Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
како да блокирам сајт ? (youtube)
пробав преку : Disk C,Windows,system32,driverrs,etc,hosts1, направив како што треба .. нели:
127.0.0.1 www.youtube.com

но сепак повторно отвара .. ? помош ? пробав и : Control Panel,internet options, reveidetes sites и пишав таму исто :www.youtube.com.... но пак ништо, пак отвара.... help...?

Незнам дали е прашањето одговорено, неможам да испитам зашто нетов моментално е гроб.
Пред некој ден во школо видов некоја апдејтирана верзија на едубунту (или можеби било убунту) кај што може да се менуваат позадини (не дека ми е до позадината, ко пример дадов) и малце изгледот е "по-тазе". Знае некој како да апдејтирам на друго куќиште? Иначе компјутерите се п4ки со 2гб рам и 80 хард диск, т.е. постарите што се донесени по школиве :)
--- надополнето: Nov 15, 2011 12:27 AM ---
пробав преку : Disk C,Windows,system32,driverrs,etc,hosts1, направив како што треба .. нели:

но сепак повторно отвара .. ? помош ? пробав и : Control Panel,internet options, reveidetes sites и пишав таму исто :www.youtube.com.... но пак ништо, пак отвара.... help...?

Ако имаш некој поубав антивирус, треба да имаш опција за блокирање страни преку парентал контрол.

Дури барав на гугл нешто како ти што бараш видов дека кај многумина не работи тоа. Чудно кај мене проработи од прва. Инаку нема да отвора јутуб ако ја затвориш мозилата и ја отвориш пак. Еве неколку решенија ама не знам дали ќе ти помогнам.
Оди во сервиси и disable на DNS Client service. Потоа едитирај го hosts фајлот и нормално save. Па Enable на сервисот. После напиши во cmd вака ipconfig /flushdns (со празно место). Па пробај во cmd пингај го јутуб. Не би требало да можиш, ќе ти враќа 127.0.0.1
А зошто имаш hosts1 фајл? Треба да е без 1 на крајот.

moze li da mi kaze nekoj sto mu e na kompjuterot,znaci posle 10 min se pojavuva plav ekran i se restartira?
fala

Има ли некоја програма за да се провери дали имам keylogger во компјутерот???

moze li da mi kaze nekoj sto mu e na kompjuterot,znaci posle 10 min se pojavuva plav ekran i se restartira?
fala
Немора да значи дека е прегревање.. Може и да е софтверски проблемот. Пробај види дали прегрева, измери температура.. :)

Дали е можно да се смени графичката картица на компјутеров мој бидејќи е intel интегрирана?

Дали е можно да се смени графичката картица на компјутеров мој бидејќи е intel интегрирана?
Интегрираната не моеш да ја смениш, ако има слот моеш да ставиш нова и таа да ја користиш место интегрирараната.

Праев формат на едниов компјутер и секогаш кога снимам Audio Driver ме ребра.
Кажете како да го фикснам. Симнав драјвери од нет, ама пак error се дешава.
RealTek HD audio Driver треба.

Windows-от ХР, таков имав у моментов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom