Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ајде потврдувам и јас учество во екипата на плавите.
Плави :
_Ghost_
Cyber
Acid
Saeta Rubia
Urban_Mover
Шурикен

Црвени:
Kaiser
lazzy^
Supervisor
alek-stuki
Cthulhu^
The Dude
Левак
Кифла

Значи одиме во исто време за нова победа :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Значи еден од кај нас преоѓа кај вас и таман по една замена ќе имаме, под услов да не ви дојде некој стандарден :).

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Значи еден од кај нас преоѓа кај вас и таман по една замена ќе имаме, под услов да не ви дојде некој стандарден :).
Овој пат по ваш избор еден префрлете, да не испадне појаки да бидеме. На крај краева може и 6вс8 да не биде опет "делумно црвена беше победата" :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Овој пат по ваш избор еден префрлете, да не испадне појаки да бидеме. На крај краева може и 6вс8 да не биде опет "делумно црвена беше победата" :D
Факт е дека сте се подобри и подобри евидентно е :). Еднаш ќе се случи обратно па ние со ваш плав ќе тепаме, па ќе ни биде делумно плава победата :D.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Ајде потврдувам и јас учество во екипата на плавите.
Плави :
_Ghost_
Cyber
Acid
Saeta Rubia
Urban_Mover
Шурикен

Црвени:
Kaiser
lazzy^
Supervisor
alek-stuki
Cthulhu^
The Dude
Левак
Кифла

Значи одиме во исто време за нова победа :D
ЗОШТО МЕ СНЕМА МЕНЕ ВО ПРИКАЗНАВА ???

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Така така. По грешка го копирав изглеа :) Се извинувам.
Инаку дечки моментално сум во школо и чекам да не' вакцинираат, се надевам дека ке кажат несмее спортување и алкохол само 24 часа :oops:
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:53 PM ---
Инаку дечки моментално сум во школо и чекам да не' вакцинираат, се надевам дека ке кажат несмее спортување и алкохол само 24 часа :oops:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Изгледа јас како капитен на црвените треба пак да пишам за новите кои се пријавуваат да знаат зашто се или не се на список.

Местата за играње во балон во Форца се полнат прво од стандардните играчи кои беа од старт на повеќето утакмици, со тоа што секоја екипа има право да прими или одбие играч, значи нема натурање од една во друга екипа ако некој рече го сакаме овој а не оној играч, сѐ иде на доброволна база од двете екипи. Нормално би сакале ако на плавите им фали играч да земат наш стандарден наместо нов како и обратно. Ние што организиравме од почеток знаеме што мака видовме за да стигнеме до овде.

Кога има слободно место во една од овие две екипи се зема играч кој или прв се пријавил или се запишал. Се трудиме да бидеме фер према сите но во екипа од 6 играчи колку и да сакаме не можеме да примиме 20 луѓе на една утакмица, никој нема да се изнаигра. Од кај нас веќе неколку стандардни се на праг на откажување ако се продолжи со по 2 или повеќе замени. Ги сфаќам зашто идат од далеку и не им се исплати патот за 20 минути игра..

Мнозинството од црвените се договоривме да играме секогаш кога може со само една замена (не беше едногласно но имаше мнозинство) а со две само ако се МОРА. Јас понудив повремено да не играм за да ослободам место за друг стандарден ако сме премногу.

Бидејќи гледам има стално нови заинтересирани а местата се ограничени ги советувам сите што сакаат да играат зашто не организирате нова екипа, па да бидеме три или четири екипи, земете и вие фиксен термин па често ќе правиме турнири помеѓу себе.

Освен тоа секогаш можете да одредите термин и теренче и да отворите посебна тема за поспонтани утакмици, дали надвор или сала сеедно. Со други зборови БИДЕТЕ АКТИВНИ.

Ова НЕ Е МОЈ личен став туку на црвената екипа, значи мнозинството стојат позади него така да немојте на моја адреса да упатувате поплаки дека од мене зависи кој ќе игра, јас само пренесувам став на екипата.

Инаку пријавени се (од нестандардните) Гаде (одамна ми кажа да го викаме ако има место а веќе еднаш го одбивме), Вамос и Скеч.

Јас не играм оваа утакмица не ми е залечена повредата од падот но како и секогаш ќе дојдам да гледам :).

Се надевам со ова расчистив некои дилеми кои кога и зашто игра или не игра :).

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Само те молам без прекинување на играта за да правиш измени... :icon_mrgr:
Измените треба да се „летачки“, како во ракомет, без прекин на играта.

Се согласувате? Така и е во футсал...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Најарно ќе биде кога ќе се присоберат уште заинтересирани, да се направат повеќе екипи како што сега имате две, со имиња ова она, стандарден состав, и да напрајте кајгана првенство и слично. :)

Just a thought..

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Само те молам без прекинување на играта за да правиш измени... :icon_mrgr:
Измените треба да се „летачки“, како во ракомет, без прекин на играта.

Се согласувате? Така и е во футсал...
Ок, се прифаќа (и онака Урбан ми памти) :icon_mrgr:.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Не сте ми јасни со ова стандардни нестандардни. Праите муабети ко да сте играле 3 години фудбал и сеа улетуваме ние. Пред три недели се откажав доброволно зошто видов дека е гужва затоа се пријавив одма следниот пат и сега за овој термин. Што демек стандардниве што сте играте по 30 утакмици. Секој пут се пишува различни работи, али нема везе .......

G

_Ghost_

Гостин
Земи ја топката обавезно.

В

Вори

Гостин
Не дигајте тензија,без расправии,ќе се реши се.
Е сега треба јас да ви кажам нешто.Мислам дека ќе се откажам од редовно играње со вас.Извинете,али поради некои причини не можам да продолжам да играм во балон.
Знам дека бев еден од најгласните и дека цело време спамирав по темава за да играме,ама ете.Aко случајно се смени местото на играње и се игра во сала,се враќам повторно.

Еве сега се ослободува уште едно место,така да нема простор за карање.Некогаш кога ќе зовријам за играње ќе играм,некогаш ќе ве гледам и така.Убаво да се дружите вие,па се гледаме по некоја недела здравје :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom