Android vs iOS vs W.P. 7

Според мене најдобар е:

• Android

Гласови: 4 50,0%
  • iOS

Гласови: 1 12,5%
  • W.P.

Гласови: 3 37,5%

• Вкупно гласачи
    8

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
До сега можеа, можат и понатаму, успеваат затоа што се различни од другите, многу квалитетни (и имаат премногу глупи американци/фан бој) :) За overpriced не збориме :)
Ама тоа и ти викам, лом прават со новиот ајфон. 4 милиони продадени за колку беа 2-3 дена, samsung galaxy 1 и 2 им требаше 2 години да стигнат до 30 милиони.

Ајфонот како парче хардвер, е доста моќно и ПРЕТЕРАНО оптимизиран. Но џабе, бидечи андроидот зема голем процент веќе. Со еден телефон можеш со процентите да одиш надолу а не нагоре :).

Како и да е СИГУРЕН сум дека ќе имаат наредна година МИНИМУМ 2 телефона. Од кој еден ќе биде поефтин и достапен за сите.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Јас мислам дека сега како што се засили андроид (и ете тој ретардираниот WP7), од идната година и Apple ќе направи нешто ново и пак ќе ги спушти на земја сите овие.

Да појаснам:

Apple си прави (скоро) едно исто веќе 5 години, си зима огромни пари и огромен дел од пазарот (пак да повторам) без да смени нешто многу.
Сега кога веќе андроид се доближија и ете (да речеме) ги поминаа едвај, доволно е Apple да направи нешто ново (не нешто слично како до сега) и пак да направи покољ како кога излезе првиот iPhone.
Истото го правеа и Нокиа со Симбиан и ете до каде дотуркаа...:icon_lol:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ние што сакаме смартелефони така мислме, останатиот дел од светот 70 % уште купува нокиа. Затоа нокиа сеуште продава најмногу телефони на марктетов. Секоја секунда по 1. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не, не верувам дека ке ги снајде истата судбина, за иновации друг им нема равен, тоа е факт, барем до сега. Ке видиме понатаму како ке се движат без легендата Steve Jobs кој беше татко на најпродаваните производи на Apple.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Windows 8 за РС е ист како Windows Phone 7, не знам што ќе биде разликата во 8 за телефониве....

Се прават да изгледа слично со Metro.

Разликата појма немам што ќе биде, ќе видиме наредна година Август месец некаде :). Уствари не чек сега Јануари има голем саем CES мислам дека се вика. Од 10 до 12 Јануари е. Можеби ќе кажат нешто, само едно сум сигурен дека наредно го претставуваат Tango апдејтот кој ќе бара помали побарувања за да можат и поефтини телефони да прават. Па после тоа следи Appolo кој е највероватно windows mobile 8.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Не, не верувам дека ке ги снајде истата судбина, за иновации друг им нема равен, тоа е факт, барем до сега. Ке видиме понатаму како ке се движат без легендата Steve Jobs кој беше татко на најпродаваните производи на Apple.
Недај боже да ги снајде истата судбина, сепак тие се тие што го раздвижија и сеуште го движат развојот и пазарот на паметни телефони, иако (според мене) освен прекрасниот дизајн и фантастичните материјали на изработка не нудат некакви сензационални новитети. Единствено нешто за коешто им нема рамен е маркетингот - рекламирањето и издигнувањето на своите производи.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Знаете сега кога iOS ќе го стигнат пак на Android?
-Кога ќе го сменат цел оперативен систем, а не на секој нов све е исто само плус една глупа аплликација. Кога ќе направат нешто ново е тогаш може да им конкурираат. Сега за сега ако продолжат вака, никогаш повеќе нема да ги стигнат на Android.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Извинете вака што упаѓам ко подобранец, само да ги прашам оние што користат ајфон една работа...
Зар не ви здодеа од еден исти os без никакви промени ( не знам дали има некои значајни промени во новиот апдејт) од iPhone па до iPhone 4S?
Мене искрено ме фаќа серка вака коа ги глеам на gsmarena наредени еден до друг.

iOS ти е едно исто срање само во различно пакување, и тие што се fanboys се палат на различен процесор, подобра камера, или опција за мултитаскинг.
Згора на тоа се и overpriced.

Не гледам причина да го ставам iOS пред Android или WP7.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Извинете вака што упаѓам ко подобранец, само да ги прашам оние што користат ајфон една работа...
Зар не ви здодеа од еден исти os без никакви промени ( не знам дали има некои значајни промени во новиот апдејт) од iPhone па до iPhone 4S?
Мене искрено ме фаќа серка вака коа ги глеам на gsmarena наредени еден до друг.

iOS ти е едно исто срање само во различно пакување, и тие што се fanboys се палат на различен процесор, подобра камера, или опција за мултитаскинг.
Згора на тоа се и overpriced.

Не гледам причина да го ставам iOS пред Android или WP7.
А разликата од претходните софтвери до најновиот 5.0 е Сири. :D Но ако направат многу промени со софтверот, е тек тогаш нека се прашаат Android.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А разликата од претходните софтвери до најновиот 5.0 е Сири. :D Но ако направат многу промени со софтверот, е тек тогаш нека се прашаат Android.
Исто и iCloud, Wifi Sync (кабел ти треба сега само за полнење батерија, оптимизации, додатни опции....

Битно: Apple (ете) прават едно исто (да речеме) цело време и тоа само на (ете) еден уред... А андроид сменија миљарда работи (поточно copy-paste од apple со некои измени за да не изгледа дека е крадено, дека зимале идеи), софтверот го носат ма миљон уреди, кажуваат дека (демек) е open source, и пак едвај некако ги стигаат apple (да речеме)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Еве една статистика по застапеност на пазар и споредба на 2011-та со 2010-та година (по оперативни системи) според Gartner:

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Исто и iCloud, Wifi Sync (кабел ти треба сега само за полнење батерија, оптимизации, додатни опции....

Битно: Apple (ете) прават едно исто (да речеме) цело време и тоа само на (ете) еден уред... А андроид сменија миљарда работи (поточно copy-paste од apple со некои измени за да не изгледа дека е крадено, дека зимале идеи), софтверот го носат ма миљон уреди, кажуваат дека (демек) е open source, и пак едвај некако ги стигаат apple (да речеме)
Работи кои одамна се веќе видени...
Кој им е крив на Apple што вадат само еден ист телефон, со разлицни маски и внатрешна меморија :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom