Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Сатори

Гостин
Драга Кајгана,
вчера додека доаѓав дома (да, конечно е дома) во празен автобус на последната шипка видов девојка која што ја стегаше со последните сили и липаше, ми помина низ умот наједноставната егоистична мисла на светот, колку само мора да и е тешко, колку е фрустрирана и беспомошна и колку е во подобра ситуација од мене зошто она барем плаче.Знаеш ли драга, колку е само тешко да бидеш странец во сопственото тело и ум?Јас знам, секој ден малото девојче во мене во огледало гледа жена која што не ја препознава или девојка која што липа во автобус.
Неколку минути на наводно контемплирање и видов графит „Every man and woman is a star.“ Сакам да бидам либерал, правам се на светот за да го докажам тврдењето, никогаш кога сум сама или кога спијам, што не знам дали е патетично или мизерно ... и да, хиперболизирам и кенкам како да имам одвај 15 години.Секогаш сум сакала да ги прекршувам границите, ништо не може да се почувствува ако не се спознае, не е битно што ќе боли, никогаш не е.
Драга Кајгана, признавам дека ми е битно, не толку битно колку просекот на факултет, ама многу блиску, а ништо од тоа не е побитно.Не сакам да живеам повеќе вака, you said you could let it go, and I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know and now you're just somebody that I used to know.
Човекот е рационално суштество кое што секогаш го прави она што е најдобро за него, неоинституционалистите секогаш биле во право, затоа што на крајот додале, дека сепак персоната е лимитирана од сопствените ограничувања. I don't wanna be somebody that I used to know. :)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,
Денес потврдив колку сум изгубен, излегувам од дома и ај да фрлам ѓубре ја земам кесата, излегувам надвор, клучевите во раце и сосе кесата директно во контејнер. :tapp: Ај се снајдов некако ги извадив, сега се враќам дома пред малку и гледам мобилниот ми го нема, изгледа сум го заборавил некаде...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Драга, денес сум во Reggae mood. Закон.

I chase the devil, War in a Babylon, Here I come, One step forward, One Road....Max Romero е закон.:)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193

lak sam k’o nedeljno jutro
danas sve je ok ko pre, sve je taman,
ne dodiruje me ni svet shto je taman,
ni losha vest, ni 5, 6, totalno lagano ♥

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

еден од појаките статуси што сум ги прочитала:
се позастапен е моментот кога луѓево на приватниве факултети, стварно мислат дека студираат...

P

PewDiePie

Гостин
Ми се јаде од Вили.....а ме мрзи да одам да си земам. Ај ваљда утре.

Иначе почнува колок. недела-шит,нека е со помин.

Ај бар вчера убаво си поминав.

ззз кајгано

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
Сабајлето кога станав од спиенје се прашував што ке правам денес. и ете скоро помина денот и пак истото прашанје си го поставувам.
пс.пукнав од досада.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Deepest of Man

Piri Reis
of ones own mind.
Cartographer of
the thought,
deepest of Man.

Set sail,
exploring the darkest,
deepest of Man.

Delving,
onto my secret stash,
what truly lurks
in the deepest of Man.

I relinquish myself,
falling into a sedation,
touching,
the deepest of Man.

While the body lingers.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Зарем Кајгич не е ова дрска симболика за животот и смртта... Едни се повлекуваат на трибините, играта продолжува со останатите, топката е во наши раце... Погледни само, маестрално...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
И јас го имам гледано В фор Вендета !
Па толкај ми ги напраја мадињата на фејсбук со петти ноември.
Да се надополнам. Ноември е, шо значи дека сите треба Новембр реин да ја клат по социјалните мрежи.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
денес направив една од најлошите проценки во мојот живот, утре полагам колоквиум место да повторувам гледав ЕМА и сега се чувствувам како гомно.
Потрагичен фестивал не сум гледал
барем Адел да ги земеше наградите место таа сателитската антена ебате :mad:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Драга,
Утре ризик јак, ама колку можам ќе се спасам. Јас ќе стискам заби, ти стискај палци.
:love: Н.

Да се надополнам. Ноември е, шо значи дека сите треба Новембр реин да ја клат по социјалните мрежи.
Чекај да заврне, на првиот дожд ќе знаеш на кого да кликнеш unsubscribe.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Убав викенд. Ми требаше викендов дефинитивно.
Нема ништо поубаво од есен во Скопје, тогаш највеќе го сакам... :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom