Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Bravo za ballistite , i dvajca da bile ne e bitno 270 km ne e malce,nekoj na samo 42 km samo sonuvat gostuvanje veke edna dekada ,pa makar i dvajca da idat :) Respect

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Bravo za ballistite , i dvajca da bile ne e bitno 270 km ne e malce,nekoj na samo 42 km samo sonuvat gostuvanje veke edna dekada ,pa makar i dvajca da idat :) Respect
Зашто се многу големи мангупи од вашата управа, и вие сега ќе го сонувате гостувањето на само 42 km во наредните декади!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Одамна се знае чив судија е Петковски. Еден од судиите кој највеќе го мрзам, сусдија на Минчо Јорданов.
Јебига на такво дереџе ни е спортот, што одсредени спортски инвеститори поголем дел од времето поминуваат со судиите кои киснат со нив по ресторани и слично. Да биде пожално цело време се фаворизираат кондом клупчиња кои зависат од еден спонзор, и чии резултати ги интересираат само родителите на фусдбалерите.

B

Beck's

Гостин
na snimkata, poglednete dobro kako reagira pri prviot gol na Shkendija, pa da mu ebam zar lici na sudija. Drugo ovoj e gomna od sudija, i definitivno mi e najomrazeniot sudija, na site vreminja. Kako samo penal im dosudija, a onoj pa drugiot pri golot krenaa znamence, a zasto samo on znae. Boga mi za vakvi sudii samo tetovskiot tunel (y)

i me interesira zasto nema snimka od strana na sportefe :cautious:

П

Паспарту

Гостин
1/4 финале КУП на РМ (реванш натпревари) - 13ч

Вторник

Тетово: Тетекс - Ренова (0:6)

Среда

Струга: 11 Октомври - Вардар (0:2)
Кичево: Напредок - Работнички (1:4)
Штип: Брегалница - Турново (1:3)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Сетинов заради овој ист судија ќе јаде најверојатно казна, за изјавата што ја даде после натпреварот Тетекс - Металург. Не бев на утакмицава, незнам како судел ама за да каже еден тренер такви работе против судија, треба многу.
Еве ја изјавата:

“Доволно сум долго во македонскиот фудбал за да ми е сосема јасно дека секој кој сака да стигне до резултатски успех во македонскиот фудбал, дали дома или на гости, а притоа е малку финансиски моќен ќе го нарача господинот Петкоски и ќе си заврши работата. Толку мангупски, толку перфидно судење... Навистина не знам што да кажам“ - рече Сетинов.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Петковски и Мечкаровски се судии кои секогаш судат за Металург и Работнички тоа нека ви биде јасно :)

B

Beck's

Гостин
Сетинов заради овој ист судија ќе јаде најверојатно казна, за изјавата што ја даде после натпреварот Тетекс - Металург. Не бев на утакмицава, незнам како судел ама за да каже еден тренер такви работе против судија, треба многу.
Еве ја изјавата:

“Доволно сум долго во македонскиот фудбал за да ми е сосема јасно дека секој кој сака да стигне до резултатски успех во македонскиот фудбал, дали дома или на гости, а притоа е малку финансиски моќен ќе го нарача господинот Петкоски и ќе си заврши работата. Толку мангупски, толку перфидно судење... Навистина не знам што да кажам“ - рече Сетинов.
Boldiranoto, toa sto sakam da go kazam celo vreme. Da bea site ko Stavrevski...............

П

Паспарту

Гостин
Еве ја изјавата:

Се е ова ок, но управата се оградува од изјавите на Сетинов, а мене тука искрено многу ми смрди...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Знаете како иде тоа во Мак фудбалот. Во младинските категории на Скопските клубови Металург, Работнички и Вардар царуваат екс играчи кои сега се тренери и сакаат да си извадат свој личен профит. Се прават компензации па не добиваат некои големи плати али после одредена опродажба тие пари се делат меѓу газдата на клубот и нив. Од овие луѓе пропаѓа фудбалот. Затоа не вадиме таленти, туку играат син му на оној, син му на овој и слично.
Мило ми е што ситуацијата во Вардар полека се решава, па овие кафанскиве тренери кои се и менаџери за странство истовремено, се префрлија по другиве клубови.
Муабетов го почнав пошто во оваа шема се поврзани и судиите.
Воглавно таканаречениве тренери и судиите постојано се по кладилници, по кафанчиња, мезат љокаат и слично. Сметките се покриени од газдите на клубовите, и после се знае за кој треба да судат судиите.
Чудно како Вардар нема "свој" судија во последниве години.
Ваљда пошто судииве не го мирисаа многу Брацо, а сега клубот нема некој доминантен сопственик, а тие што се во клубот работат професионално и не се баш запознаени со шемата.
Затоа Работнички и Металург се такви клубови. Публика нема, освен родители и квази менаџери. Работнички нема и онака навивачи, а карта за оние ретки кои го сакаат клубот е цели 150 денари...
Си тераат свои филмови и они и Металурзите...
Минчо ги има сите медиуми под своја палка и лесно го спроведува тоа што сака да го спроведе.
Не е тајна дека покрај со Минчо, челниците на Мак спорт се блиски и со челниците на Работнички. Информации збираат од кафиќите низ Дебар маало, па затоа од еден респектиран весник дојдоа на ниво на маалска трачарница...

B92

Член од
14 октомври 2011
Мислења
331
Поени од реакции
129
Шкендија го имаат на нишан сите! и кој сака пукаа и пукааа!!!

Оваа год. од 13 натпревари 8 црвени картони , пенали ( да не зборам зашто секогаш сме биле уништени )!

ЗНАЧИ ТРЕБА ДА ИГРАМЕ ПРОТИВ СУДИИТЕ , против ФФМ , и се , кои плаанираат дење и ноќе како да и ја наместат на Шкендија!

Но , тетовчани нема да толерираат , а овој судијаа не знам како ќе судии вопшто во тетово сеа???

На првите трите места сигурно ќе бидеме, сеа не знам дали пред или под металург , вардар ќе се засилува уште , и очекуваам тие да славаат а не металург ( кој ги мразаам , зошто само фудбал не играат )

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Се е ова ок, но управата се оградува од изјавите на Сетинов, а мене тука искрено многу ми смрди...
Не сум видел ништо. Кј си видел дека се оградува од изјавите на Сетинов?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Шкендија го имаат на нишан сите! и кој сака пукаа и пукааа!!!

Оваа год. од 13 натпревари 8 црвени картони , пенали ( да не зборам зашто секогаш сме биле уништени )!

ЗНАЧИ ТРЕБА ДА ИГРАМЕ ПРОТИВ СУДИИТЕ , против ФФМ , и се , кои плаанираат дење и ноќе како да и ја наместат на Шкендија!

Но , тетовчани нема да толерираат , а овој судијаа не знам како ќе судии вопшто во тетово сеа???

На првите трите места сигурно ќе бидеме, сеа не знам дали пред или под металург , вардар ќе се засилува уште , и очекуваам тие да славаат а не металург ( кој ги мразаам , зошто само фудбал не играат )
Вината за црвените ќе ја бараш кај твоите играчи, не кај судиите. Искрено, све црвените што ги добивте годинава са оправдани. Тоа што ве толерираа до сега е друга приказна, затоа сега ви е чудно. Многу пута до сега (до лани), се случувало да му се пуштат сите 11 играчи и да го гураат судијата а притоа никој да не добие црвен. Епа за тоа са криви играчите, не судиите. Треба да се научат како треба да се однесуваат на терен, не е ова кик бокс.

Чудно....Ама знаејќи какви мафијаши го држат моментално Тетекс, па и не ме чуди толку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom