Терористички напад на амбасадата на САД во Сараево

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Реагираше Специјалната единица на БИХ не Американската амбасада, доста интересно.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Нанесена е некваква штета или само се прошетале со калашникови пред амбасадата?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Edno vreme Iran bea ekstremisti a oni se shiiti koga Ajatolah Homeini napravi Islamska revolucija u Iran,i spored vehabiite ne se ni muslimani pooradi dogmatski razliki, sega vehabiite se exstremisti no i ednite i drugite imaat edna srodnost so hadziriite , imeno i ednite i drugite insistiraat na toa svetot da se napravi po serijatski zakon a toa e sprotivno na ona stoi saka Amerika.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Не ми се почнува пак за Иран, Либија, оски на зло и судири на цивилизации (за сега :)), само конкретно околу настанов:

Од доста агли е снимен овој ZZ Top, и искрено појма немам што да мислам: се гледа дека е обучен и не е обичен лудак (цевката доле, прстот кај што треба, погодил неколку на различни далечини), ај тоа некако се вклопува во она што се случувало до сега во вакви напади. Ама после се однесуваше како на стража да е и како да чека нешто, е тоа ама ич не се вклопува во шемата!?
Испаднаа две верзии за настанот (едната дека бил 1 напаѓач, втората дека биле 4-ца: 2-ца на покриви кои избегале, овој и уште еден во кола, од каде почнале да пукаат. Застанале, со овој што е главен во филмов видовме што бидна, вториот продолжил и застанал до оградата на Амбасадата каде и го убиле).

Изгледа втората е вистинската верзија, а во тој случај само две варијанти ми се вртат низ глава:
Првата дека овој од филмов бил само мамка, колку да направи збрка и чека нешто „покрупно„ и затоа и парадира како грцине на плоштадон у Атина (дали напад на оваа амбасада, а има некои верзии дека вторите двајца се спремале и за напад на британската)

И втората - дека е некоја јака местенка, само прашање е од кого? За тоа богами требаат м..а 40 минути така да парадира пред толку цевки.

П.С. Ептен ми е криво за Босанциве, све некои глупости, никако раат да видат :(.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Изрод. Ај да погодеше некој Американец во ред ама вака невини цивили можеле да страдаат Јас да бев на место на снајперистот директно во глава ќе го гаѓав, а не во нога, ама тоа е кога треба наредби да слушаш.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Не ја бива така друже, после со шприц ли ќе вадеа информации од него?:)

Него стварно не ми е јасно што сакаше типацот -
да нападне US амбасада? - па ене му ја таа во Белград
да убива амери? - на 20 метра подолу имало меѓународна конференција, ќе се нашол и некој амер таму. На амбасадава не верувам ни прозор да искршил
да убива полицајци, „слуги на неверниците? - па имаше 2 ранети и нив дозволи да ги однесат
да убива „ќафири„ на слепо? - еден куп имаше околу него, во никого не ни нанишани

На крај краева негов проблем, битно нема настрадани граѓани. И секоја чест за граѓаните што ги извлекоа ранетите.
Во секој случај ќе биде интересно да се пратат медиумите во БиХ деновиве.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
и јас се слагам со поларис, се е една илузија што ја прави САД во светов. си иссценираа они се што им треба, од личен корист, сите ги направиа лоши, они се добри, и цицаат ресурси ширум светот, ќе им дојде и на нив крај, вахабисти, ал каеда, кулите близначки, све е тоа еден голем филм што ни го приредиа.

B

Black Guard

Гостин
Ама после се однесуваше како на стража да е и како да чека нешто, е тоа ама ич не се вклопува во шемата!?
Детонација на експлозив е една опција,можно е тој да бил диверзант-от.
--- надополнето: Oct 29, 2011 4:05 AM ---
Мислам дека можат, дека Русите им продаваа технологија.
Аљаска сигурно е на домет,за остатокот од САД постои огромен ?

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Изрод. Ај да погодеше некој Американец во ред ама вака невини цивили можеле да страдаат Јас да бев на место на снајперистот директно во глава ќе го гаѓав, а не во нога, ама тоа е кога треба наредби да слушаш.
:icon_lol: ехехе Ти да беш на место на снајперистот ке отидоа курбан два три пешака и некоја бабичка у позадина....
:pos:

--- надополнето: Oct 29, 2011 6:45 AM ---
Од кои,прашање е дали една можат да ја испорачаат до САД.
Најмногу што можат е да испорачаат по една во Сеул и тук там по јапонските бази..Евентуално некој морж да погодат на Аљаска само колку да ги налутат америте па да ја направат пепел С.Кореја..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
И првите реакции:
Апсење на вехабии во Србија (Н. Пазар, Сјеница и Тутина).
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=10&dd=29&nav_category=16&nav_id=553340
Akcija je sprovedena nakon što je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta, juče
.

Од каде па сега Санџаклии?! Изгледа имаат голема развиена мрежа на Балканот.

B

Black Guard

Гостин
M

Muranyi

Гостин
Гледајќи ја снимката мене нешто ми е сомнително тука.Така не се изедува терористички напад,па дете што игра Counterstrike да пратеа ќе завршеше повеќе работа отколку овој ретардираниов.

Kajgana Shop

На врв Bottom