jyvation
Пургер
- Член од
- 4 ноември 2009
- Мислења
- 2.156
- Поени од реакции
- 2.755
Фала ееее тоа незнам..Заклучно со 6та глава. А да не знаеш по колку прашања ке има?
Фала ееее тоа незнам..Заклучно со 6та глава. А да не знаеш по колку прашања ке има?
Според број на индекс. За тие што преполагаат...мислам дека сите се од 12:15.може некој да ми објасни зошто ме нема математика на список??? да не кажал нешто за тие што презапишуваат кај да идат или сл..
Нема да имаш за акции и обврзници ништо и да наведено е со колку точни се 6 и 7 глава се паѓа најмногу теоријата посебно набројуванките задачи за минимален капацитет , демогравски инвестиции , енергетска интезивнос и ефикасностКолеги Економија на инвестиции ги учевте ли деловите и формулите за обврзници и акции затоа што асистентот спомна дека нема да има нешто такво и како стоите со 5,6 и 7 глава?
Ќе има ли прецизирано колку точни одговори треба да заокружиме?
Колеги ај бидете фини дадете ни упатства на што да обрнеме внимание финансиско сметководство, како да учиме, книжења, теорија нешто.... Чим слушате Економија на инвестиции минатата година сте го слушале овој, ај ве молам пишете...Нема да имаш за акции и обврзници ништо и да наведено е со колку точни се 6 и 7 глава се паѓа најмногу теоријата посебно набројуванките задачи за минимален капацитет , демогравски инвестиции , енергетска интезивнос и ефикасност
Мислам дека имаше доста книжења со амортизација и она вонбилансно сметководство... теорија нема некоја тешка...Колеги ај бидете фини дадете ни упатства на што да обрнеме внимание финансиско сметководство, како да учиме, книжења, теорија нешто.... Чим слушате Економија на инвестиции минатата година сте го слушале овој, ај ве молам пишете...
Уф... Прв колоквиум ни е до Постојани сретства, така да неможе да има од амортизација и вонбилансно... :/ Ама сепак, значи повеќе внимание на книжењата да обрнеме...Мислам дека имаше доста книжења со амортизација и она вонбилансно сметководство... теорија нема некоја тешка...
Лошо е што се паѓаат прашања кои воопшто ги немаш видено у книга, ама најголемиот дел од прашањата имаат по еден одговор, така да... нема да имаш многу простор за утка.
Ова кажуваш или се фалишФинансиски менаџмент резултати.
А има други такви тука?Ајде колегите од Струга што полагаа Економија на инвестиции нека не просветлат малце )
Еј, а можиш ако не те мрзи да ми кажиш 2-3 збора за Дигитална? Јас на англиски го полагам, слушнав дека прашањата биле на македонски а одговорите да ги заокружиме на англиски или ме верглаја со ова? Цел текст е англиски (нешто ко основи на е-бизнис) така?Ова кажуваш или се фалиш
За тебе ли е проблем бе, и да ме мрзи ќе одвоиме малце времеЕј, а можиш ако не те мрзи да ми кажиш 2-3 збора за Дигитална? Јас на англиски го полагам, слушнав дека прашањата биле на македонски а одговорите да ги заокружиме на англиски или ме верглаја со ова? Цел текст е англиски (нешто ко основи на е-бизнис) така?
И плус... на што да обрнам внимание? Ова не е ни книга што го зедов од Либро, повеќе на брошура ми личит.
Менаџмент секоај година ја мењава книгата а дигитална учиме од 99' па срамота е милион работа се изменти од тогаш па Google едвај бил направен тогаш бе кај после ние во EвропаФала ти многу, јас почнав вчера да читам и ми беше некако сличен со основи на е-бизнис.
Само што книгата е издание 1999 и многу од работите денес и немаат некоја логика . Фала во секој случај!
Исто меѓународна трговија и надворешна трговија се некаде од 2003 - 2004 и пример Кина никаде не се спомнува ни како трговска сила ни како ништо. Ама важно менаџмент практиките на Фајол и Тејлор од кои ни пепел не останал веќе секоја година се во ново изданиеМенаџмент секоај година ја мењава книгата а дигитална учиме од 99' па срамота е милион работа се изменти од тогаш па Google едвај бил направен тогаш бе кај после ние во Eвропа