Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
денес направив една од најлошите проценки во мојот живот, утре полагам колоквиум место да повторувам гледав ЕМА и сега се чувствувам како гомно.
Потрагичен фестивал не сум гледал
барем Адел да ги земеше наградите место таа сателитската антена ебате :mad:
Моментот е: Кети Пери зима награда во категорија кај што се номинирани Колдплеј, Џастин Бибер кај што е Еминем, сателитската антена кај што е Адел, Бруно Марс кај што е Џеси Џеј .... мислам овие што не земаа се класа во најмала рака, над тие што земаа, али ајде. И Европски музички награди ... -.-
Озбилно најлоши ем ти ви музички награди до сега

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Драга кајгана.
Одамна ти немам пишано, иако имав намера да цмиздрам кога престанав да работам за трагикомичниот свет во кој живее, ама потоа имав селективна амнезија и се е сега подобро. Иако сеуште се соживувам со келнерки по кафичи...
Него, ми се врти во глава едно прашање вака во 2 30 саатот наутро, кога треба да учам социјална која е толку усрана што повеќе личи на методологија, а дечко ми ми кажува дека нема да може да се видиме утре (да, јас, Катерина блабла, го дезинтегрирав моето битие и конечно сум во семи- романтична семи-зошто_го_прави_сега_ова врска), а тоа е, зарем е толку тешко да живееме во свет каде сега ќе можев да купам кафе од Старбакс, сега и било кога и било какво и да посакам. Во свет каде што ќе учам суштински проблеми по социјална психологија, како на пример социјално толкување на сексуалната теоријата на Фројд, теории на Фром, Маркусе и сл. и во свет каде професорот ќе ја знае теоријата од Дерида за емоционално врзување.
И нели би било фино сите аутфити (на македонски би ми земало два пасуса да го опишам терминот аутфит) кога ќе ги видам на нет да ми се појавуваат во плакар и тоалет. Која е поентата да можеш да ги гледаш, а да не можеш да си дозволиш ниедна, тука мислам дека и капитализмот потфрлил.
Кога ќе размислам подобро, јас не можам да ги најдам ни книгите што сакам да ги прочитам, што веќе е сериозен проблем, а и кога би ги нашла би требала да ги читам доволно долго за да го заборавам почетокот кога ќе стигнам до крајот, затоа што толку време имам.
Е во мојов свет тоа не би се случувало, и мислам дека кога сите би се потрудиле да постои ова, наместо јас да запаѓам во шизофрении, би успеало. фала.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ti pisam na latinica oti me mrzi da stanam na pc da odam pa sum od telefon. Pusti na FoxLife glej Entourage. Aj cao.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,
Се извлеков овој пат. Памет за друг пат, помалку нервози и то.
Ed vs. time - 3:1. Looosseeeeeeeeeer. :pos:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Страст невидена
желба неисполнета
прдеж во столица
мирис на себе
големо разочарување
сопствена одлука
тешка смиреност
заебана збунетост
живот пред компјутер
кучешки љања
глуп цајкан
уште поглуп закон
рефус чоколадо
досадно внуче
вувузела на ѕидот
план неостварен
луѓе неисполнети
дожд на улица
кафе во гезве
патики што смрдат
улица непозната
лае џукела.....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Драга кајгана
Зашо уопште Џимеј/Смекси го чита Смекси/Џимеј?
Ќе јадам хејтови од двете страни сеа пошо се понашам ко Ганди.

Не знам више...
Ни тинуле више не знае...
xD

К

Кики.

Гостин
Драга,
се кога ќе почнам да ти пишувам заглавувам на фб. До сега избришав околу 4 поста кои беа наменети за тебе. Саат време пишувам 2 реченици. Страшна работа... нот
Туку, сакав да те прашам : каде се губи „Здраво - то“ меѓу луѓето? Не паѓа устата ако кажеш „здраво“ или грешам? Не е битно...:cautious:
Имам за учење, а како ме мрзи... Се ми изгледа поинтересно од книгата, а немам многу за учење. И кога ке ми текне на 30 страни за превод, плус уште некој документ, косава ми се крева. :mad:
Ај идам да учам
Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom