Tи само ќе мигрираш изгледа за интернет (ќе ти се зголеми пакетот), бидејќи ко што читам имаш веќе број од нив, така да нема потреба од воспоставување на линија нова..Ако сакам да мигрирам од екстрим на тотал (овој најновиот), дали треба и оној на чие име е стариот пакет да е присутен и што документи ми требаат?
И уште едно прашање. Кога ми мењаваа од телеком на Оннет фиксниот, имав застој од 1 ден. Дали сега нема да имам нет како што велите погоре 10-12 дена?
Да, за миграција...Шуќур нема чекањеTи само ќе мигрираш изгледа за интернет (ќе ти се зголеми пакетот), бидејќи ко што читам имаш веќе број од нив, така да нема потреба од воспоставување на линија нова..
Тие што ќе мигрираат од т-хом или друг оператор на уан, ќе имаат застој 1-2 дена, додека се среди линијата, а целиот процес на миграција ти е 15 дена најмалце, а под тоа се подразбира средување на документи..
Средување на линија ти е 1-2 дена максимум.
Zemi probno 2 meseca kolku sto davaat za testiranje pa posle odluci sto ke pravis ponatamu.Да, за миграција...Шуќур нема чекање
Него сега дома ме размислуваат за Близоо. Наводно Близоо имал скоро ист пакет, а имаат далеку побрз интернет...од Оне као не се задоволни со брзината. Треба да се одлучам, а не знам Близоо каков квалитет имаат (брзина и стабилност за нетот воглавно).
799 денариEдно прашање - Имам интернет и фиксен од One, сега сакам да мигрирам на тој тотал новиот пакет, но слушнав дека можело да се мигрира и без да ја земеш дигиталната телевизија што е нели вклучена во новиот пакет, па дали некој знае дали е ова вистина, и ако е вистина која цена би ја плаќал?
Внатре тие што ги праашав рекоа демек од 10 до 20 дена. Па ајде да видиме баш.Ќе ти барaат лично сопственикот на бројот да ја потпише апликацијата , со тоа продолжуваш договор 2 години и до одобрување на истата ќе си седиш со стариот user i pass
Мислам дека можеш да раскинеш договор, но најверојатно ќе треба да плаќаш пенали, доколку чисто го раскинуваш од твоја страна без при тоа да постои неисполнетост на некој услов од нивна страна (на пример без проблеми во спроведувањето на услугата).Бидејќи не знам дали има тема за Оне за мобилна телефонија ќе го поставам прашањето тука. Дали можам да раскинам пост пејд договор или морам да чекам да поминат оние две години на кои е склучен? И дали ако отидам во Оне можат да ми кажат до кога трае договорот иако не е на мое име?
Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 6144 Кbps / 768 Кbps; кај WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps.Ме интересира,како стојат со брзината,посебно за неограничениот интернет?