Tоni
ILLYRIAN
- Член од
- 26 февруари 2009
- Мислења
- 13.639
- Поени од реакции
- 10.237
И во Тетово имаа пред 3-4 години голема иницијативаа,повикуваа млади луѓе да им се приклучат,но сега народот ги изолираше и останаа само тие што беа на почетокот т.е тие кои земаат пари.Се молат, затоа што иако контролираа неколку скопски џамии, наидоа на отпор и негирање кај обичните муслимани така да се избркани и изнајмуваа такви просторчиња. Околу изнајмените дуќањчиња се збореше на ТВ пред година две и УЈП ги прогласи за диви објекти и мораа да вадат документи да ги регистрираат
Од неколку џамии се избркани,во некоја ги оставаат но не им дозволуваат да седнат еден до друг во џамија.
Измислуваат некој џихад демек се борат во името на Господ ама вистинскиот Ислам не вели да се користи насилство,и тие не се молат според Куранот туку поразлично малце.
Сум имал прилика во џамија да ми седнат блиску,еднаш еден ми вика излези напред пошто немаше многу место да ги шири нозете според нивниот обичај ама јас не се помрднав за инат
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Едноставно вистинските муслимани треба да ги изолираат тие платеници,зборувам за Европа поточно кај нас во Балканот и нема да се шират толку.