Football Manager 2012 - Општа дискусија

G

Gray Foxx

Гостин
Играва е претерано лесна.
Фердинанд има даено 14 гола со глава, ненормална работа. Се осеќам као Мурињо да сум ебаго.. :)

Член од
25 јули 2009
Мислења
143
Поени од реакции
64
Ја играм играва 11 години веќе и некако овој менаџер прелесен го направиле неможе прва сезона со Блекбурн завршив 4 место фаворитите дома гости бодови им земаш не беше така во минатите серијали ама уште поарно за нас да не се нервираме многу :)

Г

Гучи

Гостин
Е дури сеа видов дека не е реална играва! Керол и Лукас се истурија од голови давање :pos: Лукас 5 гола има и сите од преку 30 метри :ROFLMAO:

Г

Гучи

Гостин
Доминирам. Думбиа :cuc:
И ја го земав али некако слабо иде :D Шо позиција го играш? Ја го пробав Poacher и Advanced Forward..може не му одговара партнерството со Суарез :cautious:

пс. не е нормално ова, пробувам да го земам Мбаје Нианг и ми бараат 30 мил. :cautious: а вреди 3 :ROFLMAO:

M

marko 1996

Гостин
Има ли на ова опција пример кога играш исто ко на пес пример мастер лига ако стиснеш алт+ф4 на сред утакмица да ти се зачува како службена изгубена , и да се праи само autosave ? Зашто има момени пример кога играм и кога ке се накурчам на сред утакмица ке стиснам алт+ф4 и ке ја изгаснам а тапа ми е така коа ке изгасам цела утакмица се осеќам со читови ко да играм:) Ако нашол некој таква опција у играва што е нека пише зашто почињам сеа нов сејф:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Пробај вака да го ставиш. Тој што игра со него во напад(Суарез) нека ти биде малце поповлечен.

Еве го ѕверот...

Од можни 29 утакмции, тој почнал само на 16 и има 27 гола.
На почетокот не го играв многу, после ги искористи повредите на Нејмар и Роси и даде 5 гола против Свонси :D

Опаааа

Мурињо-Јас 0:1 :icon_lol:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Излезе бе крак ? ај на пп еден торент ако можи :coffee:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Да не биде само фалење :D
Прво Игуаин само што изведува од средина, го помина цел тим и даде гол. Кедира бомбардира од 30м, Пепе од корна, Бејл повреден.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.754
Поени од реакции
1.023
Поидиотски FM од 2012 немам видено ... играм фудбалски менаџери повеќе од 10 години ( првиот што го играв беше CM 00/01 ) , но никој не е вака глупаво направен како што е овој ... како прво премногу брзо се повредуваат и уморуваат играчите ( на полувреме 3-4 играчи се веќе уморни или со потенцијална повреда ) ... исто така прв пат ми се случува да видам дека неколку играчи се жалат од тренингот и покрај тоа што имам одлични тренери ( никогаш на FM не чепкам во тренинзите и ги оставам самите тренери да го водат и сум немал проблем од овој тип се досега ) ... голем проблем ми е и тоа што одлични играчи кои ги имам во тимот најчесто играат подпросечно и покрај тоа што играат на нивните природни позиции и природни player duties ... иначе овие проблеми ги имам со сите тимови со кои пробав да играм ( се работи за средно јаки екипи од различни лиги ) ... ова што го набројав досега се само мал дел од проблемите кои ги имам на FM 2012 ... и на предходните FM имало ситни проблеми но не биле толку изразени како на овој ... и да не биде дека само ја критикувам играта , ќе кажам дека има и позитвни новини кои ме бендисаа ... на пример одлично е тоа со тимскиот состанок и тоа дека на полувреме има опција да им се обраќаш посебно на сите делови од тимот ( одбрана , средина и напад ) , а не како што беше досега општо само на целиот тим ... да не ја тупам многу , ме интересира дали и кај други ги има овие исти проблеми при играњето или не , бидејќи вака како што е FM ми е тотално неигрив и размислувам да го избришам од компјутер , нешто кое не сум го правел досега пред да излези наредниот FM .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
1. Aко играш со млади играчи или играчи со слаба стамина и ворк рејт, нормално е тоа. И кај мене таквите се уморни. Затоа ќе имаш поголем тим и ќе ги ротираш. Јас имам едно 25 играчи во ростерот што ги имам.
2. Нормално е да се незадоволни од тренингот ако им е претежок. И кај мене исто така изразуваат незадоволство, истото беше и во 11. Не е тоа до ти што имаш одлични тренери. Токму поради тренингот тогаш и ти се повредуваат, ти дава самата игра tips&tricks. Земи намали им го оптоварувањето малку.
3. Moжеби јаки играчи играш на нивните позиции ама должностите кои им ги имаш поставено не ти се во прикладност на тактиката или должностите на другите играчи. Може твојот играч се гуши со уште некој играч кој има исти задачи.

Не знам што се буните мене супер ми е оваа менаџер:)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Кога веќе се фалиме. :D

Осминафинале:

Четвртфинале:

Полуфиналето не беше баш интересно како овие, 1-1 на гости со Челзи, дома 0-0.

И финалето:

Имав среќа што во сите натпревари ми се паѓаше првиот натпревар да го играм на гости, па така таму успевав да извадам поволен резултат.. За разлика од 2010 полесна ми е играва, еве со ПСЖ во втората сезона ми успеа да освојам ЛШ, додека пак на 2010 со ваков тим успевав некаде во четвртата сезона.. Во првенството возбудливо исто како и во првата сезона, завршив со исто бодови како и Марсеј, но имав подобра гол разлика и така станав шампион..

Еве ми го и тимот:

Во втората сезона напраив екстра трансфери, Андре Сантош, Есиен, Диаби и Дефур, сите ги начекав на трансфер листа и сите четворица ги купив за вкупно 29 милиони.. Сега во тековната трета сезона ги купив Хунтелар за 29 милиони. и Ричардс за 4 милиони на трансфер листа беше..

B

BooBojan

Гостин
Ја симнав ФМ 2012 од замунда.
Снимав се ми се појавува позор одкако ке пробам да ја укл.На него е ова.
fm.exe-Unable To Locate Component
This application has failed to start because d3dx9_41.dll was not found.Re-installing the application may fix this problem.
РЕШЕНИЕ? ?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.535
Се извинувам што влетувам како падобранец...некој ако може да ми даде линк да ги средам логоата и сликиве од фудбалериве. Фала однапред :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ја симнав ФМ 2012 од замунда.
Снимав се ми се појавува позор одкако ке пробам да ја укл.На него е ова.
fm.exe-Unable To Locate Component
This application has failed to start because d3dx9_41.dll was not found.Re-installing the application may fix this problem.
РЕШЕНИЕ? ?
Инсталирај directx.

Kajgana Shop

На врв Bottom