И јас имам може голем мерак да возам авион, ама тоа не значи дека треба на направат секој да може да полага за авион. Големиот мерак за возење можеш да си го правиш во присуство на родител или да си почекаш кога ќе имаш 18 години.Возачка дозвола на 16 години за мене е супер бидејќи голем мерак имам да возам кола но и знам исто така,нема да треба да се кријам од полицијава кога ја возам колава на татко ми бидејќи сум малолетник, nо сепак има некои деца кои што се влезени во филм и со брзо возење ќе направат грешка и последиците ќе бидат фатални(не дај боже)
Па баш тоа и треба бе, јас возам уште од 14, кола имам и седам 4 години со ку*от в раце и неможам да си излезам негде со кола,за во моја општина и ми треба.Да не сакаш ти некое пиличиште 16 години да му даваат кола да бриши негде друго.Таман си е све ова само штета што не беше порано досено.шо уопште ќе ти е кола на 16 години ако моеш да ја возиш само у една општина и тоа до 8 навечер...
ко да ја имаш андријана лима, али со вагинални габички...
Да.И тоа е глупо барем мене не ми одговара со кола од 136 коња.А пак останува она возач што нема 2 години искуство (или 3) да не може да вози од 23 до 05 и кола појака од 100 коња?
Па нормално е на 15-16 години да бидеш зелен. Поентата на тинејџерството е да бидеш зелен. И нема ништо лошо во тоа, само не треба да се награди нивното “зеленило“ со одобрување на возачка дозвола. Со деца краставици не се сади, а уште помалку сообраќај се гради. И доста бе со тој муабет сте ја краделе колата, па сте ја краделе колата. За тоа што некој ја крадел колата од неговите, криви се неговите. И баш затоа што нема да внимаваат татко им да не ги фати, ќе возат како будали, затоа што гледале премногу Need for Speed. Порано барем кога ја краделе колата, внимавале и на семафори и на џандари да не западнат во невоља, сега ич нема да се замараат, пошо и онака сите се понашаат како пуштени од ланец.15 год имам,мислам дека е глупост ова со возачкава.Не дека нејкам јас,сакам ама има многу влезени у филм,и мислат дека се можат...Исто така ќе биде значително намалена безбедноста во сообраќајот.И што демек татко ми будала е ќе ми ја даде колата на мене без мозок сам да ја возам?!?
Сите вие што викате дека се неписмени,дека се глупи,зелени и уште што не,да во право сте ама и вие сте биле исти такви може и бетер.Можам да се кладам дека пола од овие што имаат пишано вака ја краделе колата од татко им...Можам да замислам колку сте го загрзувале сообраќајот тогаш,немаш дозвола,внимаваш на џандари и татко ти да не те фати,сега барем нема да биде така.