Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Да со мене се кладеше..(ке видиме на крајот)... и да и јас бев истиот како тебе но само што јас ваквото мислење го имав пред да дојде Кени, и баш истото го реков во врска со застарените размислувања за фудбалот каде Кени не беше видел менаџерска папка повеке од 15 години!

Но сепак сега може да да го тргнам на страна Кени, затоа што иако и тој има кривица во сето ова..... не е и негова заслуга ова!
Менталитетот си го прави своето...... факањето победнички ритам е голема работа, односно победнички менталитет.
Моментално во тимот фали баш тоа... победнички менталитет....... Формацијата и играта според мене се баш на место ( што неможеше да се каже на почетокот каде се правеа незамислени рокади).

Да се вратам на менталитетот....... погледнете си ги мислењата после секој примен гол или утакмица која ја поминала 45 минута каде резултатот сеуште не е откриен.... ке видите дека вие самите немате победнички менталитет..... како може играчите да го имаат истиот?

Утакмицата со Челзи верувам ке биде пресврт на настаните..... и верувам дека после таа утакмица ке се вратите со коментарите „нај јаки сме“.

Што се однесува до Хендерсон........
Како може Хендерсон да го споредувате со Капетанот... кога тие двајца се различни по особина играчи...... Хендерсон го нема потребното во фаза на одбрана.
Затоа Кени а ни никој друг не го игра тамо каде што вие посакувате во моментов (во Сандерленд играше се само не дефанзива).

Што се однесува до Даунинг..... се согласувам со вас..... но јас не би го ставил Макси во тимот...... Рахим Стерлинг е човекот кој би сакал да го видам!

Но исто така и на местото на Кајт би сакал да го видам и СУСО!

Мора да се биде похрабар со овие играчи од резервниот состав.

Мојата единствена Критика до Кени е тоа што нема ротација во тимот, ротација каде секој играч би се надевал на шанса во првиот состав!

Мислам дека дури наредна година може да се очекува младичиве да бидат со прв тим....а за утакмици и стартови отом потом.....друго, во глобала се согласувам со твојот пост поготово со последниот дел за ротацијата....иако тој потенцира дека секој има шанса во првиот тим....не гледам дека тоа го прави на дело!!!
--- надополнето: Nov 8, 2011 8:56 AM ---
Ќе почнеш некогаш вистински да навиваш за Ливерпул?! Од кога сум на форумов, едно е*ано позитивно мислење од тебе немам прочитано...

Не е брат поентата во позитивно или негативно мислење....имај ти цело време критики..али реални....тоа он што го пишува се класични пукања со празни куршуми...да се просере само и на сите да ни набие нервоза....сум кажал многу пати наназад.
--- надополнето: Nov 8, 2011 9:16 AM ---

Да бе, Кени е крив што имаме толку стативи погодено и толку многу шанси нереалзирано. Уствари крив е, да не беше он, може ни тоа немаше да го имаме. Имаме максимално реформиран состав и покрај тоа пак добро се игра, не знам што повеќе сакате од тренерот во случајов!? ..да влезе Кени да ги дава головите!?

Единствено што треба сега да се размислува сега е како да се зголеми процентот на реалзиација. Ќе се повторам од пред некој ден, ако треба нека дадат и дупло повеќе пари него што дадоа за Керол, само нека земат веќе изграден напаѓач со искуство, што ќе знае да ги реализира барем оние 99% шанси што се создаваат.

Шала на страна, играч како Тевез многу добро ни дошол, но јас лично не сакам такви плачковци во тимот. Башка, да бидеме реални, никој во Ливерпул нема да се согласи да му ја дава платата од Сити, па дури ни упола од тоа.
--- надополнето: Nov 8, 2011 11:26 AM ---
Turning To The Boos Can't Ever Be The Answer

одлична статија, баш на оваа тема што ја дискутираме сега..

јас ќе го извадам само делов, но прочитајте ја цела:

...because when he took over eleven months ago – that’s months, not years – Liverpool were looking over their shoulder at the bottom three not looking up with hopes of breaking into the top four.

The improvements that have taken place since last January are there for all to see. Liverpool now have a deeper squad, a playing style which is much more in keeping with the club’s traditions and a sense of collective harmony which is as evident as the acrimony that preceded it. At first, progress was swift and it really did appear that Dalglish had waved the magic wand that his predecessor Roy Hodgson always insisted did not exist.

Да бе, Кени е крив што имаме толку стативи погодено и толку многу шанси нереалзирано. Уствари крив е, да не беше он, може ни тоа немаше да го имаме. Имаме максимално реформиран состав и покрај тоа пак добро се игра, не знам што повеќе сакате од тренерот во случајов!? ..да влезе Кени да ги дава головите!?

Единствено што треба сега да се размислува сега е како да се зголеми процентот на реалзиација. Ќе се повторам од пред некој ден, ако треба нека дадат и дупло повеќе пари него што дадоа за Керол, само нека земат веќе изграден напаѓач со искуство, што ќе знае да ги реализира барем оние 99% шанси што се создаваат.

Шала на страна, играч како Тевез многу добро ни дошол, но јас лично не сакам такви плачковци во тимот. Башка, да бидеме реални, никој во Ливерпул нема да се согласи да му ја дава платата од Сити, па дури ни упола од тоа.
--- надополнето: Nov 8, 2011 11:26 AM ---
Turning To The Boos Can't Ever Be The Answer

одлична статија, баш на оваа тема што ја дискутираме сега..

јас ќе го извадам само делов, но прочитајте ја цела:
Всушност Кени треба тука да реагира. Многу промашуваат и некој треба да реагира. Мора малку построго. Не смеат онака да се однесуваат. И менталитет фали дефинитивно. Можи некој трофеј во Карлинг или ФА да подпомогни . И што се жалевме дека сите утакмици на гости ги играме......е па да ги игравме дома испаднати ќе бевме. Дечкиве се плашат да победат. Се плашат од шансите што ги имаат. Со Рој не ни имавме шанси нити пак дечкиве бараа победа. Сега го прават тоа арно ама кога ќе добијат шанса како нозете да им се сечат. И тука Кени е првиот што треба да реагира. Некои играчи е време малку да одморат. И пак ќе речам да не ги качат топките кон Керол туку да си играат нормално. Така побрзо ќе дојди до израз квалитeтот на Керол

Интер се интересира за Агер
Баерн за Лукас
Ние сме решиле ( според новинарине ) да ја купиме пола Фарса ( барса , не баш пола ) - Виља и Кеита :D

Баерн за Лукас
Ние сме решиле ( според новинарине ) да ја купиме пола Фарса ( барса , не баш пола ) - Виља и Кеита :D
1. Лошо
2. Ептен лошо
3. Виља непотребен....Кеита многу добар играч според мене....ама 21 година... :/

Баерн за Лукас
Кажи ми причина зошто Агер и Лукас би си оделе од Ливерпул? Нити ние ќе ги продаваме нити тие сакаат да си одат.
Виља е старец веќе и не ни треба, а Кеита е уште поголем старец :D

Енди ?

Adwm4cKCQAANf-3.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom