Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Ahaaa.. jas mislam deka ti nemas um... posto ne mozam da ti go vidam, i da ti go dopram, i da te fatam za umot! :) Priznavaj deka nemas um! :)
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:22 PM ---

Nema jas da prodolzuvam, se dodeka ne gi preveduvas tie citati, i za da im bide jasno na site za kakva kniga stanuva zbor! I koga veke spomnuvas, kazimi i na citatelite da znaat za sto kniga stanuva zbor!
A jas ne custvuvam nikakov strav, go imam odgovorot ako sakas da go dobijes toj ti e uslovot! Poveli! :)
Талмудот e книга од учењета на високиот совет на рабините Санхедрин, колку и да има бруталности и лаги во Талмудот сепак тоа не е доказ дека Куранот не украл цитат од Талмудот.

Немаш одговор. Тоа го знам јас а и ти тоа го знаеш. Тие што не читаат многу добро знаат дека немаш одговор. Колку и да е брутален Талмудот сепак тоа не докажува дека Куранот не украл цитат од него.

А за пријателот што ме нарекува лажго еве има шанса да докаже дека лажам, види ги последните мои постови и ќе видиш за кој цитат ти зборам.

Сега ајде да ве видам јас двајцата дали ќе признаеете дека пророкот бил педофил.

Narrated 'Aisha:that the Prophet married her when she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old, and then she remained with him for nine years (i.e., till his death). Bukhari 7. 62. 64

Пророкот се оженил со Аиша кога таа имала 6 години а пак кога имала 9 години тој имал секс со неа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Eh sto sum nestrpliv da procitam koi citati Kuranot gi ukral od Talmudot.:vozbud:

P.S. Postiraj gi prevedeni.

Blackcomb e lazgo, lazgo....lazgo....:vozbud:
Отсекогаш сум мислел дека луѓето кои сакаат стрипови се интелегентни и интересни. Веројатно ти си потврдата за она дека постојат исклучоци кои ги потврдуваат правилата...

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
5 32 el maida e potvrda za grevot sto go napravil kabil koj si go ubil bratasi toa se sinovite na adam , zaradi toj grev sto go napravile zaradi ova ubistvo na sinovite izrailovi im e propisano deka onoj koj ke ubie covek sto ne ubil covek koj ne seel bezredie po zemjata e kako da gi ubil site luge a onoj koj ke spasi da se ubie eden covek kako da gi spasil site luge .
ne zaboravaj priatelce deka kuranot e potvrda za drugite bozji knigi i ke demne nadniv.
--- надополнето: Nov 15, 2011 7:21 PM ---

tvoja rabota be priatelce , podobro tie koga molcis . jas neznam sto se zamaras so toa ,
Талмудот не се смета за Божја книга, тие се зачувани учења од Санхедрин, високиот совет на рабините. И сега?

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Не. Верувам дека има нешто, ама не е тука, не може да биде видено, не може да биде фатено, не може,.... Ај докажи ми дека постои и ќе веруваме сите, не само јас.
Ahaaa.. jas mislam deka ti nemas um... posto ne mozam da ti go vidam, i da ti go dopram, i da te fatam za umot! :) Priznavaj deka nemas um! :)
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:22 PM ---

:)
Фала. Втора навреда јавно упатена до мене лично.
Среди се малку, па да продолжиме.
Ne nisto ne te navrediv, samo dokazini i ti deka imas um,ama i jas i pak nema da ti veruvam, bidejki ti go nemam videno, dopreno, i nema da mozam da te fatamza umot...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ne nisto ne te navrediv, samo dokazini i ti deka imas um,ama i jas i pak nema da ti veruvam, bidejki ti go nemam videno, dopreno, i nema da mozam da te fatamza umot...
За да видиш, почувствуваш дека некој има УМ, треба да ја поседуваш истата работа (умот) и ти.

Затоа не можеш да го видиш умот кај другите.

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Талмудот не се смета за Божја книга, тие се зачувани учења од Санхедрин, високиот совет на рабините. И сега?
Od kogo se spodeleni tie ucenja? Kazi go ovoj odgovor, i te molam, ako sakas da prodolzuvame ponatamu, bidi masko prenesi gi tie citati od talmudot na forum. Pa ke prodolzuvame! Ne se kurci odma, deka stravuvam od tebe, ne se krevaj na golemo, bidejki eden den so glava vo pekoloto ke bides frlen, a vo ovoj svet ke bides sekogas usramen, ako ne primis Islam, a vakvki kako tebe sum sredel poveke vo zivotot!
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:32 AM ---
За да видиш, почувствуваш дека некој има УМ, треба да ја поседуваш истата работа (умот) и ти.

Затоа не можеш да го видиш умот кај другите.
Si go videl tvojot um nekogas?
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:35 AM ---
Гледам се парализира од страв па 3 збора само ми реплицираш. Останатите ако ти требаат најди преведувач да ти ги преведи. 29 цитати не е лесно да ги преведам. Ајде сега ќе признаеш ли дека Куранот украл цитат од Талмудот или не? Обично Муслиманите имаат огромен страв од дебата со атеисти поради фактот што не можат да ја напаѓаат цитати од светата книга на атеизмот зашто не постои таква. Признај дека Куранот(очигледно) украл цитат од Талмудот и да продолжиме да дебатираме за педофилијата на пророкот.
Те чекам.
Omer El Faruk ima dadeno mnogu ubavo objasnuvanje vo vrska so godinite na Ajshe, toj e po kompetenten od mene da zboruva vo vrska so ova tema, bidejki go poznava hadisot i Kuranot podobro od mene. Navrati se nekolku temi, i dobivaj go odgovorot ne se tepaj od cekanje! :)
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:36 AM ---
Od kogo se spodeleni tie ucenja? Kazi go ovoj odgovor, i te molam, ako sakas da prodolzuvame ponatamu, bidi masko prenesi gi tie citati od talmudot na forum. Pa ke prodolzuvame! Ne se kurci odma, deka stravuvam od tebe, ne se krevaj na golemo, bidejki eden den so glava vo pekoloto ke bides frlen, a vo ovoj svet ke bides sekogas usramen, ako ne primis Islam, a vakvki kako tebe sum sredel poveke vo zivotot!
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:32 AM ---

Si go videl tvojot um nekogas?
--- надополнето: Nov 16, 2011 8:35 AM ---

Omer El Faruk ima dadeno mnogu ubavo objasnuvanje vo vrska so godinite na Ajshe r.h., toj e po kompetenten od mene da zboruva vo vrska so ova tema, bidejki go poznava hadisot i Kuranot podobro od mene. Navrati se nekolku temi, i dobivaj go odgovorot ne se tepaj od cekanje! :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Има некој линк за да го симнам Куранот на Македонски ме интересира да видам што, како? :)

Nokia music

благодат, милост и мир од Бог Таткото
Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
дали куранот ја негира божественоста на Христос Исус?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.965
Отсекогаш сум мислел дека луѓето кои сакаат стрипови се интелегентни и интересни. Веројатно ти си потврдата за она дека постојат исклучоци кои ги потврдуваат правилата...
Исто ко да си му рекол на некој фан на Светлана Ражњатович дека "отсекогаш си мислел дека луѓето кои сакаат музика се интелегентни и интересни".

Загор (и остали Бонели срања) е италијански шунд, рамо до рамо со американскиот шунд (костимирани кловнови од DC, DarkHorse и Marvel), рамо до рамо со јапанскиот убер-шунд Манга.*

* кај сите три има чесни исклучоци

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Исто ко да си му рекол на некој фан на Светлана Ражњатович дека "отсекогаш си мислел дека луѓето кои сакаат музика се интелегентни и интересни".

Загор (и остали Бонели срања) е италијански шунд, рамо до рамо со американскиот шунд (костимирани кловнови од DC, DarkHorse и Marvel), рамо до рамо со јапанскиот убер-шунд Манга.*

Мислам, секоја чест. Како ми ја објасни разликата помеѓу квалитетен и шунд стрип, вечно благодарен... Јас цело време да ти мислам дека Загор и Корто Малтезе се на исто ниво...

(y)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Hey man,it's like only your opinion.

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Има некој линк за да го симнам Куранот на Македонски ме интересира да видам што, како? :)
Ke se pokrizam za Vas prijatele da Vi najdam Kuran na Makedonski jazik, bilo toa vo e-forma. Ili pisimi privatna poraka, mozeme da zakazeme edna sredba, ke izlezeme na kafe muabet! :)
--- надополнето: Nov 16, 2011 1:54 PM ---
дали куранот ја негира божественоста на Христос Исус?
Da, Kuranot ja negira bozestvenosta na Isus Hristos, istotaka i vo Bilbija ima citati deka Isus Hristos e samo Bozji pratenik, kako sto potvrduva Kuranot.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ke se pokrizam za Vas prijatele da Vi najdam Kuran na Makedonski jazik, bilo toa vo e-forma. Ili pisimi privatna poraka, mozeme da zakazeme edna sredba, ke izlezeme na kafe muabet! :)
Во Чаршија на чај ако си од Скопје, па и може во некоја во Џамиите да побараме во библиотеката можеби имаат и куран на Македонски јазик. Ќе се договориме! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom