Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Не го ставам у категорија на омилени актери, ама добар дел од филмовите во кои глуми ми се супер. И покрај одличната глума во Fight Club, Se7en...глумата во 12 Мајмуни е врвот! :cuc:

Очекувам и Moneyball да ми се допадне, ваљда нема да се разочарам :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Воопшто не ми се допаѓа како актер. Воопшто. Има неколку улоги кои се солидни, но ниедна негова улога не ме допрела нешто посебно, ко што се случувало со други актери. Едноставно не ми е сосема природен кога глуми, не се соживува целосно со ликовите (освен во неколку филмови). Кога игра со други докажани актери, изгледа ок, ама вака сам... никако. Не ми е ништо посебно талентиран. Просечен актер. А што се однесува до Оскарот... кога може еден Бог како Ал Пачино да има освоено еден Оскар, што очекувате од Бред Пит? Не е толку сјаен глумец, барем мене воопшто не ми се допаѓа. И нема врска овде убавината, мене не ми е ни убав.

Сума сумарум, има одредени впечатливи улоги, но не е ништо повеќе од просечен актер и се уште не го заслужил епитетот на филмска икона.

Да се разбереме, не велам дека лошо глуми, ама не е ни wow.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Воопшто не ми се допаѓа како актер. Воопшто. Има неколку улоги кои се солидни, но ниедна негова улога не ме допрела нешто посебно, ко што се случувало со други актери. Едноставно не ми е сосема природен кога глуми, не се соживува целосно со ликовите (освен во неколку филмови). Кога игра со други докажани актери, изгледа ок, ама вака сам... никако. Не ми е ништо посебно талентиран. Просечен актер. А што се однесува до Оскарот... кога може еден Бог како Ал Пачино да има освоено еден Оскар, што очекувате од Бред Пит? Не е толку сјаен глумец, барем мене воопшто не ми се допаѓа. И нема врска овде убавината, мене не ми е ни убав.

Сума сумарум, има одредени впечатливи улоги, но не е ништо повеќе од просечен актер и се уште не го заслужил епитетот на филмска икона.

Да се разбереме, не велам дека лошо глуми, ама не е ни wow.
Абе ја ти кажав и порано, со оваа реченица докажуваш дека не си објективна. И мене би ме нервирало ако сите другарки трубат "лелелелл бреддд пит", па ќе развијам одбивен став кон него.

Ама сеа ако се лажеме, ајде да речеме дека ни Меган Фокс не ни е убава. Ај некој да сфатам ќе рече Том Круз не ми е привлечен (не убав, значи привлечен), низок е, има голем нос, одбивно однесување.

Но фактот е дека девојките на кои им е одбивен Бред Пит се такви само зашто тие околу нив на глава им се качиле со него. Има тренд кој ствара одбивност, ама и ликот е стварно одбивен - се вика Џастин Бибер.

Али ај ќе живееме во свет кај што Колин Фарел и Бред Пит не се убави, зашо? ЗА ИНАТ НА ДРУГИТЕ; ДА ВИДАТ ОНИ! : )

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Абе ја ти кажав и порано, со оваа реченица докажуваш дека не си објективна. И мене би ме нервирало ако сите другарки трубат "лелелелл бреддд пит", па ќе развијам одбивен став кон него.

Ама сеа ако се лажеме, ајде да речеме дека ни Меган Фокс не ни е убава. Ај некој да сфатам ќе рече Том Круз не ми е привлечен (не убав, значи привлечен), низок е, има голем нос, одбивно однесување.

Но фактот е дека девојките на кои им е одбивен Бред Пит се такви само зашто тие околу нив на глава им се качиле со него. Има тренд кој ствара одбивност, ама и ликот е стварно одбивен - се вика Џастин Бибер.

Али ај ќе живееме во свет кај што Колин Фарел и Бред Пит не се убави, зашо? ЗА ИНАТ НА ДРУГИТЕ; ДА ВИДАТ ОНИ! : )
Мац и порано сме го праеле муабетов. Прво, кога се работи за филмови, музика, актери, пејачи, итн... нема објективни ставови, се е субјективно и зависи од перцепцијата на поединецот. Второ, што се однесува до убавината и тоа е субјективно, јас не реков дека е најгрд на планетава Земја, само едноставно не ми е по вкус. Трето, не е дека не можам да го смислам или сл., само не уживам додека ги гледам неговите улоги како што тоа го прават други. Исто како што не велам дека е анти-талент или дека не знае да глуми, само дека не ме воодушевува.

Нема врска тука општото мислење на луѓето. Има многу други актери кои исто се во центар на внимание, па се сложувам дека се добри или уживам да ги гледам. Бред Пит не е еден од нив.

П.С. Не ми го чачкај Колин Фарел, прекрасен е! :icon_lol:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мац и порано сме го праеле муабетов. Прво, кога се работи за филмови, музика, актери, пејачи, итн... нема објективни ставови, се е субјективно и зависи од перцепцијата на поединецот. Второ, што се однесува до убавината и тоа е субјективно, јас не реков дека е најгрд на планетава Земја, само едноставно не ми е по вкус. Трето, не е дека не можам да го смислам или сл., само не уживам додека ги гледам неговите улоги како што тоа го прават други. Исто како што не велам дека е анти-талент или дека не знае да глуми, само дека не ме воодушевува.

Нема врска тука општото мислење на луѓето. Има многу други актери кои исто се во центар на внимание, па се сложувам дека се добри или уживам да ги гледам. Бред Пит не е еден од нив.

П.С. Не ми го чачкај Колин Фарел, прекрасен е! :icon_lol:
Ај вака, викаш не се соживувал со улогите...зашто тогаш во Snatch ни режисерот не можел да го разбере на крај кога зборел?

Значи, ако се е субјективно, тогаш твоето субјективно размислување е погрешно. А моето е точно, пошо и режисерот го потврдува. :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ај вака, викаш не се соживувал со улогите...зашто тогаш во Snatch ни режисерот не можел да го разбере на крај кога зборел?

Значи, ако се е субјективно, тогаш твоето субјективно размислување е погрешно. А моето е точно, пошо и режисерот го потврдува. :)
Нема точно и неточно мислење. И мислењето на режисерот е субјективно, не значи дека е точно.

Реков дека одредени улоги му се впечатливи Мац, не реков дека нема ниедна добра улога. Под добра улога значи и соживување, ама неколку добри улоги не го прават wow актер, бар не за мене.

И како што реков, на некои им се допаѓа. На некои луѓе не. Тоа е нормално. Не ги нападнав јас тие што го сакаат. :)

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161

еданш некој режисер рекол дека Бред Пит изгелда awesome од 360 степени.значи цовекот бил убав од сите агли..не се пали по Берд можиш само негова копија да бидеш,а знаеш и сам дека тоа е лејм.Убавината не е право пропорционална со уметноста.Меган фокс све се тоа џубре,а Бред имал малку среќа што го избегнал тој епеитет....

ПС ти си Мац и само МАц немаш допирни нешта со бред,најлаку во неговата убајна
Шит Шит Шит

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
еданш некој режисер рекол дека Бред Пит изгелда awesome од 360 степени.значи цовекот бил убав од сите агли..не се пали по Берд можиш само негова копија да бидеш,а знаеш и сам дека тоа е лејм.Убавината не е право пропорционална со уметноста.Меган фокс све се тоа џубре,а Бред имал малку среќа што го избегнал тој епеитет....

ПС ти си Мац и само МАц немаш допирни нешта со бред,најлаку во неговата убајна
Шит Шит Шит
Што збориш човече? : )

У ист пост успеа да ја утнеш поентата на мојот пост, на мојот аватар (ама не се секирај, не си прв, исто беше и со Fight Club аватарот од 2006та, кога 3/4 од форумот не ни го имаше гледано Fight Club), а и цела површна анализа за мене. Поштувам анализи како убацување поента со нив, ама твојата е толку утната, што дури и во темата за Анализи на форумџии ќе беше офтопик. :)
--- надополнето: Nov 3, 2011 4:52 PM ---
Нема точно и неточно мислење. И мислењето на режисерот е субјективно, не значи дека е точно.

Реков дека одредени улоги му се впечатливи Мац, не реков дека нема ниедна добра улога. Под добра улога значи и соживување, ама неколку добри улоги не го прават wow актер, бар не за мене.

И како што реков, на некои им се допаѓа. На некои луѓе не. Тоа е нормално. Не ги нападнав јас тие што го сакаат. :)
Режисерот е ко муштерија, секогаш во право! :)

Се шалам, сеа башка видов си пишала дека се соживува во некои улоги ипак, значи ја сум у wrong овде.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Што збориш човече? : )

У ист пост успеа да ја утнеш поентата на мојот пост, на мојот аватар (ама не се секирај, не си прв, исто беше и со Fight Club аватарот од 2006та, кога 3/4 од форумот не ни го имаше гледано Fight Club), а и цела површна анализа за мене. Поштувам анализи како убацување поента со нив, ама твојата е толку утната, што дури и во темата за Анализи на форумџии ќе беше офтопик. :)
--- надополнето: Nov 3, 2011 4:52 PM ---

Режисерот е ко муштерија, секогаш во право! :)

Се шалам, сеа башка видов си пишала дека се соживува во некои улоги ипак, значи ја сум у wrong овде.
е па си провиден бе батуле за тоа ти збораме...2006 што ми зборуваш глупости,,ако си еден од тие што мислат дека фајт клаб е на врвот,тогаш живееш во имагинарен свет..иако милсам дека другарти Берд не се соживува во улогата на Тајлер:pos:му било па му поминало...ама тебе ти останало
Соземисе

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
е па си провиден бе батуле за тоа ти збораме...2006 што ми зборуваш глупости,,ако си еден од тие што мислат дека фајт клаб е на врвот,тогаш живееш во имагинарен свет..иако милсам дека другарти Берд не се соживува во улогата на Тајлер:pos:му било па му поминало...ама тебе ти останало
Соземисе
Не знам зашто се возбудуваш, ипак е ова форум, соземи се, пишувај смирено.

Бидејќи сега, ем целата поента ти е fail, ем и "ракописов" ти е fail. Другар ми Берд?

Ако ти мислиш дека јас си фантазирам дека омилен филм на Бред Пит е Fight Club, ко тинејџеркине што фантазиират за Џастин, тогаш си way off...
Мене уствари се ми е јасно, мислам дека и Crazy in Love сфати, а и некој од страна вака кога ќе чита (примарно вот), исто и тој ќе ја сфати поентата на моите два поста на темава, пред да се избациш ти.

И јас си сфаќам се, освен зашто се мачам да ти реплицирам кога знам дека е безполезно...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Луѓето во глобала не ја приметуваат актерската способност на Бред Пит поради неговиот изглед. Можам комотно да кажам дека неговиот изглед е право пропорционален со неговата глума. Една од многуте позитивни работи кај овој човек е што знае да одбере филм, глуми во многу филмски ремек дела.
Не можам да ги сфатам луѓето што тврдат дека Бред Пит е оверрејтед поради неговиот изглед, дека е просек актер. Бред Пит е цар во буквална смисла на зборот, на мојата листа е дефинитивно во топ 5 актери на сите времиња.
Единствено му неам гледано филмови од осумдесетите и раните деведесети, а кога ќе имам време ќе ги изгледам од проста причина што го обожавам човеков.

Fight Club е врвот за многумина, али мене најмногу ми остави впечаток во 12 Monkeys.

pitt-norton-combo.jpg

Се надевам дека уз другарчево, еден ден ќе ја имаат статуетката, одамна ја имаат заслужено и двајцата.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Еве ново дете. Овој пат режисер: Мистер Квентин Тарантино.

Како ве бендисуваат неговите дела? Кој ви е негов омилен филм, а кој мислите дека му е најголема утка? Дали Тарантино внесе свежина во Холивуд и дали има шанси некогаш да се приклучи на мејнстрим страната?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Taрантино е ЛЕГЕНДА!
Све што имам гледано од него е многу добро, без разлика дали се појавува како режисер, сценарист, продуцент или глумец. Многу е забеган и уникатен, а тоа ми се свиѓа. Посебно ми се интересни дијалозите во сите филмови. Омилени ми се Reservoir Dogs, Pulp Fiction i Four Rooms.
Одлични се и филмовите во кои не е режисер а има умешано прсти, Natural Born Killers, Desperado, From Dusk Till Down i Hostel. Пријатно ме изненади и со Grindhouse: Death Proof и Planet Terror и секако Inglourious Basterds.

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Taрантино е ЛЕГЕНДА!

Одлични се и филмовите во кои не е режисер а има умешано прсти, Natural Born Killers, Desperado, From Dusk Till Down i Hostel.
Тука би го додал и Вистинска Романса каде што е сценарист.
Од овој вилм ми е омилената сцена, поставена во темата за тоа.

Тарантино доколку не се “продаде“ нема потреба да се става на тапет. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom