Брак без секс

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не ја палат жени сигурно.

Асексуална, тоа е тоа што таа сака да ми го каже со своето однесување. И што правиме со таквите жени? Ги чуваме во брак.

Би ценел ако некој ми каже дека бил или е во брак и кај него ситуацијата била слична или различна.
Знам дека сите знаеме што е во ред и што не е, ама сепак искуството кажува најточно.

Ајде сега да ми кажете дека никој од вас не е во брак...
--- надополнето: Oct 12, 2011 8:20 PM ---

Лесно е да се каже разведи се. Очигледно не си во брак.
За болест, да, има, често ја фаќаат кризи и е или раздразлива или депресивна. Некои денови е тотално во аут. Затоа и не можам да ја оставам лесно, меѓу другите причини.
Квадрос не знам зошто бараш некакво мислење од други за ситуација што ве засега вас лично, еве ако речам дека јас сум во брак и кај мене е иста ситуација или пак 100 души истото го потврдат ти би се чуствувал подобро? Дали тоа тебе би ти променило нешто освен што ќе добијаш некоја лажна утеха и по некоја емпатија дека тоа е нормално зошто и други 100 души не се нормални. Ти самиот кажувап дека ти е потребен секс, фала богу како на секое нормално човечко битие и дека сопругата не сака секс, треба са си појдите на психолог, брачен советник или сексолог за да го разрешите тоа.
И не е навистина нормално да се нема секс во брак 10 години мислам најискрено ова го кажувам без да навлегувам што е проблемот.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Тогаш не разбирам што сакаш да ти кажеме?
Имаше членови што ти препорачаа да живееш со проблемот - не ти се допадна одговорот.
Имаше членови (меѓу кои и јас) што ти препорачаа да НЕ живееш со проблемот - не ти се допадна одговорот.

wat.jpg
Сакам да го решам проблемот. Значи ако некој го поминал ова, пробал нешто ново и успеал да го реши проблемот. Барам решение.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ти бараш на форум од 1000 активни членови, да се најде некој маж што бил во брак со жена која ја познава од средношколски години (што значи прва и последна засега, и взаемно) и по 10тина години да несака секс.

Кажи ми искрено, колкави се шансите да најдеш некој со такво искуство?

Некои веќе ти ги кажаа можните проблеми, како прељуба, недволна жеба за секс поради X причини, и ако после се негираш на тие примарни факти, тогаш не си гледал доволно шпански серии... што да ти кажам.

Запрво, ние ниту познаваме каков живот водите за да ти кажеме барем под претпоставка што е можниот проблем, па да пробаш да го решиш.
И сам кажа, 10 години се долг период и пожелно е да побараш помош од стручно лице за овој проблем.

Патем, се надевам дека ќе го решите проблемот пред да прерасне во нешто сосема друго.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Сакам да го решам проблемот. Значи ако некој го поминал ова, пробал нешто ново и успеал да го реши проблемот. Барам решение.
Ти пријателе прво избриши го сексот од глава....и преиспитај се колкава е вашата блискост....т.е колку ти со жена ти можеш,и имаш време за муабет,дали и како реагира таа на твоите желби....каква е со тебе на само,а каква е пред другите.

Напрај сума-сумарум на тие работи....и сам ќе дојдеш до одговорот зошто немате секс.

Ај здраво.

P

Princ

Гостин
И разводот (мојот предлог) е решение на одреден проблем. На пример кога жената те изневерува или пак кога женати е неизлечливо асексуална. Нема друга солуција. Мислам, можеш да останеш во брак ако до толку си запнал, само тогаш не ја разбирам смислата на темава, у стилу зошто ме прашувал ако си одлучил да се проколниш себе.
Е сега јас изневерување не поддржувам и нема да ти препорачам.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Може има некоја хронична депресија која ја прави комплетно асексуална.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Молам?!
Жена, без секс, 10, години ?!
Сериозно ?!

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.

Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Ja ke te sovetuvam da ides so druga bratce , ama pred toa da se razvedes , ipak ne e uredo dodeka si vo brak da izneveruvas bidejki e loso plus ako si i pred boga vencan , a za da ja ostavis ne se ni misli ne dozvoluvaj da zapagas vo depresija ... TI SI POBITEN OD ZENA TI , TI TREBA DA SE STAVIS NA PRVO MESTO !!!!

Член од
7 декември 2010
Мислења
151
Поени од реакции
39
Ja ke te sovetuvam da ides so druga bratce , ama pred toa da se razvedes , ipak ne e uredo dodeka si vo brak da izneveruvas bidejki e loso plus ako si i pred boga vencan , a za da ja ostavis ne se ni misli ne dozvoluvaj da zapagas vo depresija ... TI SI POBITEN OD ZENA TI , TI TREBA DA SE STAVIS NA PRVO MESTO !!!!
Оти мислам дека детето треба да го стават на прво место?

S

Shellshock nam67

Гостин
prijatel ispitaj vidi so e rabotata toa ti e najdobro resenie
vaka vo se mozes da se somnevas
ali navistina cudno nekoja pricin sigurno ima
--- надополнето: Oct 12, 2011 9:12 PM ---
abe so sovet mu dade razvod
go prasale Tales od milet grski filozof sto e najlesno
da dades sovet na drug
sto vo momentov go pravis ti bez da razmislis deka covekot vo brakot si ima i dete ne e problem za zenata tuku deteto otvara nepotreben problem razvodot

П

Пепси_

Гостин
куче да е че му се преебе ова чудно ептен. Само отворен разговор без бегање,ако не развод и тако даље.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Оти мислам дека детето треба да го стават на прво место?
Fala bogu i kaj nego i kaj nea po avtomatizam ke bide deteto na prvo mesto ama ja zboruvam za odnosite megu niv dvajca , deteto ne go mesam vo ova , ako e depresiven nema da bide produktiven za deteto samo ke se nervira , a so toa samo steta i na sebe i na deteto , mislam deka me razbiras , toj ako stane depresiven se se boom deka ke bide deteto na prvo mesto !

Kajgana Shop

На врв Bottom