Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Nema drug Bog osven Allah i deka Muhamed a.s. e Negoviot pratenik!
Абе слепци едни атеисти и православни глупи како можете против овој аргумент. Се со ова е и кажано и докажано.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе слепци едни атеисти и православни глупи како можете против овој аргумент. Се со ова е и кажано и докажано.
Нека пордолжат по свое, нека го величат Алах, ама блиску е враќаето на Семоќниот Тор. Еден удар со Мјолнир ќе ги прати на вечните ловишта сите неверници.

Извенете му се што поскоро на Семоќниот Тор. За ваше добро.

T

Tetro

Гостин
Aaaa izvini, ne mozam da ti davam, ke bides predoziran! Ti koga si dozvoluvas samiot da veruvas, deka ovoj svet so site ubavini, moze sam da se gragi taka slucajno bez pomosta na nekoja Mok,Sila i Sovrsenost, zosto ne mi veruvas deka i edna zgrada moze sama da se dogradi bez necija pomos? Dali ti si razmisluvala vo vrska so svetoto, so ona sto tebe te opkruzuva, kolku se trudis da ja svakas ona nadmokna sila, ona sto se veli Bozja?

Mnogu ednostavno: Dosta mi e shehadetot! :) Nema drug Bog osven Allah i deka Muhamed a.s. e Negoviot pratenik! So ova mozes da bides spasen, i sekoj koj saka da bide spasen nikogas ne e kasno, vratite se otvoreni, bojrom! :)
Сите ние, разумните луѓе, знаеме дека за секоја зграда да се изгради, треба луѓе и механизација. Ништо не може да ме убеди дека нешто е изградено без употреба на материјал за градба и без употреба на механизација и човечка рака.

Тоа е проблемот, дека има премногу религиски убедувања. Која е вистинската, и зошто?

п.с. машко сум.

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Ako ti najdam dokazi i iscrpeno objasnuvanje, dali ke primis Islam? :)
Одговори на сите контрадикции и грешки во Куранот исто така докажи дека пророкот не бил педофил,ментално болен и монструм тогаш не само што ќе примам Ислам туку и ќе ширам Ислам.
А ти, ќе се откажеш ли од Исламот ако ти докажам дека пророкот е биден ментално болен,педофил којшто ограбувал, силувал и убивал?

Ајде како прво објасни дека ајетот 5:32 не е украден од Талмудот?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
5 32 el maida e potvrda za grevot sto go napravil kabil koj si go ubil bratasi toa se sinovite na adam , zaradi toj grev sto go napravile zaradi ova ubistvo na sinovite izrailovi im e propisano deka onoj koj ke ubie covek sto ne ubil covek koj ne seel bezredie po zemjata e kako da gi ubil site luge a onoj koj ke spasi da se ubie eden covek kako da gi spasil site luge .
ne zaboravaj priatelce deka kuranot e potvrda za drugite bozji knigi i ke demne nadniv.
--- надополнето: Nov 15, 2011 7:21 PM ---
Каков Тор бе, тој е измислен само Алах џ.ш.в.н.џ.б.љ постои
tvoja rabota be priatelce , podobro tie koga molcis . jas neznam sto se zamaras so toa ,

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Одговори на сите контрадикции и грешки во Куранот исто така докажи дека пророкот не бил педофил,ментално болен и монструм тогаш не само што ќе примам Ислам туку и ќе ширам Ислам.
А ти, ќе се откажеш ли од Исламот ако ти докажам дека пророкот е биден ментално болен,педофил којшто ограбувал, силувал и убивал?

Ајде како прво објасни дека ајетот 5:32 не е украден од Талмудот?
Jas duri uste odsega ke ti recam wellcom to Islam! :) Vaka, moze jas i ti, da se oragnizirame da se vidime privatno! Ke gi dobijes site odgovori. A ti ako se custvuvas tolku moken so toj talmud, te molam sakam od tebe da gi vneses site ovie citati od talmudot, posto jas nemam mnogu poznavanje ne sum gi cital ovie ucenja poceke od 4 pati, gi imam na albanski i ne sum so vremeto bas najdobro za da gi prevedam:
Erubin 21b, Moed Kattan 17a, Kerithoth 6b, Berakoth 58a,Sanhedrin 58d, Sanhedrin 57a, Baba Kama 37b, Baba Mezia 24a, Sanhedrin 76a, Sanhedrin 57a, Baba Kamma 37b, Baba Kamma 113a, Jebamoth 98a, Abodah Zarah 36b, Adodah Zarah 22a-22b, Abodah Zarah 67b, Sanhedrin 106a, Shabbath 104b, Sanhedrin 43a, Jebamoth 59b, Sanhedrin 57a, Sanhedrin 43a, Sanhedrin 55b, Sanhedrin 54a, Kethuboth 11b, Abodah Zarah 17a,Baba Mezia 59b,Kallah 51a...gi ima poveke! :)

Simon ben Johai:Tob shebe gojjim harog i po moznost, ke bides dobar decko i ke im prevedis sto znaci ova? :)

I koga ke odgovoris na ovie prasanja, togas site nie clenovi, ke ja imame taa cest, da vidime ustvari od kakva licnost, si dobivame prasanja? :)))

A jas na tvoeto prasanje, nikogas nema da ti odgvoram, ako ne mi vetis deka ke primis Islam. I sekako ako ne gi prenesuvas site ovie citati od Talmudot na forum!

Do togas, salom! :)
--- надополнето: Nov 15, 2011 7:39 PM ---
Сите ние, разумните луѓе, знаеме дека за секоја зграда да се изгради, треба луѓе и механизација. Ништо не може да ме убеди дека нешто е изградено без употреба на материјал за градба и без употреба на механизација и човечка рака.

Тоа е проблемот, дека има премногу религиски убедувања. Која е вистинската, и зошто?

п.с. машко сум.
Milo mi e, znaci veke si svatil deka postoji nesto nadmokno! Vistininata e Islamot, bidejki Allah (Gospod) vo negovata posledna objavia rekol: Deka ednistvena vera prifatena kaj Allah e Islamot!
Ima mnogu pricini zosto e vistinskata! Jas bi sakal najprvin da naucime sto e Islam, od kade doaga toj zbor, korenite, i kolku e star toj Islam!
Pozdrav
--- надополнето: Nov 15, 2011 7:46 PM ---
Каков Тор бе, тој е измислен само Алах џ.ш.в.н.џ.б.љ постои
Za tebe ova:
Kada te vide nevjernici, samo ti se rugaju: "Je li to onaj koji vaše bogove huli?" A oni sami ne vjeruju kada se spomene Milostivi. (36) Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte! (37) Oni govore: "Kada će već jednom ta prijetnja, ako istinu govorite?" (38) A da nevjernici znaju da tada neće moći otkloniti vatru od lica svojih i leđa svojih, i da im niko neće moći pružiti pomoć, (39) nego će im nenadano doći i zaprepastiti ih i neće je moći nazad vratiti i neće im se vremena dati! (40) I prije tebe su poslanike ruglu izvrgavali, pa je one koji su im se rugali stiglo baš ono čemu su se rugali. (41)
Mnogu se izvinuvam, no odsustvoto na vremeto go pravi svoeto, pa moram na bosanki! :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
tvoja rabota be priatelce , podobro tie koga molcis . jas neznam sto se zamaras so toa ,
За сите е подобро ти да молчиш оти ништо што е вредно не си кажал.
Za tebe ova:
Kada te vide nevjernici, samo ti se rugaju: "Je li to onaj koji vaše bogove huli?" A oni sami ne vjeruju kada se spomene Milostivi. (36)Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte! (37)Oni govore: "Kada će već jednom ta prijetnja, ako istinu govorite?" (38)A da nevjernici znaju da tada neće moći otkloniti vatru od lica svojih i leđa svojih, i da im niko neće moći pružiti pomoć, (39)nego će im nenadano doći i zaprepastiti ih i neće je moći nazad vratiti i neće im se vremena dati! (40)I prije tebe su poslanike ruglu izvrgavali, pa je one koji su im se rugali stiglo baš ono čemu su se rugali. (41)
Mnogu se izvinuvam, no odsustvoto na vremeto go pravi svoeto, pa moram na bosanki! :)
А за тебе ова;
Сето тоа е добро како прикаска, но далеку и од оригинална, плагијат од евреите.
Далеку е тој Алах џ.б.љ.ш од вистински бог

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Jas duri uste odsega ke ti recam wellcom to Islam! :) Vaka, moze jas i ti, da se oragnizirame da se vidime privatno! Ke gi dobijes site odgovori. A ti ako se custvuvas tolku moken so toj talmud, te molam sakam od tebe da gi vneses site ovie citati od talmudot, posto jas nemam mnogu poznavanje ne sum gi cital ovie ucenja poceke od 4 pati, gi imam na albanski i ne sum so vremeto bas najdobro za da gi prevedam:
Erubin 21b, Moed Kattan 17a, Kerithoth 6b, Berakoth 58a,Sanhedrin 58d, Sanhedrin 57a, Baba Kama 37b, Baba Mezia 24a, Sanhedrin 76a, Sanhedrin 57a, Baba Kamma 37b, Baba Kamma 113a, Jebamoth 98a, Abodah Zarah 36b, Adodah Zarah 22a-22b, Abodah Zarah 67b, Sanhedrin 106a, Shabbath 104b, Sanhedrin 43a, Jebamoth 59b, Sanhedrin 57a, Sanhedrin 43a, Sanhedrin 55b, Sanhedrin 54a, Kethuboth 11b, Abodah Zarah 17a,Baba Mezia 59b,Kallah 51a...gi ima poveke! :)

Simon ben Johai:Tob shebe gojjim harog i po moznost, ke bides dobar decko i ke im prevedis sto znaci ova? :)

I koga ke odgovoris na ovie prasanja, togas site nie clenovi, ke ja imame taa cest, da vidime ustvari od kakva licnost, si dobivame prasanja? :)))

A jas na tvoeto prasanje, nikogas nema da ti odgvoram, ako ne mi vetis deka ke primis Islam. I sekako ako ne gi prenesuvas site ovie citati od Talmudot na forum!

Do togas, salom! :)
Јас и ти приватно никогаш нема да се видиме. Не живеам во Македонија. Исто така, приватна дебата би немала многу корист, но пишана дебата е многу покорисна. Секој ќе може да види што дебатираме и чии аргументи се посилни и така ќе се обидеме да ја обелодениме вистината.

Си постирал некои цитати од Талмудот. Колку за информација не сум Евреин туку Атеист. Повеќето муслимани кога дебатираат со христијани или евреи навлегуваат во логичната фалација ( Tu quoque ("you too") ).
Во превод ако сака некој муслиман да обрани аргумент против бруталноста на Исламот тогаш цитира Талмуд или пак Библија да докаже дека и христијаните/евреите имаат бруталност во нивните религии. Ова е логична фалација. Ако има бруталности или пак грешки во Библијата или пак во Талмудот тоа не значи дека бруталности или пак грешките во Куранот или Исламот се автоматски оправдани.

Но во ред ајде ќе преведам еден цитат од Талмудот за тие што не знаат Англиски.
Erubin 21b. Whosoever disobey the rabbis deserves death and will be punished by being boiled in hot excrement in hell.

Ерубин 21б. Кој ќе покаже непослушност кон рабините заслужува смрт и ќе биде казнет со тоа што ќе биде варен во топол измет во пеколот.

Ова не е доказ дека дека ајетот 5/32 не е украден од Талмудот.

Ти ветив дека ќе примам Ислам ако успееш да го одбраниш Исламот пред сите нас и да ни покажеш дека Исламот е правата вера во која нема ниедна грешка и дека пророкот не бил крвожеден монструм и психопат.

Не ми одговори на прашањето дали ќе се откажеш од Исламот ако ти докажам дека Исламот е една лажна брутална вера која е исмислена од психопат за целосна доминација на земјата?

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Јас и ти приватно никогаш нема да се видиме. Не живеам во Македонија. Исто така, приватна дебата би немала многу корист, но пишана дебата е многу покорисна. Секој ќе може да види што дебатираме и чии аргументи се посилни и така ќе се обидеме да ја обелодениме вистината.

Си постирал некои цитати од Талмудот. Колку за информација не сум Евреин туку Атеист. Повеќето муслимани кога дебатираат со христијани или евреи навлегуваат во логичната фалација ( Tu quoque ("you too") ).
Во превод ако сака некој муслиман да обрани аргумент против бруталноста на Исламот тогаш цитира Талмуд или пак Библија да докаже дека и христијаните/евреите имаат бруталност во нивните религии. Ова е логична фалација. Ако има бруталности или пак грешки во Библијата или пак во Талмудот тоа не значи дека бруталности или пак грешките во Куранот или Исламот се автоматски оправдани.

Но во ред ајде ќе преведам еден цитат од Талмудот за тие што не знаат Англиски.
Erubin 21b. Whosoever disobey the rabbis deserves death and will be punished by being boiled in hot excrement in hell.

Ерубин 21б. Кој ќе покаже непослушност кон рабините заслужува смрт и ќе биде казнет со тоа што ќе биде варен во топол измет во пеколот.

Ова не е доказ дека дека ајетот 5/32 не е украден од Талмудот.

Ти ветив дека ќе примам Ислам ако успееш да го одбраниш Исламот пред сите нас и да ни покажеш дека Исламот е правата вера во која нема ниедна грешка и дека пророкот не бил крвожеден монструм и психопат.

Не ми одговори на прашањето дали ќе се откажеш од Исламот ако ти докажам дека Исламот е една лажна брутална вера која е исмислена од психопат за целосна доминација на земјата?
Site prevedi gi! :)

T

Tetro

Гостин
Milo mi e, znaci veke si svatil deka postoji nesto nadmokno! Vistininata e Islamot, bidejki Allah (Gospod) vo negovata posledna objavia rekol: Deka ednistvena vera prifatena kaj Allah e Islamot!
Ima mnogu pricini zosto e vistinskata! Jas bi sakal najprvin da naucime sto e Islam, od kade doaga toj zbor, korenite, i kolku e star toj Islam!
Pozdrav
Не. Верувам дека има нешто, ама не е тука, не може да биде видено, не може да биде фатено, не може,.... Ај докажи ми дека постои и ќе веруваме сите, не само јас.

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Гледам се парализира од страв па 3 збора само ми реплицираш. Останатите ако ти требаат најди преведувач да ти ги преведи. 29 цитати не е лесно да ги преведам. Ајде сега ќе признаеш ли дека Куранот украл цитат од Талмудот или не? Обично Муслиманите имаат огромен страв од дебата со атеисти поради фактот што не можат да ја напаѓаат цитати од светата книга на атеизмот зашто не постои таква. Признај дека Куранот(очигледно) украл цитат од Талмудот и да продолжиме да дебатираме за педофилијата на пророкот.
Те чекам.

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Не. Верувам дека има нешто, ама не е тука, не може да биде видено, не може да биде фатено, не може,.... Ај докажи ми дека постои и ќе веруваме сите, не само јас.
Ahaaa.. jas mislam deka ti nemas um... posto ne mozam da ti go vidam, i da ti go dopram, i da te fatam za umot! :) Priznavaj deka nemas um! :)
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:22 PM ---
Гледам се парализира од страв па 3 збора само ми реплицираш. Останатите ако ти требаат најди преведувач да ти ги преведи. 29 цитати не е лесно да ги преведам. Ајде сега ќе признаеш ли дека Куранот украл цитат од Талмудот или не? Обично Муслиманите имаат огромен страв од дебата со атеисти поради фактот што не можат да ја напаѓаат цитати од светата книга на атеизмот зашто не постои таква. Признај дека Куранот(очигледно) украл цитат од Талмудот и да продолжиме да дебатираме за педофилијата на пророкот.
Те чекам.
Nema jas da prodolzuvam, se dodeka ne gi preveduvas tie citati, i za da im bide jasno na site za kakva kniga stanuva zbor! I koga veke spomnuvas, kazimi i na citatelite da znaat za sto kniga stanuva zbor!
A jas ne custvuvam nikakov strav, go imam odgovorot ako sakas da go dobijes toj ti e uslovot! Poveli! :)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Те чекам.
Eh sto sum nestrpliv da procitam koi citati Kuranot gi ukral od Talmudot.:vozbud:

P.S. Postiraj gi prevedeni.

Blackcomb e lazgo, lazgo....lazgo....:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom