Android vs iOS vs W.P. 7

Според мене најдобар е:

• Android

Гласови: 4 50,0%
  • iOS

Гласови: 1 12,5%
  • W.P.

Гласови: 3 37,5%

• Вкупно гласачи
    8

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е точно!! Ама баш нема никаква врска од тоа што го збориш а ни логика. Значи се зависи од побарувачката и BTW Apple никогаш не се пожалил дека не може да постигне во производство а и постојат неколку фабрики каде се произведува (се склопува) Iphone. Значи за се се изработува projection forecast за да може да се задоволи глобалната побарувачка и пазар. Исто ти е со автомобилете ама да не давам сега прости примери. :)
Не е точно дека има повеќе паметни телефони глобално наспроти iPhonе-и?
Не те следам.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не е точно дека има повеќе паметни телефони глобално наспроти iPhonе-и?
Не те следам.
Да точно така, точно е, ама дали убаво прочита (разбра) погоре што напишав??

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Да точно така, точно е, ама дали убаво прочита (разбра) погоре што напишав??
Логично е оперативен систем што се продава на еден телефон да е попродаван од оперативен систем што се продава на да речеме 100 телефона? Нормално дека не е, и незнам зашто објаснувате глупи теории.

Иначе ios.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Логично е оперативен систем што се продава на еден телефон да е попродаван од оперативен систем што се продава на да речеме 100 телефона? Нормално дека не е, и незнам зашто објаснувате глупи теории.

Иначе ios.
Добро ти што се најде паметен.Еве на пример, зошто веке никој не купува Symbian ако е така?? А и репликата ти е типична како за Fan boy на iOS и хејтер на Android. :cautious:

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Добро ти што се најде паметен.Еве на пример, зошто веке никој не купува Symbian ако е така?? А и репликата ти е типична како за Fan boy на iOS и хејтер на Android. :cautious:
Уопште не сум хејтер на Андроид, исто глупа ти е споредбава, Symbian е многу назад и од iOS и од Android, тоа што го кажав у предходниот пост е факт и нема потреба да се вреѓаш.

Споредба за продажби можеш да праиш кога ке бидат застапени на ист број мобилни телефони.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Уопште не сум хејтер на Андроид, исто глупа ти е споредбава, Symbian е многу назад и од iOS и од Android, тоа што го кажав у предходниот пост е факт и нема потреба да се вреѓаш.

Споредба за продажби можеш да праиш кога ке бидат застапени на ист број мобилни телефони.
Види никој не те навреди, ти го спомна зборот "глупи" погоре и пак го повторуваш, затоа не глуми лудило. Баш напоменав дека си паметен. Symbian го спомнав намерно зошто до пред година дена беше најпродаван OS и после почна вртоглаво да паѓа. Нешто слично почна да му се случува и на iOS-от. Ке видиш до 2015-та што ке се случи на тоа поле. За пазар и економија може слободно да ми се обратиш за часови, ова без никаква навреда. :) Извинете сите за off topic !!

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Види никој не те навреди, ти го спомна зборот "глупи" погоре и пак го повторуваш, затоа не глуми лудило. Баш напоменав дека си паметен. Symbian го спомнав намерно зошто до пред година дена беше најпродаван OS и после почна вртоглаво да паѓа. Нешто слично почна да му се случува и на iOS-от. Ке видиш до 2015-та што ке се случи на тоа поле. За пазар и економија може слободно да ми се обратиш за часови, ова без никаква навреда. :) Извинете сите за off topic !!
Во ред е, фала на понудата.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ме радува, wm7 има еден глас повеќе од iOS.

Метро, тоа е тоа што го обожавам кај windows phone. Тоа + live tiles телефонот го прават уникатен.

Не ти треба дуал кор за да осетиш основни перферманси, (стварно неможам да сватам како андроид корисниците се радуваат на дуал кор?)

Единствен проблем е немањето доволно голем избор на Македонскиот пазар.

Htc mozart - 19 000 2 години договор во t-mobile
LG Optimus 7 8999 2 години договор (599 денари претплата)
Samsung omnia 7 20 000 one 2 години договор.

ЦЕНИТЕ се ПРЕВИСОКИ, иако излегоа веќе 2-ра генерација на телефони (првата ги даваат во странство и по 20-30 долари на договор) нашиве немаат во план да ги спуштат цените, а што е уште пострашно јас не гледам никој од нашите заинтериран да донесе телефонче од 2-рата генерација.

А и да донесат ќе бидат над 20 000

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Метро, тоа е тоа што го обожавам кај windows phone. Тоа + live tiles телефонот го прават уникатен.

Не ти треба дуал кор за да осетиш основни перферманси, (стварно неможам да сватам како андроид корисниците се радуваат на дуал кор?)

ЦЕНИТЕ се ПРЕВИСОКИ, иако излегоа веќе 2-ра генерација на телефони (првата ги даваат во странство и по 20-30 долари на договор) нашиве немаат во план да ги спуштат цените, а што е уште пострашно јас не гледам никој од нашите заинтериран да донесе телефонче од 2-рата генерација.

Не се секирај, доаѓаат Нокиите. Партали ќе прават догодина. А iOS вода ќе им носат.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Сигурен извор за нокиите? Или онака само доаѓаат :)
Полу сигурен. Но замисли што ќе иде следната година. Јас очекувам многу од нив. Останува да видиме како ќе се одвиваат работите. Но многу ќе им треба да ги стигнат HTC & Samsung.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Не се секирај, доаѓаат Нокиите. Партали ќе прават догодина. А iOS вода ќе им носат.
Пола од инженерскиот тим на Нокиа си има заминато, не за друго туку баш поради Микрософт. Инаку за тие што не знаат Финска е анти-Микрософт расположена, не за друго Линус е Финец.
Инаку сите од овие оперативни имаат ограничувања, во зависност од тоа од која страна гледаш, дали корисници, дали програмери итн.
Следното големо нешто е LiMo, Linux мобилен оперативен систем во соработка на Linux Foundation и хардверските производители на телефони, што ќе биде бесплатен, т.е нема како сега HTC да плаќа на Микрософт за секој продаден телефон со Андроид, бидејќи има одредени патенти прекршено, плус од програмерско ниво сигурно нема да биде ограничено само од еден програмски јазик.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

A како ти ги осеќаш основните перформанси со single core и истото со dual core, ај те молам објасни ми?? :) Фала однапред. :)

За WM7 телефоните сосема си во право, исто така и за цените. Еве сега само што искочи Samsung Focus WM7 за американски пазар, кај нас кој знае дали ке се појави. Како што рече Marick можеби Nokia ке ги извади работи т.е. ке го пополни празниот простор. Ке видиме за некој месец.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
A како ти ги осеќаш основните перформанси со single core и истото со dual core, ај те молам објасни ми?? :) Фала однапред. :)

За WM7 телефоните сосема си во право, исто така и за цените. Еве сега само што искочи Samsung Focus WM7 за американски пазар, кај нас кој знае дали ке се појави. Како што рече Marick можеби Nokia ке ги извади работи т.е. ке го пополни празниот простор. Ке видиме за некој месец.
Андроид дури сега со 4.0 влегува во оперативните системи како што треба. Досега тој беше во бета. Константно апдејти, те немало инсталација на сд, те маркетот заклучен бил што ли не. Корисник сум на Андроид веќе 3 години верувајми Андроидот искочи на пазаров со најмногу недостатоци. Така беше и за дуал кор телефоните. Ако си на 2.2 или под 2.2 верзија тебе ти е џабе дуал кор. 2.3 донесе некој подобрувања, но НИЕДЕН ТЕЛЕФОН, да не правам муабет за апликација не го користат процесорот како што треба. Кој и телефон да сум го чепкал, кога ќе ставиш live wallpaper, неколку виџети ќе уклучиш некое програмче и се осеќа одма лагира.

Ако гледаме реално сега за сега, не е потребно дуал кор на телефоните. За што ќе ти биде ?? Angry Birds да ја играш, или Fruit Ninja?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Андроид дури сега со 4.0 влегува во оперативните системи како што треба. Досега тој беше во бета. Константно апдејти, те немало инсталација на сд, те маркетот заклучен бил што ли не. Корисник сум на Андроид веќе 3 години верувајми Андроидот искочи на пазаров со најмногу недостатоци. Така беше и за дуал кор телефоните. Ако си на 2.2 или под 2.2 верзија тебе ти е џабе дуал кор. 2.3 донесе некој подобрувања, но НИЕДЕН ТЕЛЕФОН, да не правам муабет за апликација не го користат процесорот како што треба. Кој и телефон да сум го чепкал, кога ќе ставиш live wallpaper, неколку виџети ќе уклучиш некое програмче и се осеќа одма лагира.

Ако гледаме реално сега за сега, не е потребно дуал кор на телефоните. За што ќе ти биде ?? Angry Birds да ја играш, или Fruit Ninja?
Од каде знаеш дека ICS е како што треба кога освен screenshot на нет друго не си видел?? И кој dual core телефон е на Froyo?? И не се користи dual core само за апликации како што викаш туку го носи целиот систем, а за игри многу битно е и каков GPU има вградено. Ти ако играш ABirds или Fruit Ninja некој друг сака да игра NFS Shift HD, N.O.V.A. HD, Back Stab HD, 9mm HD...итн. Тоа што викаш дека има lag тоа ти е од слаб процесор што имаш и малку рам. Кај мене на Galaxy а посебно на мој другар на Sensation не постои тоа или не е така како што тврдиш. Сигурно си чепкал некои постари модели. И ако веке спомнуваш дека си корисник на Android веке 3 год. и не ти се допаѓа како функционира не знам зошто се измачуваш тогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom