Android vs iOS vs W.P. 7

Според мене најдобар е:

• Android

Гласови: 4 50,0%
  • iOS

Гласови: 1 12,5%
  • W.P.

Гласови: 3 37,5%

• Вкупно гласачи
    8

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Од каде знаеш дека ICS е како што треба кога освен screenshot на нет друго не си видел?? И кој dual core телефон е на Froyo?? И не се користи dual core само за апликации како што викаш туку го носи целиот систем, а за игри многу битно е и каков GPU има вградено. Ти ако играш ABirds или Fruit Ninja некој друг сака да игра NFS Shift HD, N.O.V.A. HD, Back Stab HD, 9mm HD...итн. Тоа што викаш дека има lag тоа ти е од слаб процесор што имаш и малку рам. Кај мене на Galaxy а посебно на мој другар на Sensation не постои тоа или не е така како што тврдиш. Сигурно си чепкал некои постари модели. И ако веке спомнуваш дека си корисник на Android веке 3 год. и не ти се допаѓа како функционира не знам зошто се измачуваш тогаш.
Dual Core со 2.2 има ехее

- LG Optimus 2x
- Dell Streak 7 (tablet)

Тие се само неколку....

Како тоа само слика од ICS? Дозволи да те запознаам подобро, да не ти биде само сликовито.

--- надополнето: Nov 15, 2011 12:09 AM ---
Google releases Android 4 source code, but true openness still elusive

Android 4.0 code is now available, but the code drop doesn’t fully ameliorate the fundamental issue raised by Honeycomb: Google has the ability to withhold code for any given release as it sees fit, because the actual Android development process occurs behind closed doors. Publishing the ICS source is a welcome move, but changes in governance are still needed to make Android a truly open project.
Онака само колку да не се мамите дека е сепак отворен код како што тврдат :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Dual Core со 2.2 има ехее

- LG Optimus 2x
- Dell Streak 7 (tablet)

Тие се само неколку....

Како тоа само слика од ICS? Дозволи да те запознаам подобро, да не ти биде само сликовито.

--- надополнето: Nov 15, 2011 12:09 AM ---
Google releases Android 4 source code, but true openness still elusive

Онака само колку да не се мамите дека е сепак отворен код како што тврдат :)
Да во право си за Dell-от но не и за LG-то , 2x-от сега е на 2.3 и ке добие ICS, така да не држи тоа. Кога веке збориме за update тука не е крив Google, туку самите производители кои имаат слаба корисничка подршка. На пример LG-то што го наведе, беше на 2.2 се додека не почнаа бурни реакции во јавноста за тоа. Потоа си доби 2.3 експресно и ставен е на листа на чекање за ICS. Не знаев дека толку буквално ги сваќаш работиве кога спомнав за screen shot на ICS, кога ке го имаш hands on тогаш може да збориш и објективно да кажеш дали чини или не, на тоа мислев, вака збориш работи од памет. А тоа што си го пишал и болдирал погоре знаеш што уствари во превод значи, така?? :LOL: Значи се збори за DEVELOPMENT на 4.0 но не и за official release 4.0.1, затоа пак ке спомнам, не избрзувај со заклучоци додека лично не се увериш. Ако некогаш се увериш.... :)

http://www.gsmarena.com/google_finally_releases_ice_cream_sandwich_source_code-news-3384.php

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
all i'm saying никогаш не се дава целосниот код, го даваат само онака еве ви на. Но целосниот не.

Има куп телефони видиго овај дури наредно ќе добива http://www.phonearena.com/news/Gingerbread-update-for-LG-Optimus-3D-starts-rolling-out-next-week_id23782
,
Ти кажав уште прееска каква е политиката во однос на апдејти и корисничка поддршка кога се работи за LG, значи не е до Google како што мислиш, тие само се испорачатели на софтверот/кодот а понатаму секој производител сам си го оптимизира за својот производ посебно, значи се доработува до финален производ. Имаше случај на почеток на летово со Htc Desire за 2.3.3 апдејтот, поточно од Htc се вадеа дека хардверот не одговарал, па Sense-от бил многу захтевен, па механичките копчиња не одговарале...итн. за на крај под притисок на јавноста да попуштат и сепак да го пуштат апдејтот. Во главно се сведува на добрата воља на производителот. Се надевам дека се разбравме. ;)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
I DON'T GIVE A F*CK

Просто и едноствано, купувам јас телефон од 20 000 и кога ќе има упдејт јас сакам да го имам. Што ми е мене гајле кој е крив за тоа, затоа мојот нареден телефон ќе биде windows phone. Исто како кај андроид си имаш избор на различен хардвер (за разлика од apple кој тапка во место 5 години) но кога ќе излезе апдејт знам дека ќе ја имам новата верзија.

То е то....
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:42 PM ---
Знам има custom roms, но not responding се појавува на официјален апдејт да не правам за некој дома што го правел.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
I DON'T GIVE A F*CK

Просто и едноствано, купувам јас телефон од 20 000 и кога ќе има упдејт јас сакам да го имам. Што ми е мене гајле кој е крив за тоа, затоа мојот нареден телефон ќе биде windows phone. Исто како кај андроид си имаш избор на различен хардвер (за разлика од apple кој тапка во место 5 години) но кога ќе излезе апдејт знам дека ќе ја имам новата верзија.

То е то....
Знам има custom roms, но not responding се појавува на официјален апдејт да не правам за некој дома што го правел.
дечки
windows phone is shit па така ја ти го предлагам Android и молим те pleace GIVE A F*CK !

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
I DON'T GIVE A F*CK

То е то....
Android & Windows Phone ќе го срушат iOS. Му се гледа крајот на iOS. Гигантите ќе бидат А. и W.M. Конкуренцијата догодина таа ќе биде. :D
--- надополнето: Nov 15, 2011 5:12 PM ---
дечки
windows phone is shit па така ја ти го предлагам Android и молим те pleace GIVE A F*CK !
Уште се на почеток, но следна година рачунај Clash of the Titans помеѓу Android & W.P. 7. Сега за сега W.P. 7 сеуште не можат да им конкурираат.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
I DON'T GIVE A F*CK

То е то....
САКАМ КАЖАМ, НЕ ЗНАМ РЕЧАМ е твоево :pos:

Секоја чест ама за 20.000 па и нема некој добар телефон, ама мислам па и подобар нема и да ти треба со твоиве сфаќања на Android-ot. За апдејтите можеш да се пожалиш кај Google, па тие ке видат што можат да направат. Тебе битно не ти е гајле, сакаш се и одма. :pos: Со WP7 ке се усреќиш, гледам Манго апдејтот им требаше година и пол да го пуштат. Многу се побрзи од Android.

И запамти Google is your answer :D И без покажување на фрустрации следниот пат, па нели разговараме. :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
САКАМ КАЖАМ, НЕ ЗНАМ РЕЧАМ е твоево :pos:

Секоја чест ама за 20.000 па и нема некој добар телефон
Како тоа нема за 20 000 телефони? ПА сите најдобри телефончина се отприлика 20 000. (на претплата логично)

Манго? Манго е само втор апдејт на windows кој донесе толку многу новости што на андроид му требаа 100 апдејти.

Би те прашал пак, колку време си корисник на андроид?

Јас сум од 1.5 корисник па се до 2.3.7. Да почнувам да набројубам кој беа недостатоците на Андроидот првата година или сам знаеш?

СУМ корисник на андроид, но не ни го бранам. Нема НИШТООООООО уникатно во него, и ништо специјално за да го фалиме како што вие го фалите.
--- надополнето: Nov 15, 2011 5:55 PM ---
дечки
Набројми 5 причини зошто windows phone is shit?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас мислам дека сега како што се засили андроид (и ете тој ретардираниот WP7), од идната година и Apple ќе направи нешто ново и пак ќе ги спушти на земја сите овие.

Да појаснам:

Apple си прави (скоро) едно исто веќе 5 години, си зима огромни пари и огромен дел од пазарот (пак да повторам) без да смени нешто многу.
Сега кога веќе андроид се доближија и ете (да речеме) ги поминаа едвај, доволно е Apple да направи нешто ново (не нешто слично како до сега) и пак да направи покољ како кога излезе првиот iPhone.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас мислам дека сега како што се засили андроид (и ете тој ретардираниот WP7), од идната година и Apple ќе направи нешто ново и пак ќе ги спушти на земја сите овие.

Да појаснам:

Apple си прави (скоро) едно исто веќе 5 години, си зима огромни пари и огромен дел од пазарот (пак да повторам) без да смени нешто многу.
Сега кога веќе андроид се доближија и ете (да речеме) ги поминаа едвај, доволно е Apple да направи нешто ново (не нешто слично како до сега) и пак да направи покољ како кога излезе првиот iPhone.
Да, да, сега на ред е Apple да извади нешто сосема ново зошто вака ако тера им се ближи крајот. Не сум хејтер ниту на iOS ниту на WP7, но Android некако ми лежи повеќе, сега за сега.
--- надополнето: Nov 15, 2011 6:57 PM ---
Како тоа нема за 20 000 телефони? ПА сите најдобри телефончина се отприлика 20 000. (на претплата логично)

Манго? Манго е само втор апдејт на windows кој донесе толку многу новости што на андроид му требаа 100 апдејти.

Би те прашал пак, колку време си корисник на андроид?

Јас сум од 1.5 корисник па се до 2.3.7. Да почнувам да набројубам кој беа недостатоците на Андроидот првата година или сам знаеш?

СУМ корисник на андроид, но не ни го бранам. Нема НИШТООООООО уникатно во него, и ништо специјално за да го фалиме како што вие го фалите.
--- надополнето: Nov 15, 2011 5:55 PM ---

Набројми 5 причини зошто windows phone is shit?
Излишно е понатаму да дискутираме, ова е веке одење со глава во ѕид. :tapp:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Да појаснам:

Apple продава исто толку телефони како и секогаш. Уствари 4с им рушува рекорди. Проблемот е тоа што андроид го има премногу. За 0 денари имаш куп телефони со андроид.

Единствен спас за Аппле е да извадат повеќе телефони. Ако сакаат да грабнат процент, со еден телефон колку е да е добар неможат ништо.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Apple продава исто толку телефони како и секогаш. Уствари 4с им рушува рекорди. Проблемот е тоа што андроид го има премногу. За 0 денари имаш куп телефони со андроид.

Единствен спас за Аппле е да извадат повеќе телефони. Ако сакаат да грабнат процент, со еден телефон колку е да е добар неможат ништо.
До сега можеа, можат и понатаму, успеваат затоа што се различни од другите, многу квалитетни (и имаат премногу глупи американци/фан бој) :) За overpriced не збориме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom