Брак без секс

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Бракот е пред се сексуална врска. Верувај ми, во целиот мој живот не сум се загледал во ниеден маж, дури и мажи со долга коса веднаш сум ги препознавал дека не се жени.
А сум се загледал и сум обрнал внимание на секоја жена. Инстинктот е многу силен.
brakot e pred se ljubovna vrska, a pod ljubov ne se podrazbira samo seks
edno prashanje za tebe
kazi mi shto so brakovite na onie luge koi shto moraat da odsustvuvat doma poradi rabota na primer...denes ima mnogu mazi koi rabotat nadvor od nashata drzava, odat na rabota vo sosednite, ne se vrakaat doma po 6 meseci, pa i poveke... sto e so nivnite zeni...nivniot brak...
ili pak sto ke se sluci ako mazot e impotenten... bidejki spored tebe brakot e pred se seksualna zaednica, toj brak bi trebalo vednash da se rasturi...
shto se slucuva koga eden od sopruznicite ke se razboli, nedaj boze od nekoja poseriozna bolest, koja bi bila pricina za neredoven seksualen odnos ili pak go snema vo celost...

koga eden maz ke se pozali deka nema redoven seksualen odnos so svojta sopruga, treba da razmisli koga posleden pat napravil taa da se cuvstvuva kako posakuvana zena
neka se zaprasha koga posleden pat se obidel da ja osvoi...
koga posleden pat i dal kompliment, koga posleden pat ja nasmeal...

S

Sattva

Гостин
Твојата грешка те одаде, не вреди „ да се вадиш “.
Mendecem memorem esse oportet.
Mеѓутоа останувам на мислењето дека си исклучитено интелигентна и образована Личност
И политичарите се образовани, исклучително интелигентни (хех!) и професионално реализирани до својата 35-та год. Дали тоа зборува нешто за нив како за луѓе?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
brakot e pred se ljubovna vrska, a pod ljubov ne se podrazbira samo seks
edno prashanje za tebe
kazi mi shto so brakovite na onie luge koi shto moraat da odsustvuvat doma poradi rabota na primer...denes ima mnogu mazi koi rabotat nadvor od nashata drzava, odat na rabota vo sosednite, ne se vrakaat doma po 6 meseci, pa i poveke... sto e so nivnite zeni...nivniot brak...
ili pak sto ke se sluci ako mazot e impotenten... bidejki spored tebe brakot e pred se seksualna zaednica, toj brak bi trebalo vednash da se rasturi...
shto se slucuva koga eden od sopruznicite ke se razboli, nedaj boze od nekoja poseriozna bolest, koja bi bila pricina za neredoven seksualen odnos ili pak go snema vo celost...

koga eden maz ke se pozali deka nema redoven seksualen odnos so svojta sopruga, treba da razmisli koga posleden pat napravil taa da se cuvstvuva kako posakuvana zena
neka se zaprasha koga posleden pat se obidel da ja osvoi...
koga posleden pat i dal kompliment, koga posleden pat ja nasmeal...
Постот ти е многу умесен и еве го моето мислење околу прашањата што ги постави:
Секако дека под љубов не се подразбира само секс, но бракот е врска меѓу една жена и еден маж и сексуалноста ( полноста ) е на прв план. Се согласувам дека под љубов, не се подразбира само сексуален однос. Постојат различни мислења што е тоа љубов. Јас го прифатив мислењето дека човек е заљубен кога мисли на саканта личност, без посебна причина, дури и ако е таа одсатна. Сите луѓе не се исти и се заљубуваат од различни причини и на различни начини ја покажуваат љубовта. За едни е најпривлечна големата убавина на партнерот, за други чудесниот секс, за трети интересните разговори со него, за четврти долгогодишното пријателството и заедничките искуства што ги имале, за пети должноста и одговорноста спрема партнерот, за шести заедничката професија и тн, постојат разни причини или комбинација на повеќе причини човек да се заљуби. Но, природната цел и смисол на тоа меѓусебно зљубување е да таа жена и тој маж имаат сексуален однос во кој ќе се зачне потомство. Тоа е природен инстикт, за продолжување на врстата.
Јас незнам на која возраст си и какво е твоето искуство, но во приодата на Човекот е да сака да створи потомство. Верувај ми кога ти си се родил, твоите Родители, посебно твојата Мајка биле многу среќни. Постојат животински врсти што го јадат сопствениот пород, но ние припаѓаме на Човечкиот род и сакаме да имаме и да одгледуваме деца.
Вистина е, во секој брак, не се раѓаат деца. Разни се причините зошто во некои бракови нема деца, но секој има право да се надева дека ќе стане родител и дека ќе биде среќен. И никој нема право, никому да му ја одземе надежта.
Ти ме прашуваш, што е со оние бракови на луѓе кои се одсатни по повеќе месеци. И во тие бракови има сексуални односи. И сега и порано, печалбарите повремено доаѓале и ја извршувале својата природна должост. И не само печалбарите, овчарите кои ги напасувале стадата во планините – летно време биле на Шар Планина, а зимно време во Солунско поле и тие повремено доаѓале. За време на Отоманската империја, секоја пролет, султаните ја собирале војската и ја воделе во војни, но во ноември војската се враќала. И денес, затворениците по затворите, на кои им се ускратени скоро сите слободи што ние ги имаме, имаат право, неколку пати месечно, да се сретнат со брачниот партнер и да имаат сексуален однос.
Што се однесува за импотенцијата, Католичката црква, дозволува развод на бракот само од четири причини од кои една е импотенцијата. Кај нас, при склучување на бракот, матичарот прашува дали сте запознаени со здравствената состојба на партнерот?
Ако некој во текот на бракот се разболи или умре – што може да се каже – за жал таква му била среќата.
Што значи, зад се крие нашиот нагон за продолжување на врстата, а тоа значи сексуален однос.
Последниот пасос на твојот пост е прекрасен и препорачувам на сите неколку пати да го прочитаат
--- надополнето: Nov 5, 2011 10:05 PM ---
И политичарите се образовани, исклучително интелигентни (хех!) и професионално реализирани до својата 35-та год. Дали тоа зборува нешто за нив како за луѓе?
Не сум размислувал за политичарите. Ајде, напиши го твоето мислење за нивниот љубовен живот.

S

Sattva

Гостин

Не сум размислувал за политичарите. Ајде, напиши го твоето мислење за нивниот љубовен живот.[/quote]

Може да почнам од Берлускони? :P

Муабетот ми беше дека дипломата не ја реализира личноста како жена, т.е. маж, т.е. како човек. Интелектот и човечноста не одат рака под рака.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544

Не сум размислувал за политичарите. Ајде, напиши го твоето мислење за нивниот љубовен живот.
Може да почнам од Берлускони? :P

Муабетот ми беше дека дипломата не ја реализира личноста како жена, т.е. маж, т.е. како човек. Интелектот и човечноста не одат рака под рака.[/quote]
Mоже да почнеш со Берлускони....

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
И јас се сложувам со Велешанец.
А за да се увериш дека е така опрости се од некои 100 или 200 евра и најми некој од некоја приватна детективска агенција да ја прати и све да ажурира, да слика, така ќе знаеш каде оди после работа, дали оди со другарките во шопинг итд.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Како дојде до тоа да си го изгубите интересот еден за друг?
Поради кавги, проблеми или се беше совршено ама интересот исчезна?
Тешко е да се објасни, уште потешко да се разбере. Едноставно поради сплет на околности и куп причини се случи.
--- надополнето: Nov 7, 2011 10:16 AM ---
Како дојде до тоа да си го изгубите интересот еден за друг?
Поради кавги, проблеми или се беше совршено ама интересот исчезна?
Тешко е да се објасни, уште потешко да се разбере. Едноставно поради сплет на околности и куп причини се случи.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
За сите што се прашуваа до каде сум со работата. Луѓе јас сум на седмо небо!!!!
Конечно се чуствувам посакуван, згоден секси како вистински маж. Со жена ми не ги решивме проблемите, -според неа не постои никаков проблем!!! но веќе извесен период сум со мојата сакана пријателка која ме разбира и исполнува потполно. Некогаш мислам дека се разбираме и без зборови. Домот не го занемарив, напротив сега сум уште повеќе грижлив татко и сопруг, но со мислите ,телото и духот сум 25/8 со мојата пријателка. Толку ми е добро со неа, што понекогаш се прашувам дали ова навистина ми се случува или е само моја фантазија.
Таа ми помогна да излезам од кризата и да преживеам. Ако не беше таа не знам како ќе преживеев.
Чувство на кривица? Ни најмалку! Доволно патев за тровче внимание. Сега дури и не сакам, не ни помислувам да имам секс со жена ми и избегнувам да се најдам во некоја интимна ситуација кога жена ми би иницирала секс. Не дека тоа ќе се случи, ама... Тоа сега би ми било хорор ! Толку беше таа работа.
Сексот со жена ми беше како сцена од нем филм, а сексот со пријателката е како рок концерт.
Сега сфаќам колку имам пропуштено во животот. Враќање назад нема, затоа гледам само напред. Сакам разбирање, внимание, фантастичен секс и знам како да го имам и уживам во него.
И ова. Како што гледам многу сте досетливи, па да ви кажам дека картите за рок концертот се распродадени, сите се кај мене и не ги давам на никој друг. Средете си го животот како што ви одговара и не го живејте за други, туку за себе.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.849
Поени од реакции
4.543
ај честито братучед, чекаме ДВД да излезе од концертот или можеби некој апдејт од некоја нова епизода каде што жена ти ќе дознае дека ја вараш, кога тоа ќе се случи, а ќе се случи, ти ќе бидеш лошиот татко во мозочето на твоето дете, за се ти ќе бидеш крив, не она, иако во случајов она се иницирала

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Со жена ми не ги решивме проблемите, -според неа не постои никаков проблем!
Убо ти пиша чичко Џиш, 10-тина страници уназад...

но веќе извесен период сум со мојата сакана пријателка која ме разбира и исполнува потполно.
Старите проблеми ти останаа + сега имаш уште еден. И тој последниов има тенденција да ти предизвика такви нервози и главоболки шо нема да знајш кај ти е глата. Ама ај, голем си, си знајш.

М

Мартин`

Гостин
.
И ова. Како што гледам многу сте досетливи, па да ви кажам дека картите за рок концертот се распродадени, сите се кај мене и не ги давам на никој друг. Средете си го животот како што ви одговара и не го живејте за други, туку за себе.
А VIP карти нема за тие што ти помогнаа :icon_lol: ? ааа добро добро :pos:

T

Torchyrus

Гостин
27 и пол страници од темава и проблемот е решен свака ви част момци и девојки што му помогнавте на човекот да секса со кеиф (y)
здравје опет се читаме за едно три месеци кога ќе се врати да ви бара совет :
-Што да правам со жена ми ме откри дека ја изневерувам ?
:pos:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
здравје опет се читаме за едно три месеци кога ќе се врати да ви бара совет :
-Што да правам со жена ми ме откри дека ја изневерувам ?
:pos:
To и не е така трагично... полошо е ако „пријателката“ почни да го уценува дека треба да ја напушти жената и децата, да почни да работи работа за пари (можеби за прв пат во животот) и да ја земи неја, ако не ќе го кажи дома. Па наместо да го открие женаму, сам ќе и признае...

Kajgana Shop

На врв Bottom