Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
каде сега вие шиете, ние постарите оддамна имаме парано ако ме сваќаш што ми е мислата.
ако не ме сваќаш еве ти попросто.
сме биле и ние на 16 не се секирај, многу добро знаеме колку ви држи паметот на тие луди години, проблемот е искуството, мудроста во животот се стекнува со годините. за жал ги немате на тие години, а кога ке стигнеш на мои години и ако видиш што сега си напишал ке си правиш вака од зидот:tapp: како тоа при здрав ум и разум си го напишал. памтимиго муабетот!
Јас имам целосно разбирање за вас,да ме прашаш мене ја се разбирам колку толку од возење,но има некои кои си немат поим од тоа така да можам да кажам дека на некаков начин и јас сум загрозен. Незнам дали ме свати што сакам да кажам ...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
луѓе што сме криви ние децата што имаме 16 години?
Сам си го одговори прашањето - ДЕЦА сте. И треба да се занимавате со други работи во животот, а не возење коли и угрозување на туѓиот живот.

ако ни се дозволува да возиме тогаш тоа е наша работа дали ќе возиме или не,гледам само напаѓате не мислете дека сме до толку да не гледаме каде возиме -.-
Извини, ама НЕ, не е ваша работа дали ќе возите или не, затоа што и јас сум учесник во сообраќајот и мојата безбедност и те како е моја работа.
Ќе гледаш кај ќе возиш, ама тоа не значи дека нема да направиш глупост.

Мисли малку. Шофер не се станува од играње Need for speed. Треба искуство!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Стварно не сфаќам зошто на 16 годишњак би му требала кола. За во средно, за идење до школо и враќање ако користи кола, ќе потроши месечно за гориво многу повеќе отколку една слободна за автобус. После 23 нема да може да вози. Значи преостанува дека ќе му треба за чалам со друштво во кола крени 120, извади ја главата и дери се од прозор.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Сам си го одговори прашањето - ДЕЦА сте. И треба да се занимавате со други работи во животот, а не возење коли и угрозување на туѓиот живот.

Извини, ама НЕ, не е ваша работа дали ќе возите или не, затоа што и јас сум учесник во сообраќајот и мојата безбедност и те како е моја работа.
Ќе гледаш кај ќе возиш, ама тоа не значи дека нема да направиш глупост.

Мисли малку. Шофер не се станува од играње Need for speed. Треба искуство!!!
еден откачен другар ме научи да возам кола пред 2,3 години така да од тогаш се научив да возам. А сега случува со мојов постар братучед да возам до определена дистанца. Во Гевгелија каде што живеам јас нема многу сообраќај и има широки и прави улици (на периферијата на градот) нема потреба од паника!

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Стварно не сфаќам зошто на 16 годишњак би му требала кола. За во средно, за идење до школо и враќање ако користи кола, ќе потроши месечно за гориво многу повеќе отколку една слободна за автобус. После 23 нема да може да вози. Значи преостанува дека ќе му треба за чалам со друштво во кола крени 120, извади ја главата и дери се од прозор.
Ама и сега го прават тоа.Верувај ми сведок сум.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ама и сега го прават тоа.Верувај ми сведок сум.
Ти верувам и тоа е најголемиот проблем. Исто како што кажа Мац, примерот со тој со ламборџинито, до родителите е проблемот.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ти верувам и тоа е најголемиот проблем. Исто како што кажа Мац, примерот со тој со ламборџинито, до родителите е проблемот.
Епа сега нема да биде поразлично.Истите тие што го прават ова без дозвола ќе го прават и со дозвола само што можеби ќе научат малце сообраќајна култура на тоа часевите.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Возачка на 16 години заради поголема безбедност во сообраќајот????????
А оружје без дозвола,секој да може да си купи пиштол,да може да пука колку сака на свадби па може би тогаш ќе се намали криминалот и убиствата.!!!!!!!!!!!

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
kazav i pak ke kazam OVA E paravan an odredeni licnosti za masovno zbogatuvanje kako ne razbirate ovaa kategorija k ee najranliva i naj dobra za POLICIJATA koja edvaj ceka da imaa novi ovci od koi ke mozee da zbira pari :) a plus polaganja pa 500 E pa i ne ke ima tolku 16godisnjaci so ke vozat verujte ;) ISTITE TIE SO VOZELE I BEZ KE VOZAT SEA SAMO SO VOZACKA a tie so ne vozele ni sea nema da vozat ;)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
А и родителите треба да им купак нови,помали ‘‘колички‘‘, мислам во кубикажа.....

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Едно големо Не .
Мое мислење е дека сепак за возење кола треба да си постар т.е минимум 18 години .

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
А и родителите треба да им купак нови,помали ‘‘колички‘‘, мислам во кубикажа.....
Е да бе!
А што е со татината принцеза што сака да вози црвен мерцедес со 200 коњски сили?
И' го скратуваш правото на уживање, не е фер ова.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
незнам дали да речам да или не за овој закон бидејки имам 16 години, тато кога дозна за овој закон ми рече синко ти само учи ќе ти купам кола, сериозно од една страна ќе има повеќе казни, многу сообраќајки, трошок за родителите, курчење во школото(ова важи за тие што имаат богати родители), брзо возење и што уште не, од друга страна ќе влегуваат повеќе пари во државата, кога би размислил мислам дека е добро да го одобрат овојо закон, за оние кој ќе возат пијани тие тоа сами ќе си ги плаќат грешките(треба памет во глава), за мене ќе си купам една застава и толку, не ми треба некоја бесна кола да се правам фраер. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Може, само доколку им се одземат сите возачки на женските лица и се добие забрана за возење автомобил од женско лице.
Шала :)...

Озбилно до кај е законов? Ке го биде или не и кога?
Јас искрено имам 16 години, ама додека се воведе законов (ако се воведе) ќе наполнам 17, така да не ми игра голема улога, искрено не сакам да се воведе заради тоа што ќе има повеќе компликации при полоагањето, и ќе има посебни правила фала богу за децата од 16 до 18, па заради тоа е подобро да си остане по старо додека не положам..

Kajgana Shop

На врв Bottom