Редовна војска повторно?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
има ваква тема за редовна војска можеш да се информираш овде
а зошто тебе ти пречи редовна војска?
дај и на мене лист да аплицирам:)
Мене ми пречи ?? каде горе во наведеното има дека ми пречи ја 3 години чекам да се оствари воа со душа чекам :vozbud:

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
мој чоек си :)
ај ќе одеме заедно:)
Одиме бато само да примаат ја 93 сум, само читам горе дека тоа можно е да било само евиденција.Али ќе видиме ќе каже времето :D
--- надополнето: Oct 28, 2011 5:45 PM ---
Amin.

Кај да аплицирам? :D
Па у касарна ја мислам најубаво ќе ти биде :)

K

Khabs Staadnau

Гостин
Да. Од кока кола дееволуција во... урда од превртена кожинка во стар к*р шоферски....

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Подобро да имаш помала но добро обучена група, отколку цел народ, кој што нема да може ништо ни да заврши ако дојде до таква состојба, па да треба да војуваме.

И јас сум против служење на војска. Нема никој право да ти одземе одреден период од животот, па ниту државата!
Тој што не е спремен да го даде својот живот (или барем дел од него) не е достоен ни да го има. Шо разбираш ти од држава, војна, колектив? Шо разбираш ти од воена музика?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
чичко Томас Џеферсон еднаш рекол
The tree of liberty must be refreshed from time to time, with the blood of patriots and tyrants. It is its natural manure.

M

Moon Child

Гостин
Ако си отслужи овие три месеци нема да го бараат ако воведат воен рок.
Кога ќе ги отслужи овие три месеци можи да се вработи како професионален војник, ако не можи да најди друга работа.:)
Ама го кажа ова, може да се вработи ако сака:confused:. Ако има врски или ептен близок некој таму да го повлече може. И ако има книшка вмро. Од лично искуство кажувам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Па како најлесно да набавиш жртвени јагниња?
Научи ги сами да си доаѓаат во кланицата.
да да оти независноста 99% од државите ја добиле со шлапкање и со одгледување на цвеќиња, со филозофирање и со криење во глувчешка дупка а не со револуции и борби за независност, со одбрана од агресии и такви работи.
како и да било секој си има свое мислење, па макар било и грешно сепак тоа е твое мислење.

B

Black Guard

Гостин
И јас сум против служење на војска. Нема никој право да ти одземе одреден период од животот, па ниту државата!
Нема право државата туку ТИ ИМАШ ОБВРСКА спрема неа и ако затребаш има да бидеш таму кога ќе треба,ако не си....исто ко да не постоиш-БАНЗАИИИИИИ!!:vozbud:

K

Khabs Staadnau

Гостин
да да оти независноста 99% од државите ја добиле со шлапкање и со одгледување на цвеќиња, со филозофирање и со криење во глувчешка дупка а не со револуции и борби за независност, со одбрана од агресии и такви работи.
како и да било секој си има свое мислење, па макар било и грешно сепак тоа е твое мислење.
:pos:

Вака те лажеа? Независност со борба се добива?
Независност ќе добиеш ако ти е дозволено од земјите кои ја кројат судбината на просторите на кои се наоѓа твојата земја. А доколку големец како САД сака Македонија да ја снема од мапата, Македонија ЌЕ ја снема од мапата.Тоа се галактички сили кои просечниот македонец не може да ги контемплира.
Тие востаници треба некој да ги финансира, и всушност се е борба за превласт меѓу тие економски машинерии. Навистина веруваш во бладањето дека едикојси шумар има збор во сето тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom