Вашите омилени шпици од серии, сапуници, ситкоми

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување

Homicide Life on the street

Уште да им текнеше на А1 да ја репризираат ама немаше термин изгледа од оние глупостине што ги гледа народов

Homicide Life on the street

Уште да им текнеше на А1 да ја репризираат ама немаше термин изгледа од оние глупостине што ги гледа народов
Првата крими серија што ја гледав во животот. Со неа израснав и дефинитивно за мене ги постави стандардите во овој жанр.

Не знам за вас, ама јас обожавам да ги гледам најавните шпици или пак многу обраќам внимание на музиката во шпиците на сериите. Има серии кои речиси и да немаат најавна шпица, ама има и серии кои си имаат препознатлици шпици. На пример How I Met Your Mother воопшто се нема сменето, за разлика од други серии кои прават промени, ако ништо друго даваат различни кадри од актерите во шпицата.

На пример најавната шпица на Friends е легендардна, таму секоја сезона се менуваа различни кадри од актерите, иако основата остануваше иста. Песната од Friends реално беше најголем хит, дури мислам дека немало таква песна од најавна шпица на серија која била толкав хит сама по себе. :)

Ваши мислења, забелешки, коментари, омилени шпици без разлика дали се работи за начинот на склопување или можеби музиката? :)

Добри беа и на The O.C. и 90210 (старата), ама дефинитивно на Friends е нај.

HBO прави најдобри шпици. Еве доказ:

Од сите три, омилена ми е шпицата на Boardwalk Empire. Некако нај-уметнички ми е изведена.

А еве уште две добри шпици од FX:

Шпицата на American Horror Story е морбидна и мистериозна, исто и како самата серија.

А од Justfifed не можев да ја најдам шпицата, па затоа само ја ставив песната што оди заедно со неа.

Мислам дека имам сретнато ваква тема, или па во друга тема сум замарал со шпицата на The Outer Limits :)
Ниеднаш ја немам прескокнато.

Обично сите серии имаат заразни и добри песни во шпиците (The Big Bang Theory, South Park, Family Guy, Curb Your Enthusiasm...)

Исто и на Community многу ми се свиѓа најавната шпица, ама таа ја прескокнувам :)

Иначе немојте да бидете скржави, може да споделувате и видеа со нас, не сите ги гледале сериите. :icon_mrgr:

Се согласувам за NCIS LA, ама и оригиналната NCIS има одлична шпица и музика.

За тие што не знаат, еве ја најавната шпица на NCIS: LA (шпицата, кадрите се менуваат секоја сезона таа подоле е од првата сезона)

А еве ја шпицата на NCIS: (Истото ко за NCIS LA)

Мој фаворит е Sherlock едноставно ама моќно.
Креативно а воедно ме потсеќа и на детството Community
Премногу субјективно морам да ја постирам и Californication, сончевата Калифорнија, Venice beach, птиците е врв.
Suits во последно време ми е врв. Њујорк зрачи од сите аспекти. Музичето е епик.

Twin Peaks, True Blood, House, Six Feet Under, Dexter, Sopranos, Lie to Me..

Posledno dobra, siva, vo kontekst na atmosferata na serijata sepak, bese The Killing.

Imase slicna tema.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom