Брак без секс

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727

Таа со смеѓата виткана коса е Жената.
Таа со плавата виткана коса е Пријателката.
Шизикот е kvadros.

Има и една мало, па во случајов, претпоставувам дека тоа е Детето.

Сеа, мислам дека има една точка, коа од рок концерт ситуацијата се претвара во масакар со електрична тестера, ама се надевам дека нашиов случај, културно и по македонски, ќе заврши само со скршени срца.

Тажно.:place:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Таа со смеѓата виткана коса е Жената.
Таа со плавата виткана коса е Пријателката.
Шизикот е kvadros.

Има и една мало, па во случајов, претпоставувам дека тоа е Детето.

Сеа, мислам дека има една точка, коа од рок концерт ситуацијата се претвара во масакар со електрична тестера, ама се надевам дека нашиов случај, културно и по македонски, ќе заврши само со скршени срца.

Тажно.:place:
Да не си го најде шизикот миленичето во тенџере?:)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Да не си го најде шизикот миленичето во тенџере?:)
Е, после сите проблеми, погоди со кого завршува нашиот недокажан-во-кревет-и-општо-несфатен авантурист?

Хе, хе...мада ја би ја довршила работата на Пријателката...;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е, после сите проблеми, погоди со кого завршува нашиот недокажан-во-кревет-и-општо-несфатен авантурист?

Хе, хе...мада ја би ја довршила работата на Пријателката...;)
хехе

Нека го гледа шизик филмот, јас сум го гледал па ме фаќа страв, затоа не бркам швалерки. :D

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
хехе

Нека го гледа шизик филмот, јас сум го гледал па ме фаќа страв, затоа не бркам швалерки. :D
Да може да се бира, сите би одбрале како што им одговара. Меѓутоа, љубовта доаѓа не најавено и цап за гуша и готов си.
Kajсиичка рече:„ А да...и штотуку научив уште една работа - дека има луге на кои своите сексуални потреби им се побитни од својот дом и среќата на децата. “
Дали е оваа баш така? Не верувам дека некој поради „ сексуални потреби “ би се развел.
Првпат со една ваква работа, се сретнав кога одев во гимназија. Таткото на една моја школска другарака, тогаш на возраст околу 50 години, се вљубил и мојата школска другарка, нејзиниот брат и жената, ги остави речиси без пари и се прежени со многу помлада.
Во тоа време, сите, па и јас, ја осудувавме оваа постапка. Сега не сум сигурен дека правилно мислев.
Тука има три лица, мажот, жената и љубовницата. Сите тие придонеле за таков исход.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
Mojot zaklucok od seto toa e:

Kvadrost odnapred imal smislen plan... dosta vreme razmisluval i se mu e odnapred isplanirano...samo barase da vidi dali i nekoj drug slicno doziveal..i dali e mozno da ostane vo svojot brak zaradi deteto, a da si ima nekoja na strana koja ke mu gi ispolnuva fantaziite,a pritoa se da e vo red..i navidum pred lugeto i pred svetot tie da si imat eden normalen brak..

Zena mu, e vinovna isto kolku i Kvadros,taa go predizvikala seto toa i si go dovela svojot soprug do neverstvo (mozebi sto pritoa imajki druga cel ili pozadina,)ili da izleze toj vinoven a taa kako da se e vo red so nea)

Deteto e nevino,i za zal ke strada.

Nema garancija deka ke bidat srekni ako sekoj si tera po svoe.
(ispolnuvajki si gi zelbite)
Poveke bi bile srekni ako dvajcata se potrudat da si go najdat resenieto,zatoa sto tie najdobro si znaat sto i zosto doslo do toa.

Dali so vtoriot partner ke bide po sreken?
A Kolku dolgo ke trae srekata?

TOJ veke ima eden problem,so toa sto ke go smeni partnerot ne znaci deka go resil problemot,tuku samo go smenil partnerot ,problemot si stoi,taka da eden den pak ke izleze i kaj vtoriot partner..sto posle ?.

Toj treba da go bara problemot,i da si go najde resenieto..togas ke bide posreken i pozadovolen i od sebesi i vo brakot..
A koga ke im se resi problemot ke im se podobri i seksot.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Да може да се бира, сите би одбрале како што им одговара. Меѓутоа, љубовта доаѓа не најавено и цап за гуша и готов си.
Kajсиичка рече:„ А да...и штотуку научив уште една работа - дека има луге на кои своите сексуални потреби им се побитни од својот дом и среќата на децата. “
Дали е оваа баш така? Не верувам дека некој поради „ сексуални потреби “ би се развел.
Првпат со една ваква работа, се сретнав кога одев во гимназија. Таткото на една моја школска другарака, тогаш на возраст околу 50 години, се вљубил и мојата школска другарка, нејзиниот брат и жената, ги остави речиси без пари и се прежени со многу помлада.
Во тоа време, сите, па и јас, ја осудувавме оваа постапка. Сега не сум сигурен дека правилно мислев.
Тука има три лица, мажот, жената и љубовницата. Сите тие придонеле за таков исход.
Јас така го разбирам пошто за мене изневерувањето е дури и полошо од развод. Тој изневерува заради своите сексуални потреби. Значи му наштетува на целото свое семејство. Што ако утре задутре ќерката/синот дознае? Кога тогаш се си се дознава, посебно преку интернетов. И што тогаш ќе биде објаснувањето? Или па дали можеш да замислиш како само тоа се одразува понатаму врз однесувањето на тие деца? Ај ете жена му не ја спомнувам зашто и неа ја ставаш во придонесувањето на исходот, ама размисли за децата ;)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Јас така го разбирам пошто за мене изневерувањето е дури и полошо од развод. Тој изневерува заради своите сексуални потреби. Значи му наштетува на целото свое семејство. Што ако утре задутре ќерката/синот дознае? Кога тогаш се си се дознава, посебно преку интернетов. И што тогаш ќе биде објаснувањето? Или па дали можеш да замислиш како само тоа се одразува понатаму врз однесувањето на тие деца? Ај ете жена му не ја спомнувам зашто и неа ја ставаш во придонесувањето на исходот, ама размисли за децата ;)
За децата и најобична караница меѓу родителите, нанесува болка. Но тоа е посебна приказна.
Сексуалниот нагон е постојан и не мислам дека изневерувањето се прави само поради него. Еден маж или една жена, во принцип, може да започне љубовна врска со било кого, но во „ име на љубовта “ се одлучуваме за еден. Нашето однесување, често, барем без посебна анализа, не може да рационално да се објасни. Земи го примерот, Пријателката на Kvadros, која е, предпоставувам, девојка која се впушта во љубовна врска со оженет. Нејзе ја привлекува што го превзема, освојува, мажот од друга жена или што, наводно ќе биде подобра партнерка од претходната.
Погледни го ликот на Kvadros, незадоволен од брачната врска, тој се впушта во нова љубовна врска, надевајќи се дека во неа ќе доживее „ среќа “.
Или оставената Сопруга, нејзиното однесување е непознато, Kvadros, за неа не зборува. Има „оставени сопруги “ кои се однесуваат многу различно. Има кои молат, а има кои, по разводот, до крајот на животот остануваат сами, што зборува дека, најверојатно, им одговара разводот.
Тоа се многу интересни прашања и треба, да се анализираат и да се учи од туѓите искуства.
Мое лично мислење е дека не треба да се преценува значењето на љубовта, секој треба да посвети внимание на други, исто важни работи, образованието, работата, пријателите, општеството и тн

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
IZNEVERUVANJETO e najdolno ponizuvanje na bracniot drugar,taka da ne postoi opravdena pricina za prelubata.
Zatoa koga se vencavat dvajcata si davat zavet ""dodeka smrtta ne ne razdeli""
nema opravduvanje,treba trud..mnogu trud,lesno e da se kaze eh,se zalubiv vo ime na novata lubov se sluci ete toa ama toa bese samo seks,demek ne e nisto,taka mi dojde.,jas sepak seuste tebe te sakam itn..gluposti..covekot zatoa ima mozok da razmisluva mnogu pred nesto da napravi.,..a ne da se vodi po instikt.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
За децата и најобична караница меѓу родителите, нанесува болка. Но тоа е посебна приказна.
Сексуалниот нагон е постојан и не мислам дека изневерувањето се прави само поради него. Еден маж или една жена, во принцип, може да започне љубовна врска со било кого, но во „ име на љубовта “ се одлучуваме за еден. Нашето однесување, често, барем без посебна анализа, не може да рационално да се објасни. Земи го примерот, Пријателката на Kvadros, која е, предпоставувам, девојка која се впушта во љубовна врска со оженет. Нејзе ја привлекува што го превзема, освојува, мажот од друга жена или што, наводно ќе биде подобра партнерка од претходната.
Погледни го ликот на Kvadros, незадоволен од брачната врска, тој се впушта во нова љубовна врска, надевајќи се дека во неа ќе доживее „ среќа “.
Или оставената Сопруга, нејзиното однесување е непознато, Kvadros, за неа не зборува. Има „оставени сопруги “ кои се однесуваат многу различно. Има кои молат, а има кои, по разводот, до крајот на животот остануваат сами, што зборува дека, најверојатно, им одговара разводот.
Тоа се многу интересни прашања и треба, да се анализираат и да се учи од туѓите искуства.
Мое лично мислење е дека не треба да се преценува значењето на љубовта, секој треба да посвети внимание на други, исто важни работи, образованието, работата, пријателите, општеството и тн
1. Има разлика од болка до болка, од караница до дознавање дека некој од родителите изневерува
2.Ако не е само сексуален нагон зошто не се разведе од жена му и да си живее со 'пријателката'? Или едната треба да готви, а другата да задоволува сексуално?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Јас во врска не се осудувам да варам, а овој со дете партали прави... СЕКОЈА ЧЕСТ пријатељу!

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
IZNEVERUVANJETO e najdolno ponizuvanje na bracniot drugar,taka da ne postoi opravdena pricina za prelubata.
Zatoa koga se vencavat dvajcata si davat zavet ""dodeka smrtta ne ne razdeli""
nema opravduvanje,treba trud..mnogu trud,lesno e da se kaze eh,se zalubiv vo ime na novata lubov se sluci ete toa ama toa bese samo seks,demek ne e nisto,taka mi dojde.,jas sepak seuste tebe te sakam itn..gluposti..covekot zatoa ima mozok da razmisluva mnogu pred nesto da napravi.,..a ne da se vodi po instikt.
Таков завет „ додека смрта не не раздели “ има само во холивудските филмови. А, зошто би се давал таков завет?
Се согласувам со тебе дека не треба да се водиме по инстикти. Треба да преовладуваат разумот и свеста.
1. Има разлика од болка до болка, од караница до дознавање дека некој од родителите изневерува
2.Ако не е само сексуален нагон зошто не се разведе од жена му и да си живее со 'пријателката'? Или едната треба да готви, а другата да задоволува сексуално?
Тој се двоуми дали да се разведе од Сопругата но тука е и замката. Неизвесно е како Пријателката ќе реагира на тоа.
Поделба на жена за готвење и жена за сексуално задоволување нема. Ниедна жена не е таква.

S

Sattva

Гостин
За сите што се прашуваа до каде сум со работата. Луѓе јас сум на седмо небо!!!!
Конечно се чуствувам посакуван, згоден секси како вистински маж. Со жена ми не ги решивме проблемите, -според неа не постои никаков проблем!!! но веќе извесен период сум со мојата сакана пријателка која ме разбира и исполнува потполно. Некогаш мислам дека се разбираме и без зборови. Домот не го занемарив, напротив сега сум уште повеќе грижлив татко и сопруг, но со мислите ,телото и духот сум 25/8 со мојата пријателка. Толку ми е добро со неа, што понекогаш се прашувам дали ова навистина ми се случува или е само моја фантазија.
Таа ми помогна да излезам од кризата и да преживеам. Ако не беше таа не знам како ќе преживеев.
Чувство на кривица? Ни најмалку! Доволно патев за тровче внимание. Сега дури и не сакам, не ни помислувам да имам секс со жена ми и избегнувам да се најдам во некоја интимна ситуација кога жена ми би иницирала секс. Не дека тоа ќе се случи, ама... Тоа сега би ми било хорор ! Толку беше таа работа.
Сексот со жена ми беше како сцена од нем филм, а сексот со пријателката е како рок концерт.
Сега сфаќам колку имам пропуштено во животот. Враќање назад нема, затоа гледам само напред. Сакам разбирање, внимание, фантастичен секс и знам како да го имам и уживам во него.
И ова. Како што гледам многу сте досетливи, па да ви кажам дека картите за рок концертот се распродадени, сите се кај мене и не ги давам на никој друг. Средете си го животот како што ви одговара и не го живејте за други, туку за себе.
Ха ха! Значи жена ти сепак е ЗА секс! Се извинувам, кој беше твојот проблем? ^o)

“Домот не го занемарив, напротив сега сум уште повеќе грижлив татко и сопруг, но со мислите ,телото и духот сум 25/8 со мојата пријателка.“ - Тогаш, што е тоа што те прави ’повеќе грижлив татко’? Како ти тоа го изведуваш кога си 25/8 со твојата ’пријателка’?

Квадрос Квадрос Квадрос... Беше повеќе од очигледно дека твојот случај ќе мора да се расплете со развод, но никој не предвиде дека ќе го осакатиш толку целото твое (?) семејство. Жалам.

Што се однесува до г-ѓата Пријателка, хмм... нема долго да трае ;)
Можеш уште сега да си отвориш нова тема, како на пр., “Ни брак, ни секс“... “Еј, чекај, па јас сум имал дете“, “Ми треба итно добар адвокат!“... итн.
Среќно!

S

Sattva

Гостин
Ние, сеуште не сме сигурни дека приказната на Kvadros е вистинита, а за помалце од месец дена напишавме 30 страни.
Во приказната се појавуват три лика:
Сопругата, која со своите постапки, придонела за ваков тек на приказната - го прекинала сексуалниот живот, а можеме да замислиме дека правела и друго.
Кvadros - кој западнал во криза и побарал излез во друга врска, не водејќи сметка за последиците, дека може да го уништи бракот, но и животот на Пријателката
Пријателката - која е најверојатно девојка и која наместо да оствари врска со некое момче што и одговара, се впуштила во врска со оженет.
Јас овде негледам позитивни личности. Се прашувам што да се препорача на ликовите за излез од ситуацијата.
Па и не сум баш толку сигурна дека ликот на Пријателката го толкува некоја млада актерка. Што би барала таа со толку очаен маж и сопруг како Квадрос, кој, освен тоа, има дете? Каков е нејзиниот ИНТЕРЕС, што мислиш ти Смрт за зони и пајак воз? Мислиш дека нашиот наивен Квадрос располага со ’некакви средства’?
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:07 PM ---
spored mene neverstvoto ne treba da ti nabiva griza na sovest, jas gi pocituvam lugeto koi gi zanemaruvaat principite poradi ljubov, zatoa shto samo taa e najvazna...
Поради љубов - да! Ама поради СЕКС...

Kajgana Shop

На врв Bottom