Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Со таа разлика што овде не се едни, туку многу и никој не го запали собранието.
Палењето на собранието е фингирана криза, кај нас нема потреба од фингирана криза, нонстоп има некаква кризна ситуација.
Ама не си ти крив, за вакво размислување треба да имаш малку посуптилно размислување, кое, сум утврдил, вам многу ви фали.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
Палењето на собранието е фингирана криза, кај нас нема потреба од фингирана криза, нонстоп има некаква кризна ситуација.
Ама не си ти крив, за вакво размислување треба да имаш малку посуптилно размислување, кое, сум утврдил, вам многу ви фали.
Јебига, не можеме да бидеме сите генијалци...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Поскапо парно од ноември за 9,6% за корисниците на скопска Топлификација

Ај наздравје.
мислиш поскапо парно во 2014 така? , инаку не ја гледам целта на постов во темава??????

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
мислиш поскапо парно во 2014 така? , инаку не ја гледам целта на постов во темава??????
Споменици=пари, топлификација= минус пари во мојот џеб.Акциза на гас=30денари, топлификација работи на гас, субвенција на гас нема...ајде ќе ти текне, ќе ти загрее бојлерот.

Само да се надоврзам, нема врска на темава, ама што повеќе напредуваме на некои си листи за инсвестирање ова она, јас све помалку пари имам во џебот.Дај да не напредуваме толку многу, плс!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Споменици=пари, топлификација= минус пари во мојот џеб.Акциза на гас=30денари, топлификација работи на гас, субвенција на гас нема...ајде ќе ти текне, ќе ти загрее бојлерот.
каква логика секоја ти чест, значи за сите поскапувања во државава крив е проектот Скопје 2014

еве ти еден споменички фејс палм за тебе, чисто онака да видиш до кај си со паметот

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ах, деца, кога ќе почнете од свој џеб да плаќате све, тогаш ќе ви светне.Парите за спомениците Исус ви ги даде, да ти се плукнам во тоа паметот твој.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Ах, деца, кога ќе почнете од свој џеб да плаќате све, тогаш ќе ви светне.Парите за спомениците Исус ви ги даде, да ти се плукнам во тоа паметот твој.
парите за спомениците колку што се твој, толку се и мој така да мнозинството ќе реши каде и колку да троши. За твоја информација пред неколку месеци беше донесена таква одлука ако не знаеш.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
парите за спомениците колку што се твој, толку се и мој така да мнозинството ќе реши каде и колку да троши. За твоја информација пред неколку месеци беше донесена таква одлука ако не знаеш.
Твоите даваат пари, не туку лажи овде.Јас плаќам данок од свој џеб, со свои тешко заработени пари.Лесно е да се чаталиш кога живееш со мама и со тато, нели?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
Не може да реши мнозинството и во '33 решило мнозинството па што се случило после. Не смее така. Треба да се прашаат “експертите“. Тие знаат се.
Јас плаќам данок од свој џеб, со свои тешко заработени пари.
И јас плаќам данок од свој џеб, па не ми смета проектот, како и на мнозинството на народот.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не може да реши мнозинството и во '33 решило мнозинството па што се случило после. Не смее така. Треба да се прашаат “експертите“. Тие знаат се.

И јас плаќам данок од свој џеб, па не ми смета проектот, како и на мнозинството на народот.
А твојата плата е од буџет на РМ, така?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Твоите даваат пари, не туку лажи овде.Јас плаќам данок од свој џеб, со свои тешко заработени пари.Лесно е да се чаталиш кога живееш со мама и со тато, нели?
Секој што е над 18 год може да работи, да гласа и да донесува одлуки за својот живот и за случувањата во државата.
Твоето прашање не заслужува да ти одговорам зошто гледам дека сите ти се криви, па дури најде и моите дома да ги вмешаш во оваа дискусија - се гледа колкав маж си за тоа.
Ако нешто не ти чини слободно земи побуни се и преку системот на државата земи смени го тоа (доколку пак повторувам ти и другите што мислат како тебе се мнозинство во државава) Доколку не сте мнозинство имате право само да си лаете а караванот и без вас ќе си врви.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Секој што е над 18 год може да работи, да гласа и да донесува одлуки за својот живот и за случувањата во државата.
Твоето прашање не заслужува да ти одговорам зошто гледам дека сите ти се криви, па дури најде и моите дома да ги вмешаш во оваа дискусија - се гледа колкав маж си за тоа.
Ако нешто не ти чини слободно земи побуни се и преку системот на државата земи смени го тоа (доколку пак повторувам ти и другите што мислат како тебе се мнозинство во државава) Доколку не сте мнозинство имате право само да си лаете а караванот и без вас ќе си врви.
Да со скратам твојов одговор.We are doin this because...fuck you! Ова е многу поелегантно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
А твојата плата е од буџет на РМ, така?
Не, туку имам приватна фирма. Вработувам 43 други работници, плаќам редовно даноци и не ми смета проектов. Како и на многу други што ги познавам.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не, туку имам приватна фирма. Вработувам 43 други работници, плаќам редовно даноци и не ми смета проектов. Како и на многу други што ги познавам.
:pos::pos::pos: И времето го поминуваш на форумов, абе ој легни си, утре си на школо.

Kajgana Shop

На врв Bottom