- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
Со актуелниот пристап и градење на тимот и „институцијата“ воопшто, титула за 5-7 години.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа ќе се смени пристапот. А за тоа 5-7 години.....ќе ни изумрат играчите дотогаш нови ќе бараме па така во круг.Со актуелниот пристап и градење на тимот и „институцијата“ воопшто, титула за 5-7 години.
I seem to remember Luis Suarez proclaiming a few weeks ago that Liverpool could 'beat anyone' - evidently, 'anyone' doesn't include Norwich and Swansea at home.
Е па вака...една кратка анализа од мене
Не ми е јасно зошто кога Џерард игра тогаш игра во средина а кога Хендерсон игра игра како крило. Мислам дека е време да се пушти Хендо да игра средина оти вака не оди. Кога веќе Џерард е повреден а Хендо игра десно зошто по ѓаволите ги продававме Раул и Аквилани? Не оди тоа така
Друга работа.....мислам дека на Кени му се измеша се со купувањето на Керол а после и на Даунинг. Сакаше пас енд мув па набрзина го купи Керол а после за тој да профункционира го купи и Даунинг и почнавме да играме и пас енд мув и игра со нафрлање и на крај некако не изгледа баш најдобро тоа. Ама ајде кога веќе го купи Керол...... па зошто топките само се качат кон него? Кога не игра тој имам заприметено дека нафрлувањата се подобри милион пати. Играат сите односно се нафрлува кон повеќе играчи. Кога игра Керол пак сите топки од било каде се качат кон него и веќе е премногу очигледно.Секогаш од корнер се нафрла на втора каде чека Керол. Па и мали деца ќе сфатат. Мора малку да се смени стратегијата и работата ќе тргни. Нормално ако почнат да промашуваат како досега не знам кај ќе ни е крајот
Ако глеаш така до некаде е и тренерот крив што не ги мотивирал доволно..ја не сум за смена на Кени (барем не сега). Треба на наредните утакмици Даунинг да се седне на клупа и на Макси да му дае шанса, Хендерсон да го врати у средина кај што му е природна положба и Суарез десно или лево крило(подобар е во создавање шанси него во реализирање на истите)..Значи по крилата Макси и Суарез и како класичен шпиц Керол.Многу се нервирам кога некој ќе рече дека Кени требало да се смени, и што ако се смени? Што ќе добие позитивно тимот? Еве хипотетички ќе земеме дека Јирген Клоп е тренер на Ливерпул, што мислите дали тој би сакал да игра со истите играчи со кои игра Кени во моментот. Со некои би играл со некои не, ќе сака да земе некои нови, на кои ќе им треба време да се прилагодадат и се така, ќе чекаме да се прилагодат, ако не се прилагодат тогаш пак ќе менуваме тренер и титула на тој начин ќе видиме на Свети Никогаш. Тренерот не е воопшто виновен за тоа што играчите се "влечкаат" по теренот, што не можат да го погодат голот итн итн.
Играчите не се жртвуваат и играат многу млитаво. А тоа е зошто не се доволно мотивирани или нешто друго. Сите знаеме дека овие играчи имаат квалитети со исклучок на некои од прв состав за кои смета дека треба да греат клупа, а тоа се еден или двајца. Недоволната мотивираност зависи од тренерот, тренинг тактики и физичката подготвеност. Ако заприметивте до 80 минута со свонси се влечеа ко црева по теренот играчиве. Исто така тие победи што ги имаме на гостински терен и тоа против Арсенал, Евертон и Вба не беа сјајни, знаејќи дека Арсенал тогаш играше со цел втор состав поради одредени околности, покрај тоа неможевме гол да им дадеме се додека не го исклучија на тој Пингпонг во 75мин. Со Евертон имаше непостоечки црвен картон за Родвел, плус се мачевме гол да дадеме и голот падна во 70 мин, а тие црвен добија 20 минута. Со Вба повторно имаше контроверзен пенал изглумен донекаде од Суарез или судиска грешка не е битно, али победите не се убедливи т.е надиграни со игра. За мене моментално достапни а квлаитетни тренери се Јирген Клоп на Дортмунд и Унаи Емери на Валенсија. И двајцата млади и перспективни но и успешни. Нека донесат било кој од овие двајца, тимот ќе биде како препороден, пресигурен сум.
Смена на Кени - НЕ! А дека греши - греши и мора да се поправи. Не можи Џерард да го игра средина а после Хендерсон како негов заменик - десно крило. И реков мора малку да се смени начинот на игра. Керол е силен и мора да го искористат тоа. При корнери секогаш на втора нафрлаат и веќе е очигледно. ека пробаат на различни играчи и да не го форсираат толку Керол па ќе има повеќе слобода и повеќа шанси а со тоа и головиИграчите не се жртвуваат и играат многу млитаво. А тоа е зошто не се доволно мотивирани или нешто друго. Сите знаеме дека овие играчи имаат квалитети со исклучок на некои од прв состав за кои смета дека треба да греат клупа, а тоа се еден или двајца. Недоволната мотивираност зависи од тренерот, тренинг тактики и физичката подготвеност. Ако заприметивте до 80 минута со свонси се влечеа ко црева по теренот играчиве. Исто така тие победи што ги имаме на гостински терен и тоа против Арсенал, Евертон и Вба не беа сјајни, знаејќи дека Арсенал тогаш играше со цел втор состав поради одредени околности, покрај тоа неможевме гол да им дадеме се додека не го исклучија на тој Пингпонг во 75мин. Со Евертон имаше непостоечки црвен картон за Родвел, плус се мачевме гол да дадеме и голот падна во 70 мин, а тие црвен добија 20 минута. Со Вба повторно имаше контроверзен пенал изглумен донекаде од Суарез или судиска грешка не е битно, али победите не се убедливи т.е надиграни со игра. За мене моментално достапни а квлаитетни тренери се Јирген Клоп на Дортмунд и Унаи Емери на Валенсија. И двајцата млади и перспективни но и успешни. Нека донесат било кој од овие двајца, тимот ќе биде како препороден, пресигурен сум.
Секој со своето мислењеЌе почнеш некогаш вистински да навиваш за Ливерпул?! Од кога сум на форумов, едно е*ано позитивно мислење од тебе немам прочитано...
Ќе почнеш некогаш вистински да навиваш за Ливерпул?! Од кога сум на форумов, едно е*ано позитивно мислење од тебе немам прочитано...
Епа како да бидам позитивен кога очигледно работиве не штимаат како треба! Јас сакам тимот да се бори за титула, да има убава игра за око и сите карактеристики на квалитетен клуб. Како да бидам позитивен кога губиме бодоби со Норич, Свонси, Сандерлен и тоа на домашен терен? Не знам колку следиш фудбал, останати лиги, или само Ливерпул го гледаш, па си мислиш дека тоа е фудбалот. Убаво се кладив тука со еден фан мислам супер стар беше, кажав дека оваа сезона со ваков стил на игра и Кени како менаџер максимум 6/7 место, па кој сака што сака нека вели. А зошто велам Кени да си оди - Па не знае многу за модерниот фудбал, тој има застарени сваќања, сега во фудбалот е многу, многу повеќе потребно од тоа што го поседува тој. Ете Мурињо никогаш не играл фудбал, ама е тренер број 1 во светот. Ама има нешто, што другите го немаат. И ај кажи кој се твоите предвидувања за оваа сезона, со ваков интензитет на игра, 1 победа после две нерешени и се така повторувано...