, туку со флаерчиња го делеа по куќи, а на сајтот освен пакетите 10/20/50 јас неам други начекано...Кои пакети се ЛАН? Овие што се 10/20/50 или има некои други?
Пошо на страната имаше едно време посебно ЛАН, посебно обични пакети.
Па после ги тргнаа пакетите кои имаа име ЛАН, и остана како во последно време што е.
У салон се неуки тие, ја вчера баш им се јавив и го барав пакетот НЕТ 6 и рекоа постои во лан зоните со цена од:Вака, сеа баш се сетив, другарче од Ченто, сакаше исто да го стави овој пакет, во салон му рекле дека го имало само во реоните каде што има ЛАН и дека овој пакет бил само промотивен, односно го нема на сајтот, туку со флаерчиња го делеа по куќи, а на сајтот освен пакетите 10/20/50 јас неам други начекано...
Да, тоа е тоа.У салон се неуки тие, ја вчера баш им се јавив и го барав пакетот НЕТ 6 и рекоа постои во лан зоните со цена од:
со 12/24 месеци договор - 500 денари месечно
договор на неограничено - 1200 денари некои си трошкови - 700 денари месечно