Пропалица
Мртов/а
- Член од
- 25 јуни 2011
- Мислења
- 2.866
- Поени од реакции
- 1.406
уште две години и ја ке одам во војска, супер ќе биде едвај чекам можеби и ќе запознаам нови пријателихехехехехехе
тражили сте - гледајте
уште две години и ја ке одам во војска, супер ќе биде едвај чекам можеби и ќе запознаам нови пријателихехехехехехе
тражили сте - гледајте
Мене ми пречи ?? каде горе во наведеното има дека ми пречи ја 3 години чекам да се оствари воа со душа чекамима ваква тема за редовна војска можеш да се информираш овде
а зошто тебе ти пречи редовна војска?
дај и на мене лист да аплицирам
Пази да не ти падне сапунчето земи си течен сапунуште две години и ја ке одам во војска, супер ќе биде едвај чекам можеби и ќе запознаам нови пријатели
мој чоек сиМене ми пречи ?? каде горе во наведеното има дека ми пречи ја 3 години чекам да се остави воа со душа чекам
Одиме бато само да примаат ја 93 сум, само читам горе дека тоа можно е да било само евиденција.Али ќе видиме ќе каже времетомој чоек си
ај ќе одеме заедно
Па у касарна ја мислам најубаво ќе ти бидеAmin.
Кај да аплицирам?
Епа баш оти се кока кола да се управат малкуНе си прајте филмови. Каква војска, какви бакрачи од нашиве Кока-Кола генерации ..
Тој што не е спремен да го даде својот живот (или барем дел од него) не е достоен ни да го има. Шо разбираш ти од држава, војна, колектив? Шо разбираш ти од воена музика?Подобро да имаш помала но добро обучена група, отколку цел народ, кој што нема да може ништо ни да заврши ако дојде до таква состојба, па да треба да војуваме.
И јас сум против служење на војска. Нема никој право да ти одземе одреден период од животот, па ниту државата!
Ама го кажа ова, може да се вработи ако сака. Ако има врски или ептен близок некој таму да го повлече може. И ако има книшка вмро. Од лично искуство кажувам.Ако си отслужи овие три месеци нема да го бараат ако воведат воен рок.
Кога ќе ги отслужи овие три месеци можи да се вработи како професионален војник, ако не можи да најди друга работа.
Па како најлесно да набавиш жртвени јагниња?чичко Томас Џеферсон еднаш рекол
The tree of liberty must be refreshed from time to time, with the blood of patriots and tyrants. It is its natural manure.
да да оти независноста 99% од државите ја добиле со шлапкање и со одгледување на цвеќиња, со филозофирање и со криење во глувчешка дупка а не со револуции и борби за независност, со одбрана од агресии и такви работи.Па како најлесно да набавиш жртвени јагниња?
Научи ги сами да си доаѓаат во кланицата.
Нема право државата туку ТИ ИМАШ ОБВРСКА спрема неа и ако затребаш има да бидеш таму кога ќе треба,ако не си....исто ко да не постоиш-БАНЗАИИИИИИ!!И јас сум против служење на војска. Нема никој право да ти одземе одреден период од животот, па ниту државата!
да да оти независноста 99% од државите ја добиле со шлапкање и со одгледување на цвеќиња, со филозофирање и со криење во глувчешка дупка а не со револуции и борби за независност, со одбрана од агресии и такви работи.
како и да било секој си има свое мислење, па макар било и грешно сепак тоа е твое мислење.