Брак без секс

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
ubavo e toa shto si sreken i shto se cuvstvuvash taka kako shto se cuvstvuvash...
dali razmisli za posledicite?
mozebi treba da razmisluvash za toa dali da i kazesh na tvojata sopruga, najiskreno za se ona shto go pravish i za se ona shto go cuvstvuvash, bez da ja obvinvash, ama da i dadesh do znaenje deka taa ne e ona shto tebe ti treba
spored mene neverstvoto ne treba da ti nabiva griza na sovest, jas gi pocituvam lugeto koi gi zanemaruvaat principite poradi ljubov, zatoa shto samo taa e najvazna...
mozebi navistina ke pomislish deka clenovite od forumot imaat pravo koga te osuduvaat poradi ova, ama samo spomni si deka tvojata licna sreka za tebe e najbitna i treba da rabotish na toa... tvojata sopruga imala shansa... taa tvrdi deka nema problem, ama samo spored nejze e taka, voopshto ne se stavila na tvoe mesto i ne razmisluvala dali te povreduva... taka da zoshto sega ti da se zrtvuvash sebe? poradi principi? poradi moralni vrednosti?
samo treba svesno da razmislish za posledicite, zatoa shto veruvaj deka ke gi ima... moj sovet- misli malku i za deteto, ova nema da bide lesno za nego
WTF?
Најважен си ти самиот до моментот кога не добиеш дете, а кога ќе добиеш дете, детето е најважно од се.
И да, треба да има грижа на совест, се осуди да ја проверува сопругата со цел да и најде швалер па да си ја олесни совеста ама испадна дека жената немала швалери, штета.

Човек се бори за љубов и треба да изневерува? Што не ќе прочитам, бреее. Јас не оправдувам неверство, ако си толку способен да изневеруваш тогаш биди способен до крај па разведисе и бори се за љубовта, а не вака на две столици. Не е фер кон жената и детето.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Уште ли болест не откривте бе? Ааа си немаме вака...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.837
Поени од реакции
20.302
WTF?
Најважен си ти самиот до моментот кога не добиеш дете, а кога ќе добиеш дете, детето е најважно од се.
И да, треба да има грижа на совест, се осуди да ја проверува сопругата со цел да и најде швалер па да си ја олесни совеста ама испадна дека жената немала швалери, штета.

Човек се бори за љубов и треба да изневерува? Што не ќе прочитам, бреее. Јас не оправдувам неверство, ако си толку способен да изневеруваш тогаш биди способен до крај па разведисе и бори се за љубовта, а не вака на две столици. Не е фер кон жената и детето.
Годес дијр не се замарај оваа е гарант „пријателката“ на Квадрос па сега се стаила она да го брани бидејќи он е нели невин, ангел ... а ние така му се нафрливме..

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Годес дијр не се замарај оваа е гарант „пријателката“ на Квадрос па сега се стаила она да го брани бидејќи он е нели невин, ангел ... а ние така му се нафрливме..
Ахахахааха, не си нормална :pos:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Oбидете се да бидете објективни и непристрасни. Во „ игра “ се три лика: Сопругата, Пријателката и Kvadros. Зошто некој од нив би бил невин? Се работи за возрасни и никој од нив не е наивен.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Oбидете се да бидете објективни и непристрасни. Во „ игра “ се три лика: Сопругата, Пријателката и Kvadros. Зошто некој од нив би бил невин? Се работи за возрасни и никој од нив не е наивен.
Ама да ти кажам право можно е, сопругата овде е претставена како што сакаше Квадрос да биде претставена, а тоа не значи дека е вистина, особено не сега.

I

Iblis

Гостин
Ама да ти кажам право можно е, сопругата овде е претставена како што сакаше Квадрос да биде претставена, а тоа не значи дека е вистина, особено не сега.
Да, можеби, ама Квадрос е сценарист на претставава, така да се е оу-кеј.
П.С.
Го чекам продолжетокот, ова е поинтересно од она што го даваат на ТВ.
П.П.С.
Се надевам дека Лет3 ќе донесе свежи информации за жената.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
сопругата овде е претставена како што сакаше Квадрос да биде претставена, а тоа не значи дека е вистина, особено не сега.
Според сите коментари на Квадрос ставени во темава, жена му има повеќе секс од него, само што тој сеуште не знае.

За функционален брак не е клучен секс, ама е добредојден.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
WTF?

jas sum mazena i imam decinja, zatoa veruvaj znam shto zboruvam
dokolku mojot maz nemoze da me zadovoluva seksualno i pritoa razgovara so mene za problemot veruvaj deka cel zivot bi izdrzala bez seks poradi ljubovta koja ja cuvstvuvam sprema nego, ama da se pojavi problem, a on da mi vrti glava i da kazuva deka nema nishto cudno tuka... kako prvo ke se zaprasham shto baram so partner koj ne me slusha dodeka zboruvam, koj moite problemi gi negira i veli deka e ok...
znaci vo red e ako taa ne se grizi za neshtata koi nego go macat, a ne e vo red toj da bide sreken...
napomenav deka najubavo e da i kaze... mozebi razvodot vo ovoj slucaj bi bi najdobra opcija... ne se raboti za seksot shto go nemaat tuku za bliskosta koja ocigledno ja imaat mnogu pomalku

shto se odnesuva do decata, da najvazni se, ama treba da bideme nivni robovi??? shto e podobro spored tebe, tie deca da imaat nesrekni ili srekni roditeli, bez razlika na okolnostite
toj ako ja izneeveril soprugata, ne znaci deka go izneveril i deteto

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Да, можеби, ама Квадрос е сценарист на претставава, така да се е оу-кеј.
П.С.
Го чекам продолжетокот, ова е поинтересно од она што го даваат на ТВ.
П.П.С.
Се надевам дека Лет3 ќе донесе свежи информации за жената.
Вакви работи се интерсни на ТВ. Во реалноста се убиствени.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Според сите коментари на Квадрос ставени во темава, жена му има повеќе секс од него, само што тој сеуште не знае.

За функционален брак не е клучен секс, ама е добредојден.
Не е клучен ама е од особено значење :D
--- надополнето: Nov 10, 2011 7:47 PM ---
dokolku mojot maz nemoze da me zadovoluva seksualno i pritoa razgovara so mene za problemot veruvaj deka cel zivot bi izdrzala bez seks poradi ljubovta koja ja cuvstvuvam sprema nego, ama da se pojavi problem, a on da mi vrti glava i da kazuva deka nema nishto cudno tuka... kako prvo ke se zaprasham shto baram so partner koj ne me slusha dodeka zboruvam, koj moite problemi gi negira i veli deka e ok...
znaci vo red e ako taa ne se grizi za neshtata koi nego go macat, a ne e vo red toj da bide sreken...
napomenav deka najubavo e da i kaze... mozebi razvodot vo ovoj slucaj bi bi najdobra opcija... ne se raboti za seksot shto go nemaat tuku za bliskosta koja ocigledno ja imaat mnogu pomalku

shto se odnesuva do decata, da najvazni se, ama treba da bideme nivni robovi??? shto e podobro spored tebe, tie deca da imaat nesrekni ili srekni roditeli, bez razlika na okolnostite
Те разбирам што сакаш да кажеш и во право си, само што мене Квадрос веќе не ми е верен. Ја сум за развод ДА, во случај кога бракот веќе не иде и тоа е најдобро и за децата и за сите, ама за неверство сум против во секој случај.

Ја како дете на моите родители, ако татко ми ја изневери мајка ми ќе се осеќам исто како да ме изневерил мене.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Не е клучен ама е од особено значење :D
--- надополнето: Nov 10, 2011 7:47 PM ---

Те разбирам што сакаш да кажеш и во право си, само што мене Квадрос веќе не ми е верен. Ја сум за развод ДА, во случај кога бракот веќе не иде и тоа е најдобро и за децата и за сите, ама за неверство сум против во секој случај.

Ја како дете на моите родители, ако татко ми ја изневери мајка ми ќе се осеќам исто како да ме изневерил мене.
pa dobro ni mene ne mi e verno seto ova, ama nemora da diskutirame na temava samo konkretno za nego, temava e dobra i za da se diskutira i za drugi slicni primeri...

a kazi mi dali ako majka ti go izneveri tatko ti ke se cuvstvuvash kako da te izneverila tebe
i kazi mi dali ke ti bide polesno ako znaesh deka tvoite roditeli ne se sakaat i ne se srekni eden so drug, nemaat seks, ama turkaat zaedno samo poradi tebe, za tebe da ne te povredat...
neverstvoto ne e najdobar nacin za spravuvanje so vakva situacija, ama e posledica na laden odnos pomegu partnerite, koga bi postoela bliskost pomegu dvajcata sopruznici, tie ili ke go reshat problemot, ili ke svatat deka ne se eden za drug pred da baraat uteha na strana

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665

Децата се мали и ништо не разбираат, нив им е битно пред се сопствената среќа а не на родителите, ако родителите се разведат детето ќе биде најтажно во свет, но во денешно време проблем е што родителите се најсебични ѓубриња и си го гледаат својот ќеиф а не на детето.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
pa dobro ni mene ne mi e verno seto ova, ama nemora da diskutirame na temava samo konkretno za nego, temava e dobra i za da se diskutira i za drugi slicni primeri...

a kazi mi dali ako majka ti go izneveri tatko ti ke se cuvstvuvash kako da te izneverila tebe
i kazi mi dali ke ti bide polesno ako znaesh deka tvoite roditeli ne se sakaat i ne se srekni eden so drug, nemaat seks, ama turkaat zaedno samo poradi tebe, za tebe da ne te povredat...
neverstvoto ne e najdobar nacin za spravuvanje so vakva situacija, ama e posledica na laden odnos pomegu partnerite, koga bi postoela bliskost pomegu dvajcata sopruznici, tie ili ke go reshat problemot, ili ke svatat deka ne se eden za drug pred da baraat uteha na strana
Истото важи и за двајцата, иначе ти кажав, јас сум за развод ама не за неверство и ја не сакам таков брак со неверства, нема никакво оправдување за мене.

Ама нормално зборам лично за мене и знам дека до толку сум заслужила за да ми биде кажано во лице што е и каква е работата. Јас се му кажувам на партнерот, апсолутно се и ако и тој не го направи истото првенствено ќе се навредам. Подобро да ме остави и да си замине со друга отколку да спие со мене и да ме лаже во лице. Не фала, во првиот случај барем постои шанса да останеме пријатели, во вториот ни најмалку. Повеќе преферирам да бидам повредена отколку да се разочарам во личноста која ја сакам.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
За сите што се прашуваа до каде сум со работата. Луѓе јас сум на седмо небо!!!!
Конечно се чуствувам посакуван, згоден секси како вистински маж. Со жена ми не ги решивме проблемите, -според неа не постои никаков проблем!!! но веќе извесен период сум со мојата сакана пријателка која ме разбира и исполнува потполно. Некогаш мислам дека се разбираме и без зборови. Домот не го занемарив, напротив сега сум уште повеќе грижлив татко и сопруг, но со мислите ,телото и духот сум 25/8 со мојата пријателка. Толку ми е добро со неа, што понекогаш се прашувам дали ова навистина ми се случува или е само моја фантазија.
Таа ми помогна да излезам од кризата и да преживеам. Ако не беше таа не знам како ќе преживеев.
Чувство на кривица? Ни најмалку! Доволно патев за тровче внимание. Сега дури и не сакам, не ни помислувам да имам секс со жена ми и избегнувам да се најдам во некоја интимна ситуација кога жена ми би иницирала секс. Не дека тоа ќе се случи, ама... Тоа сега би ми било хорор ! Толку беше таа работа.
Сексот со жена ми беше како сцена од нем филм, а сексот со пријателката е како рок концерт.
Сега сфаќам колку имам пропуштено во животот. Враќање назад нема, затоа гледам само напред. Сакам разбирање, внимание, фантастичен секс и знам како да го имам и уживам во него.
И ова. Како што гледам многу сте досетливи, па да ви кажам дека картите за рок концертот се распродадени, сите се кај мене и не ги давам на никој друг. Средете си го животот како што ви одговара и не го живејте за други, туку за себе.
Не е дека не размислив...стварно размислив и пробав да најдам логика во тоа ПОВЕКЕ ГРИЖЛИВ ТАТКО И СОПРУГ ама не можам...Грижлив си за сам себе само. Извини што те осудувам, тоа е мое мислење и убедена сум дека тоа мое мислење не е погрешно.
А да...и штотуку научив уште една работа - дека има луге на кои своите сексуални потреби им се побитни од својот дом и среќата на децата.

Kajgana Shop

На врв Bottom