Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Има муабет за QE3(купување на САД обврзници со ново печатени пари) тоа знае да ги крене цените на акциите во светот.
Ах... плавушке ни една!.... Кој тоа може да ти одговори!? Кој на целиот Свет? (Можеби 5-6 души тоа го знаат).... Да знае некој овдека, знаеш што ќе направи? Ќе го продаде станот, својот на татко му, на тетка му на внукот од золвата.... ! Ах да знаеш само колку и мене ме интересира тоа!? .... А какви беа 2007-ма? Високи? Па да... пред да потонат на крајот од 2007 и во 2008-ма со светската криза... И јас му се мислам да ти кажам.... така да доколку дознаеш кажи ти! КАко и да е... знам дека ќе треба да вежбаме Јога, за да се гризнеме таму каде што не не фаќа Сонцето летоска... да да!летоска кога Макпетрол ќе биде 35,000 Алкалоид над 100 Евра... Комерцијална блиску до 100.... ха-ха-хахах. Тоа е!Откако цениве на акциите на нашава берза стаа срање у боја, престанав да следам што се случува со берзанскиот индекс....
Едно само се прашувам...Има ли шанси цените на акциите да достигнат вредност како во 2007 што беа?
Мене ми е многу битно што ќе биде понатаму со нашите акции...Инаку не би ме интересирало...Ах... плавушке ни една!.... Кој тоа може да ти одговори!? Кој на целиот Свет? (Можеби 5-6 души тоа го знаат).... Да знае некој овдека, знаеш што ќе направи? Ќе го продаде станот, својот на татко му, на тетка му на внукот од золвата.... ! Ах да знаеш само колку и мене ме интересира тоа!? .... А какви беа 2007-ма? Високи? Па да... пред да потонат на крајот од 2007 и во 2008-ма со светската криза... И јас му се мислам да ти кажам.... така да доколку дознаеш кажи ти! КАко и да е... знам дека ќе треба да вежбаме Јога, за да се гризнеме таму каде што не не фаќа Сонцето летоска... да да!летоска кога Макпетрол ќе биде 35,000 Алкалоид над 100 Евра... Комерцијална блиску до 100.... ха-ха-хахах. Тоа е!
Во 2007 имаше меур на МК берза. МБИ-10 беше 10.000 сега е 2.200. Еднаш се случува ваков меур. Најверојатно ќе треба 20 години за индексот да се врати на тие нива. Растот ќе биде многу помал во 2007 МБИ порасна повеќе од 100% тоа е лудо и не се случува во нормални услoви. 2007-2008 е еднаш во 100 години заборавете го тоа. Пак може да се прават пари на МК берза ама многу побавно и потешко. Сега не се виски акциите не е лошо време за влез. Ама дека 2007 ќе дојде пак мало морген.Откако цениве на акциите на нашава берза стаа срање у боја, престанав да следам што се случува со берзанскиот индекс....
Едно само се прашувам...Има ли шанси цените на акциите да достигнат вредност како во 2007 што беа?
Слободно продавај: станот, својот на татко ти на тетка ти, на внукот од золвата...на баџанакот. ! Купуј Алкалоид, Макпетрол па излези и по земјоделски стопанства со многу земја, млекара, ако ти налета евтино у тој домен....., ако можеш да истрпиш 10 години да дишите на шкрги....после тоа реланс до небесаАх... плавушке ни една!.... Кој тоа може да ти одговори!? Кој на целиот Свет? (Можеби 5-6 души тоа го знаат).... Да знае некој овдека, знаеш што ќе направи? Ќе го продаде станот, својот на татко му, на тетка му на внукот од золвата.... ! Ах да знаеш само колку и мене ме интересира тоа!? .... А какви беа 2007-ма? Високи? Па да... пред да потонат на крајот од 2007 и во 2008-ма со светската криза... И јас му се мислам да ти кажам.... така да доколку дознаеш кажи ти! КАко и да е... знам дека ќе треба да вежбаме Јога, за да се гризнеме таму каде што не не фаќа Сонцето летоска... да да!летоска кога Макпетрол ќе биде 35,000 Алкалоид над 100 Евра... Комерцијална блиску до 100.... ха-ха-хахах. Тоа е!
Ко преживи причаче!Слободно продавај: станот, својот на татко ти на тетка ти, на внукот од золвата...на баџанакот. ! Купуј Алкалоид, Макпетрол па излези и по земјоделски стопанства со многу земја, млекара, ако ти налета евтино у тој домен....., ако можеш да истрпиш 10 години да дишите на шкрги....после тоа реланс до небеса
Ова русокосото , нека ги џитне акциите кои ги има у дното на сефот и нека ги забораи, никако продаање, а ни купуење како ми се гледа, нема нерво за тоа. Подоцна нека и ги препише на најомилената внука...ќе ја обогати...
....тоа беа моите 5 дени, а вие како сакате....
Aко гледаш така проекците за раст на БДП за 2012 се 4,5% а за 2013 5,5% што значи дека берзата би рипнала. Но сепак не се знае тоа се само проекции. Со евро кризава и стагнацијата во ЕУ може се да се расипе.Кога луѓето не веруваа дека ќе има раст на берза имаше (2005-2007) кога не веруваа дека ќе има пад исто така имаше (2008-2009) Епа каде е грешката кај луѓето. Берзата е предвесник на економијата, а во еконоомијата има екон. циклуси на секои 7-8 години од тоа следи дека до новиот берзански врв не делат 4-5 години. Живи били па видели
?????????????? обајсни????AJDE USTE NEKOJ DEN