Брак без секс

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Брак без секс е невозможно ! Како би ја покажале страста еден према друг и емоциите и привлечноста кон партнерот и љубовта.
Страста е неминовна (заедно со другите работи исто битни) по мене во брак

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.886
Брак без секс тоа само во селските фамилии каде мажот цел ден е на нива и дојде си и заспие како заклан и нема време да работе друго.:pos:
До кај 40 години може да се има а после не е интересен. ;)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Брак без секс тоа само во селските фамилии каде мажот цел ден е на нива и дојде си и заспие како заклан и нема време да работе друго.:pos:
До кај 40 години може да се има а после не е интересен. ;)
Што ти е бе, таму лом се прават се рендаат по тоа плевните со сено:)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.886
Што ти е бе, таму лом се прават се рендаат по тоа плевните со сено:)
Тоа само за деца правње коа се одат во плевната онака не практикуват секс, а и не знаат за заштита затоа имат по 5-6 деца :pos:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Па и не сум баш толку сигурна дека ликот на Пријателката го толкува некоја млада актерка. Што би барала таа со толку очаен маж и сопруг како Квадрос, кој, освен тоа, има дете? Каков е нејзиниот ИНТЕРЕС, што мислиш ти Смрт за зони и пајак воз? Мислиш дека нашиот наивен Квадрос располага со ’некакви средства’?
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:07 PM ---

Поради љубов - да! Ама поради СЕКС...
Во весникот The Economist од 13. 11. 2011, стои: The end of Berlusconi – Hallelujah. Очекував дека ќе напишеш нешто за оваа свиња, меѓутоа ....bye, bye, Silvio …
Смрт за зони и пајак возила ја известува Sattva во врска со своето мислење на поставеното прашање:
Пријателката влегла во љубовна врска со „ очаен маж и сопруг “, кој не „ располага со некакви средства “ без посебен интерес, туку од она што се нарекува љубов.
Релативно многу млади девојки, влегуваат во такви врски, иако се свесни дека таа врска не може никому да донесе нешто добро. Причината за влегување во вакви врски не се рационални. Повеќето луѓе и во други љубовни врски, се вљубуваат, а да неможат да ги објаснат причините за тоа вљубување.
Затоа, кога некој ќе ми каже дека се вљубил, тоа мене најчесто ми звучи, како да ми каже, „ несакајќи сум се унередил во гаќи “

P

Princ

Гостин
shto se odnesuva do decata, da najvazni se, ama treba da bideme nivni robovi???
Да, ако сакаш да бидат духовно здрави особи. Јебига, скапа цена за плаќање, ама тоа е. Немаш друг избор. Другиот избор е да не ги направиш воопшто (ESC копче на тастатура имаш). Во оној момент кога ќе ги направиш и родиш, родителот (барем би требало) живее за детето/децата. Бурните ноќи по кафиќи, сексот за една вечер (или како и да го викаа тоа модернава омладина и остарина), умираат. За жал или среќа.
toj ako ja izneeveril soprugata, ne znaci deka go izneveril i deteto
Секоја секунда кога жената е со швалерот, одзима од квалитетното време кое треба да го има со детето/децата.
Секоја секунда кога мажот е со швалерката, исто така одзима од квалитетното време кое треба да го има со детето/децата.
Значи да, го изневерил и детето. Троши време на швалерот/швалерката, време што треба да им припаѓа на децата, троши пари на швалерот/швалерката, пари што треба да им припаднат на децата... така да она "не го изневерил детето" батали го, не биди себична на твои стари години (стара штом си омажена мајка).
Што се однесува до темава, факт е дека има ѓубриња од мажи/жени. За среќа, ним животот ќе им суди (ако не стигне работата до Господ на пример) поради нивната себичност. Така да мирно можам да спијам. Добра ноќ.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Да, ако сакаш да бидат духовно здрави особи. Јебига, скапа цена за плаќање, ама тоа е. Немаш друг избор. Другиот избор е да не ги направиш воопшто (ESC копче на тастатура имаш). Во оној момент кога ќе ги направиш и родиш, родителот (барем би требало) живее за детето/децата. Бурните ноќи по кафиќи, сексот за една вечер (или како и да го викаа тоа модернава омладина и остарина), умираат. За жал или среќа.

Секоја секунда кога жената е со швалерот, одзима од квалитетното време кое треба да го има со детето/децата.
Секоја секунда кога мажот е со швалерката, исто така одзима од квалитетното време кое треба да го има со детето/децата.
Значи да, го изневерил и детето. Троши време на швалерот/швалерката, време што треба да им припаѓа на децата, троши пари на швалерот/швалерката, пари што треба да им припаднат на децата... така да она "не го изневерил детето" батали го, не биди себична на твои стари години (стара штом си омажена мајка).
Што се однесува до темава, факт е дека има ѓубриња од мажи/жени. За среќа, ним животот ќе им суди (ако не стигне работата до Господ на пример) поради нивната себичност. Така да мирно можам да спијам. Добра ноќ.
Добро утро!
Твоето мислење за осуда паралелните врски е привлечно, затоа веднаш доби многу „ ми се допаѓа “. Сега, јас ќе изнесам друго мислење кое на многу нема да им се допадне.
Сите сме различни. Лично јас, се однесувам, така одговорно како што ти опиша, но оставам слобода другите да се однесуваат поинаку. Ниту јас, ниту ти немаме право да судиме на други луѓе. Познавам и мажи и жени, кои имаат долги паралелни врски, но тоа не им пречи да бидат добри и одговорни родители. Зарем се подобри родители, тие што се коцкаат или пијат, а не изневеруваат.
Затоа мислам дека, вакви генерални кфалификации, не се на место.

P

Princ

Гостин
Добро утро!
Дал ти Бог добро сине.
ниту ти немаме право да судиме на други луѓе.
Но имаме право да ги коментираме нивните постапки и да искажуваме наш личен став на таа тема на јавен форум, така да нема љутиш се надевам.
Познавам и мажи и жени, кои имаат долги паралелни врски, но тоа не им пречи да бидат добри и одговорни родители.
Немогуче. Значи јас секој пат кога ја палам колата за да поминам до швалерката за да ја поминам им зимам од горивото на децата со коешто би ги однел некаде. Секоја минута што ја поминувам (иако повеќе од 3 не ми трае поминувањето, што да правам) со неа, исто така одзимам од нивното време. Наместо да им бидам тука кога во еден момент кога ќе им притребам, јас путујем до швалерката или евентуално ја работам. Значи она "работење на страна без никакви последици" според моја логика (логика, не сум женет засега, па можам само да се замислувам женет) мене не ми држи вода бидејќи јас знам поинакви луѓе. Знам луѓе што страшно многу време им одзедоа на децата бивајќи со швалерот, и страшно многу луѓе повредија со нивните постапки, пак бивајќи со швалерот.
Зарем се подобри родители, тие што се коцкаат или пијат, а не изневеруваат.
Не можам да зборам на таа тема, ниту се коцкам ниту пијам.
Затоа мислам дека, вакви генерални кфалификации, не се на место.
Се согласувам, но не ги знам јас сите луѓе, ниту пак ти. Значи дискутираме врз основ на став донесен според луѓе што лично ги знаеме. Сите Албанци пример не се грди, иако не има и во такво издание. Јас лично на пример сум да ме грабнеш и да бегаш. Сите жени не се курви, иако ги има и во таква форма. Итн.

Член од
27 април 2010
Мислења
14
Поени од реакции
4
Причина за брак не е 100% сексот бар за мене туку да се основа семејство ама треба и секс што е нормално ако едем од партнерите долго време не сака секс тогаш има нешто а 90% е неверство.

^amfibija^

vodozemec
Член од
31 јануари 2012
Мислења
38
Поени од реакции
14
Сакам да го решам проблемот. Значи ако некој го поминал ова, пробал нешто ново и успеал да го реши проблемот. Барам решение.
причина можи да биди било која од форумџиите кои се обиделе да ти одговорат. а ти си тој што ке треба од сето тоа да си донесиш свој заклучок и да си ја решиш ситуацијата. лесно ни е нас да збораме за туѓа мака, ама тој што ја има само знае како му е. и не барај друг со слични проблеми како твоите, теско дека ќе најдеш таков, а уште потешко дека неговиот начин ќе е вистинскиот за вас. мое лично мислење од наведеното е дека од некоја причина вашата жена станала фригидна и не сака секс, но другото се и е супер и не се замара да се маци во врска со проблемот. зошто? па во се и помагаш, ја оставаш да си има разонода и да не е оптеретена, си ја однел дури и на друг континент и го цуваш детето и сепак не си насилен или крајно лут дека не ти дава секс. си вели ке бара ке престани...ке се навикни. со обзир дека поминале 10 год а не си фатил нешто од страна, таа е сигурна во својот избор и затоа не сака да посети стручно лице. а исто така мислам дека немала секс и таа од страна затоа што во овие 10 год ти барем ке се посомневаше во тоа, а ти не звучиш така. значи, смени се ти кон неа и биди одлуцен во своето барање без пардон да и посоциш дека тоа мора да се реши. позз

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.814
Поени од реакции
11.435
Можеби брак нема, ама секс секогаш има.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Нема секс ако мажот се попедерчил или жена му станала џоа баба.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
na ovaa tema ke go citaram edna episoda od HOUSE

a hundred bucks says i can find a medical reason why shy dosen't want to have SEX

aj pogodete so.....
i moe licno mislenje e bez sex no marrige and no relasionship:Psee ya

Kajgana Shop

На врв Bottom