Барате некој закон?

Член од
14 јануари 2011
Мислења
74
Поени од реакции
0
Ај биди поконкретен за која област ??
kako se steknuvase stanarsko pravo,posto sega ne moze
--- надополнето: Nov 7, 2011 12:26 AM ---
i
Пробај во Закон за ствари и други стварни права.
POWER prasanje do tebe,
ako stan koj ne e evidentiran vo evidencija na JPSSDP a vo nego ziveat luge koi imaat vremeno resenie koe e isteceno, no vo stanot se poveke od 20 godini kakvo pravo imaat tie luge?Dali se steknuvaat so nekakvo pravo?

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Знае некој дали има излезено пречистен текст на КЗ? И каде би можела да го најдам?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Знае некој дали има излезено пречистен текст на КЗ? И каде би можела да го најдам?
Сеуште го нема на pravo.org.mk?
--- надополнето: Nov 11, 2011 6:42 AM ---
kako se steknuvase stanarsko pravo,posto sega ne moze
--- надополнето: Nov 7, 2011 12:26 AM ---
i
POWER prasanje do tebe,
ako stan koj ne e evidentiran vo evidencija na JPSSDP a vo nego ziveat luge koi imaat vremeno resenie koe e isteceno, no vo stanot se poveke od 20 godini kakvo pravo imaat tie luge?Dali se steknuvaat so nekakvo pravo?
А сопственоста на кого е?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Види од право орг кој број на службен весник е и најди го на сајтот на слвесник.гов.мк, мислам беше.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Колку што знам на право.орг.мк порано го имаше но не ги следеа измените, така да може да го имаш само во основна верзија. Пречистен знам дека го има и можеш да го најдеш во Рафајловски консалтинг.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
3
Дали некој знае со кој закон е регулирано паркирањето? И дали на пример, ако си означам пред куќа „НЕ ПАРКИРАЈ - (знакче со пајак)“ и некој ми паркира, имам право да му викнам пајак служба?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Дали некој знае со кој закон е регулирано паркирањето? И дали на пример, ако си означам пред куќа „НЕ ПАРКИРАЈ - (знакче со пајак)“ и некој ми паркира, имам право да му викнам пајак служба?
Незнам со кој е но гарант сам да ставаш знакче не е исправен начин. Ако некој ти се паркира пред влез (премин) викај пајак имало знак или не, а ако сакаш да си резервираш место пред куќа каде нема премин оној кој паркирал ги има истите права како и ти.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
me interesira dali moze lice koe e pod dejstvo na alkohol i so ogled na okolnosti ne e vinovno vo soobrakajna nesreka e sega prashanjeto mi e dali moze toa lice da tuzi privatno i da dobie spor so ogled na toa deka kolku shto znam tie shto se pod dejstvo na alkohol sami ja plakaat shtetata ve molam za odogovor ???

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
me interesira dali moze lice koe e pod dejstvo na alkohol i so ogled na okolnosti ne e vinovno vo soobrakajna nesreka e sega prashanjeto mi e dali moze toa lice da tuzi privatno i da dobie spor so ogled na toa deka kolku shto znam tie shto se pod dejstvo na alkohol sami ja plakaat shtetata ve molam za odogovor ???
А кој се тие околности кој лицето под дејство на алкохол го прави не виновно во сообраќајната несреќа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom