A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
И јас бев во салон и рекоа во петок да идам да го потпишам договорот и од понеделник па натамо ке дошла екипа да пуште фиксна линија и да си земат опремата од WADSL и фиксниот телефон што го имаав од нив....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Ако сакам да мигрирам од екстрим на тотал (овој најновиот), дали треба и оној на чие име е стариот пакет да е присутен и што документи ми требаат?
И уште едно прашање. Кога ми мењаваа од телеком на Оннет фиксниот, имав застој од 1 ден. Дали сега нема да имам нет како што велите погоре 10-12 дена?
Tи само ќе мигрираш изгледа за интернет (ќе ти се зголеми пакетот), бидејќи ко што читам имаш веќе број од нив, така да нема потреба од воспоставување на линија нова..
Тие што ќе мигрираат од т-хом или друг оператор на уан, ќе имаат застој 1-2 дена, додека се среди линијата, а целиот процес на миграција ти е 15 дена најмалце, а под тоа се подразбира средување на документи..
Средување на линија ти е 1-2 дена максимум.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Tи само ќе мигрираш изгледа за интернет (ќе ти се зголеми пакетот), бидејќи ко што читам имаш веќе број од нив, така да нема потреба од воспоставување на линија нова..
Тие што ќе мигрираат од т-хом или друг оператор на уан, ќе имаат застој 1-2 дена, додека се среди линијата, а целиот процес на миграција ти е 15 дена најмалце, а под тоа се подразбира средување на документи..
Средување на линија ти е 1-2 дена максимум.
Да, за миграција...Шуќур нема чекање :)

Него сега дома ме размислуваат за Близоо. Наводно Близоо имал скоро ист пакет, а имаат далеку побрз интернет...од Оне као не се задоволни со брзината. Треба да се одлучам, а не знам Близоо каков квалитет имаат (брзина и стабилност за нетот воглавно).

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.932
Да, за миграција...Шуќур нема чекање :)

Него сега дома ме размислуваат за Близоо. Наводно Близоо имал скоро ист пакет, а имаат далеку побрз интернет...од Оне као не се задоволни со брзината. Треба да се одлучам, а не знам Близоо каков квалитет имаат (брзина и стабилност за нетот воглавно).
Zemi probno 2 meseca kolku sto davaat za testiranje pa posle odluci sto ke pravis ponatamu.

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Eдно прашање - Имам интернет и фиксен од One, сега сакам да мигрирам на тој тотал новиот пакет, но слушнав дека можело да се мигрира и без да ја земеш дигиталната телевизија што е нели вклучена во новиот пакет, па дали некој знае дали е ова вистина, и ако е вистина која цена би ја плаќал?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Eдно прашање - Имам интернет и фиксен од One, сега сакам да мигрирам на тој тотал новиот пакет, но слушнав дека можело да се мигрира и без да ја земеш дигиталната телевизија што е нели вклучена во новиот пакет, па дали некој знае дали е ова вистина, и ако е вистина која цена би ја плаќал?
799 денари
http://www.one.com.mk/default.aspx?SectionID=923&pos=1

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Иначе не е лоша ни оваа понуда нет/фиксен за 799 денари, ако земеме во обзир дека бум тв и не е толку стабилно, се губи сигнал, плус додатни нервози..
Ништо чудно да мигрирам во овој пакет :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ќе ти барaат лично сопственикот на бројот да ја потпише апликацијата , со тоа продолжуваш договор 2 години и до одобрување на истата ќе си седиш со стариот user i pass
Внатре тие што ги праашав рекоа демек од 10 до 20 дена. Па ајде да видиме баш.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
лошо за оне што немаат нет/тв во пакет,ги имаат другите две опции фиксен/тв и фиксен/нет,на пример ете јас немам можност за фиксен од оне,а сакам неограничен нет и треба посебно да ги плакам што е 500 бумот + 800 нетот .... а вака доага за 999 ден трите ....

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Бидејќи не знам дали има тема за Оне за мобилна телефонија ќе го поставам прашањето тука. Дали можам да раскинам пост пејд договор или морам да чекам да поминат оние две години на кои е склучен? И дали ако отидам во Оне можат да ми кажат до кога трае договорот иако не е на мое име?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.486
Бидејќи не знам дали има тема за Оне за мобилна телефонија ќе го поставам прашањето тука. Дали можам да раскинам пост пејд договор или морам да чекам да поминат оние две години на кои е склучен? И дали ако отидам во Оне можат да ми кажат до кога трае договорот иако не е на мое име?
Мислам дека можеш да раскинеш договор, но најверојатно ќе треба да плаќаш пенали, доколку чисто го раскинуваш од твоја страна без при тоа да постои неисполнетост на некој услов од нивна страна (на пример без проблеми во спроведувањето на услугата).
Без лична карта и присуство на лицето кое што го склучило договорот не верувам дека смеат да даваат такви информации така што - најверојатно не.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ме интересира,како стојат со брзината,посебно за неограничениот интернет?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Ме интересира,како стојат со брзината,посебно за неограничениот интернет?
Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 6144 Кbps / 768 Кbps; кај WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
мене ме чуди зошто не си направат своја мрежа (како близо) и да не играат како ќе им свири т хоме туку по своја желба да си играат и да понудат поголеми брзини и вистински ФЛЕТ,требаше до сега ова да го направат оти ги има во цела држава

и до вчера имаа пакети со 40 гб а брзини мислам до 12 или 16 Мбит а сега со поголем трафик ама брзина многу помала - 6 Мбит за да не можи да се потрошат тие гб (освен ако спушташ по цел ден)

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Автоматска ќе биде миграцијата на интернетот или ќе треба да се потпишува повторно договор бидејќи цената се променува?

Kajgana Shop

На врв Bottom