Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
А пак останува она возач што нема 2 години искуство (или 3) да не може да вози од 23 до 05 и кола појака од 100 коња?
Законот гласи: 2 години возачко искуство, односно 2 години поминати откако си положил за возачка И да си постар од 21 година.

Значи и тоа и тоа, не или тоа, или тоа.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро, а кој татко ќе даде кола на 16 годишно дете?

Сигурно не некој нормален, со семејство кое дели една или две коли и татко кој знае дека на 16 години не се мисли разумно. И на крај испаѓа, законов е за оние курназите со татковци и 5-6 коли по дома, па "ајде сине вози ја чим законот дозволува".

Имав и у средно такви, се фалеше тип дека одма после положување, татко му ламборџини од 400 коња му купува. Не е до него проблемот, до родителот е...

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Начи јас лично не сум задоволен од ова бидејќи сега 16 годиншњаци крадат автомобили , а сега кога се симнува границата 2 години подоле така се симнува и границата на децата што крадат автомобили од своите неодговорни родители.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Начи јас лично не сум задоволен од ова бидејќи сега 16 годиншњаци крадат автомобили , а сега кога се симнува границата 2 години подоле така се симнува и границата на децата што крадат автомобили од своите неодговорни родители.
По автоматизам следува дека некои основци што си играат со покемони ќе почнат да си играат со колите на нивните...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Уби се Влада со оваа одлука....Вака ќе намалите сообраќајки??? Полните буџет ставајќи го малолетните со една нога вгроб....

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.914
На неколкунаесет-годишњаците од денешните генерации не би им дал стап за да се удрат самите, не па кола да смеат да возат.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Доле влада ! Кретени! Дечурланава ке се испоубијат сеа :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.914
Добро, а кој татко ќе даде кола на 16 годишно дете?

Сигурно не некој нормален, ...
Ерм, имаш 20% од население кои полни пиштоли им даваат на децата, а коли мислиш нема?

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
луѓе што сме криви ние децата што имаме 16 години?
ако ни се дозволува да возиме тогаш тоа е наша работа дали ќе возиме или не,гледам само напаѓате не мислете дека сме до толку да не гледаме каде возиме -.-

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
ако ни се дозволува да возиме тогаш тоа е наша работа дали ќе возиме или не,гледам само напаѓате не мислете дека сме до толку да не гледаме каде возиме -.-
:pos:

Член од
29 август 2009
Мислења
291
Поени од реакции
405
Чим на 16 години палат цигарчиња,виткаат травичка и имаат пробано повеќе врсти на алкохол од дедо тогаш не кола ја би им дал подморница да возат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Panco, кога палат цигарчиња и виткаат тревички не одговараат и за луѓето што се околу нив и им прават друштво. Тука не се работи само за нивна безбедност, во сообраќајот има коли кои ги управуваат мајки со деца на задното седиште. Самата помисла на ова што сега го пишав мене морници ме лазат. Има нешто чим од 18 години е полнолетството и уште сметам дека за кола треба да имаш 18 години. Затоа што во сообраќајот НЕ СИ САМО ТИ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.519
каде сега вие шиете, ние постарите оддамна имаме парано ако ме сваќаш што ми е мислата.
ако не ме сваќаш еве ти попросто.
сме биле и ние на 16 не се секирај, многу добро знаеме колку ви држи паметот на тие луди години, проблемот е искуството, мудроста во животот се стекнува со годините. за жал ги немате на тие години, а кога ке стигнеш на мои години и ако видиш што сега си напишал ке си правиш вака од зидот:tapp: како тоа при здрав ум и разум си го напишал. памтимиго муабетот!

Kajgana Shop

На врв Bottom