МРТВ ГО КРАДЕ НАРОДОТ!

Дали сте задоволни од МРТВ?

• Да.

Гласови: 23 12,3%
  • Не.

Гласови: 135 72,2%
  • Не ме интересира./Не се замарам.

Гласови: 29 15,5%

• Вкупно гласачи
    187
Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
МРТВ - Дефиниција за тоа како државата легално може рекет да зема.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.971
Поени од реакции
8.315
а да беше само МТВ телевизија во Македонија ќе плаќавте?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.854
Поени од реакции
12.386
Четириесет-пеесет посто поскапување...премногу. Очигледно државниот апарат секогаш ќе најде начин за да зголеми прилив во буџет. На една услуга ќе и намалат цена, на десет ќе зголемат. Наместо вистински реформи и подобрување на функционирање на институциите, добиваме нови давачки, а старите ги качуваат... Сигурно чичко Сем нема да ни ги плати новите службеници и фонтаните, промоторите и пописот.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Нека остане телевизијата нема кај после да ја глеам ТРОПСКИ ГОРЕШТИНИ ..... ! ! АХАХАХАХХАХАХА СЕЗОНАВА Е УШЕ ОД 96 год и у 2011 ја даваат пак , свака им част .:cuc:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Нека остане телевизијата нема кај после да ја глеам ТРОПСКИ ГОРЕШТИНИ ..... ! ! АХАХАХАХХАХАХА СЕЗОНАВА Е УШЕ ОД 96 год и у 2011 ја даваат пак , свака им част .:cuc:
само 15 години..што се.. а МТВ е застаната у 1975 :D за нив не е проблем

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Хахаха се сеќавам дека и преклани ја даваа. Да, свака им част. Се чудам како не го даваат Конан варваринот од 1969 година. :(

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Им плаќам јас на макс тв за телевизија, ни денар недавам на СРД, ако сакаат очи нека вадат со телеком. Нивни проблем!

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Ај сеа не зезајте, МТВ напредна многу , мислам типови од филмот Фантастик Фоур кец и два, Бигест лузер(шоу), Алиен виес Предатор, и ај сеа да не набројувам мислам хелоооуу, на А1 и Сител да не ги даваа случајно.Си заслужуваат МТВ и по 300 да даваме , овај да ни земаат. Имате Тропски горештини со Ник Слотер, идол на младите во Македонија после Полат. Како не ви е срам да нејќете да плаќате, па и тема е отворено за ова ццц.... Море да ти е**м и МТВ и фајде, ја неам пуштено веќе 2-3 години посебно од кога почнаа да си ја рекламират државава (власта), згора на се ќе покачуваат цена како да е нешто шо ми треба па да го плаќам задолжително.

V

Vollstandig

Гостин
Најпрво бевме империја која досигаше до инија и комшии за малце ќе бевме со кинезите.
После малце се смаливме. Па римската империја без проблем се простираше овде. Па од нигде никаде дојдоа некои турци и не држеа 500 години. Па после нив навали бугарско, фашистичко и незнам какво. Во тоа време се појавија многу буни и востанија, колку толку даваја некаков отпор. После тоа дојде тито, ги спои поеќе држави сите имаја без разлика што работеа, и се распадна. И после дојде нова македонија, самостојна и оттогаш е македонија под Македонско ропство.
И ме чуди, зошто кога се донесува некој супер ретардиран закон, или било што се прави над народот, не се дигнало ниедно востание ниту рака се кренало на нешто, ниту народот се сложил за било што,да се побуни да речи , Еј абе ова и ова не чини шо прајме вака во здрав мозок не еби некој дај да се мрдниме од место малце, па собири па побуни, па штрајкови и сл?
Во зима тутунарите протестираат едно 40 % додека другите 40 % велат дека им се платил тутунот, лозарите истото, али никој не се дигнал на револуција да направи промени.

Текстов погоре беше офтопик, ама е сигурен доказ, зошто , зошто во македонија настапуваат на сила ретард-закони, и ретард проекти се прават и народот нема пари воопшто,и се жали зошто е така.
Причината е наведена погоре.
Фала и кај вас.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ja би да ја запалиме, то ти е бунар без дно, мора да се затрупа.. :tapp:

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Mnogu normalno deka ne treba da plakam, za vas neznam.

Ja niti se osekjam ko pripadnik na drzavava, niti gledam televizija, niti mi e gajle za zakonite.... totalno neam nikakva pricina da plakam, but then again, ne plakam nisto sea za sea, I'm just a fledgeling lol.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Хахаха се сеќавам дека и преклани ја даваа. Да, свака им част. Се чудам како не го даваат Конан варваринот од 1969 година. :(
Најбољи се нема што само во лето ја даваат, доаѓа јуни и они ја пуштаат 3 месеци, демек лето е, а имаат уште една француска серија исто од 80-ти години и ги менуваат едно лето Тропска горештина друго лето француската серија :ROFLMAO:
--- надополнето: Nov 14, 2011 1:23 AM ---
На сајтот на МРТ ставиле анкета што најмногу сакаме да гледаме, :pos:а тие кутрите цел живот исто па исто даваат, животов ми го продолжија :pos:

Attachments

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Едноставно моментот да плаќаш за телевизија за која ВЕЌЕ плаќаш преку месечната сума за кабелска/дигитална е нелогичен.
Но се разбира, наводно треба да се плаќа, без разлика.

МТВ не гледам нити јас, нити моиве дома. Сите си имаат по еден омилен канал кој најчесто го гледаат и тоа секако не е МТВ.
Некој претходно имаше спомнато дека МТВ напредувала бавно. PLEASE. Каде се гледа тој напредок?
И исто така имаше коментар дека МТВ како јавен сервис не треба да емитува играни и сериски филмови туку едукативна програма.
Ами во `90-те, нејзината “златна ера“, кога емитуваше популарни сериски филмови? Sunset Beach, The City, E.N.G Channel 10 и многу други? Или и тогаш не требаше да емитува сериски филмови?
Последниве години не знае ни еден фестивал од типот на Скопјефест да го пренесе асално. И со цел памет се очекува од народот да плаќа за тоа ѓубре?
Не треба таксата да поскапи, туку да поефтини!

M

Moon Child

Гостин
Најбољи се нема што само во лето ја даваат, доаѓа јуни и они ја пуштаат 3 месеци, демек лето е, а имаат уште една француска серија исто од 80-ти години и ги менуваат едно лето Тропска горештина друго лето француската серија :ROFLMAO:
--- надополнето: Nov 14, 2011 1:23 AM ---
На сајтот на МРТ ставиле анкета што најмногу сакаме да гледаме, :pos:а тие кутрите цел живот исто па исто даваат, животов ми го продолжија :pos:
На Сен Тропе да не мислиш? Имаше една таква кога бев второ одделение. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom