Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Рече лажгото и Алах му простиBlackcomb e lazgo, lazgo....lazgo....
Рече лажгото и Алах му простиBlackcomb e lazgo, lazgo....lazgo....
Талмудот e книга од учењета на високиот совет на рабините Санхедрин, колку и да има бруталности и лаги во Талмудот сепак тоа не е доказ дека Куранот не украл цитат од Талмудот.Ahaaa.. jas mislam deka ti nemas um... posto ne mozam da ti go vidam, i da ti go dopram, i da te fatam za umot! Priznavaj deka nemas um!
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:22 PM ---
Nema jas da prodolzuvam, se dodeka ne gi preveduvas tie citati, i za da im bide jasno na site za kakva kniga stanuva zbor! I koga veke spomnuvas, kazimi i na citatelite da znaat za sto kniga stanuva zbor!
A jas ne custvuvam nikakov strav, go imam odgovorot ako sakas da go dobijes toj ti e uslovot! Poveli!
Отсекогаш сум мислел дека луѓето кои сакаат стрипови се интелегентни и интересни. Веројатно ти си потврдата за она дека постојат исклучоци кои ги потврдуваат правилата...Eh sto sum nestrpliv da procitam koi citati Kuranot gi ukral od Talmudot.
P.S. Postiraj gi prevedeni.
Blackcomb e lazgo, lazgo....lazgo....
Талмудот не се смета за Божја книга, тие се зачувани учења од Санхедрин, високиот совет на рабините. И сега?5 32 el maida e potvrda za grevot sto go napravil kabil koj si go ubil bratasi toa se sinovite na adam , zaradi toj grev sto go napravile zaradi ova ubistvo na sinovite izrailovi im e propisano deka onoj koj ke ubie covek sto ne ubil covek koj ne seel bezredie po zemjata e kako da gi ubil site luge a onoj koj ke spasi da se ubie eden covek kako da gi spasil site luge .
ne zaboravaj priatelce deka kuranot e potvrda za drugite bozji knigi i ke demne nadniv.
--- надополнето: Nov 15, 2011 7:21 PM ---
tvoja rabota be priatelce , podobro tie koga molcis . jas neznam sto se zamaras so toa ,
Не. Верувам дека има нешто, ама не е тука, не може да биде видено, не може да биде фатено, не може,.... Ај докажи ми дека постои и ќе веруваме сите, не само јас.
Ahaaa.. jas mislam deka ti nemas um... posto ne mozam da ti go vidam, i da ti go dopram, i da te fatam za umot! Priznavaj deka nemas um!
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:22 PM ---
Ne nisto ne te navrediv, samo dokazini i ti deka imas um,ama i jas i pak nema da ti veruvam, bidejki ti go nemam videno, dopreno, i nema da mozam da te fatamza umot...Фала. Втора навреда јавно упатена до мене лично.
Среди се малку, па да продолжиме.
За да видиш, почувствуваш дека некој има УМ, треба да ја поседуваш истата работа (умот) и ти.Ne nisto ne te navrediv, samo dokazini i ti deka imas um,ama i jas i pak nema da ti veruvam, bidejki ti go nemam videno, dopreno, i nema da mozam da te fatamza umot...
Od kogo se spodeleni tie ucenja? Kazi go ovoj odgovor, i te molam, ako sakas da prodolzuvame ponatamu, bidi masko prenesi gi tie citati od talmudot na forum. Pa ke prodolzuvame! Ne se kurci odma, deka stravuvam od tebe, ne se krevaj na golemo, bidejki eden den so glava vo pekoloto ke bides frlen, a vo ovoj svet ke bides sekogas usramen, ako ne primis Islam, a vakvki kako tebe sum sredel poveke vo zivotot!Талмудот не се смета за Божја книга, тие се зачувани учења од Санхедрин, високиот совет на рабините. И сега?
Si go videl tvojot um nekogas?За да видиш, почувствуваш дека некој има УМ, треба да ја поседуваш истата работа (умот) и ти.
Затоа не можеш да го видиш умот кај другите.
Omer El Faruk ima dadeno mnogu ubavo objasnuvanje vo vrska so godinite na Ajshe, toj e po kompetenten od mene da zboruva vo vrska so ova tema, bidejki go poznava hadisot i Kuranot podobro od mene. Navrati se nekolku temi, i dobivaj go odgovorot ne se tepaj od cekanje!Гледам се парализира од страв па 3 збора само ми реплицираш. Останатите ако ти требаат најди преведувач да ти ги преведи. 29 цитати не е лесно да ги преведам. Ајде сега ќе признаеш ли дека Куранот украл цитат од Талмудот или не? Обично Муслиманите имаат огромен страв од дебата со атеисти поради фактот што не можат да ја напаѓаат цитати од светата книга на атеизмот зашто не постои таква. Признај дека Куранот(очигледно) украл цитат од Талмудот и да продолжиме да дебатираме за педофилијата на пророкот.
Те чекам.
Od kogo se spodeleni tie ucenja? Kazi go ovoj odgovor, i te molam, ako sakas da prodolzuvame ponatamu, bidi masko prenesi gi tie citati od talmudot na forum. Pa ke prodolzuvame! Ne se kurci odma, deka stravuvam od tebe, ne se krevaj na golemo, bidejki eden den so glava vo pekoloto ke bides frlen, a vo ovoj svet ke bides sekogas usramen, ako ne primis Islam, a vakvki kako tebe sum sredel poveke vo zivotot!
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:32 AM ---
Si go videl tvojot um nekogas?
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:35 AM ---
Omer El Faruk ima dadeno mnogu ubavo objasnuvanje vo vrska so godinite na Ajshe r.h., toj e po kompetenten od mene da zboruva vo vrska so ova tema, bidejki go poznava hadisot i Kuranot podobro od mene. Navrati se nekolku temi, i dobivaj go odgovorot ne se tepaj od cekanje!
Исто ко да си му рекол на некој фан на Светлана Ражњатович дека "отсекогаш си мислел дека луѓето кои сакаат музика се интелегентни и интересни".Отсекогаш сум мислел дека луѓето кои сакаат стрипови се интелегентни и интересни. Веројатно ти си потврдата за она дека постојат исклучоци кои ги потврдуваат правилата...
Мислам, секоја чест. Како ми ја објасни разликата помеѓу квалитетен и шунд стрип, вечно благодарен... Јас цело време да ти мислам дека Загор и Корто Малтезе се на исто ниво...Исто ко да си му рекол на некој фан на Светлана Ражњатович дека "отсекогаш си мислел дека луѓето кои сакаат музика се интелегентни и интересни".
Загор (и остали Бонели срања) е италијански шунд, рамо до рамо со американскиот шунд (костимирани кловнови од DC, DarkHorse и Marvel), рамо до рамо со јапанскиот убер-шунд Манга.*
* кај сите три има чесни исклучоци
Hey man,it's like only your opinion.Исто ко да си му рекол на некој фан на Светлана Ражњатович дека "отсекогаш си мислел дека луѓето кои сакаат музика се интелегентни и интересни".
Загор (и остали Бонели срања) е италијански шунд, рамо до рамо со американскиот шунд (костимирани кловнови од DC, DarkHorse и Marvel), рамо до рамо со јапанскиот убер-шунд Манга.*
* кај сите три има чесни исклучоци
Така е.Hey man,it's like only your opinion.
Ke se pokrizam za Vas prijatele da Vi najdam Kuran na Makedonski jazik, bilo toa vo e-forma. Ili pisimi privatna poraka, mozeme da zakazeme edna sredba, ke izlezeme na kafe muabet!Има некој линк за да го симнам Куранот на Македонски ме интересира да видам што, како?
Da, Kuranot ja negira bozestvenosta na Isus Hristos, istotaka i vo Bilbija ima citati deka Isus Hristos e samo Bozji pratenik, kako sto potvrduva Kuranot.дали куранот ја негира божественоста на Христос Исус?
Во Чаршија на чај ако си од Скопје, па и може во некоја во Џамиите да побараме во библиотеката можеби имаат и куран на Македонски јазик. Ќе се договориме!Ke se pokrizam za Vas prijatele da Vi najdam Kuran na Makedonski jazik, bilo toa vo e-forma. Ili pisimi privatna poraka, mozeme da zakazeme edna sredba, ke izlezeme na kafe muabet!