Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Tako

Student
Член од
26 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
11
Koga kliknav na linkot ocekuvav da se otvori tema/post/thread so naslov "Skopje 2014 - kolku godini ke go otplakame ?" ...ali toa e sto e pa koga veke kliknav mozam i ovde da troluvam/postiram (bugarinot koga kupil sapun mislejki deka e kaskaval: "penil nepenil ke te jadam, pari sum dal")
interesen fakt e deka na poveketo luge sto mozat da si ja dopustat titulata "stari skopjani" a ne se penzioneri ili ne se u "VMRO" duri i nekoj koj se od poodamna vo ovoj nas-gresen-krsen-lepen "glaven" mozaik/grad ... (da ne se zanesuvam poveke so zborovi koj najverovatno se motivirani od skriena potreba za ego-boost) na kratko kazano ne im se dopaga
edinstveni luge koj dosega mi kazale deka mislat deka ovoj proekt e super se:
-Studenti koj dojdeni nadvor od Skopje (nemam nisto protiv-ne me svakajte pogresno)
-Devojki koj koga ke mi snema za sto da zboram, ke gi prasam sto mislat (i posle ke posocam na lavovite sto povrakaat nakaj fontanata na ace -"Kauboec na konj")
-luge sto se u VMRO (nisto licno imam i nekoj drugari po partii sto idat) sto po cel den slusaat za toa kako B.C. go uapsil Ljube zatoa sto se skaral so nego,za kako B.C. go organiziral atentatot na Kiro i go butnal avionot na Boris...za kako B.C. potajno e kriv za se vo drzavava ...ne me svakjajte pogresno nejkam nikoj od likovite sto se povrzani so politika, no aman luge koja budala bi veruvala na se ova

za kraj neka mu se alal na toj sto zemal pari od ovoj proekt/avantura na nasata ni korumpirana svest/pasivnost

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Koga kliknav na linkot ocekuvav da se otvori tema/post/thread so naslov "Skopje 2014 - kolku godini ke go otplakame ?" ...ali toa e sto e pa koga veke kliknav mozam i ovde da troluvam/postiram (bugarinot koga kupil sapun mislejki deka e kaskaval: "penil nepenil ke te jadam, pari sum dal")
interesen fakt e deka na poveketo luge sto mozat da si ja dopustat titulata "stari skopjani" a ne se penzioneri ili ne se u "VMRO" duri i nekoj koj se od poodamna vo ovoj nas-gresen-krsen-lepen "glaven" mozaik/grad ... (da ne se zanesuvam poveke so zborovi koj najverovatno se motivirani od skriena potreba za ego-boost) na kratko kazano ne im se dopaga
edinstveni luge koj dosega mi kazale deka mislat deka ovoj proekt e super se:
-Studenti koj dojdeni nadvor od Skopje (nemam nisto protiv-ne me svakajte pogresno)
-Devojki koj koga ke mi snema za sto da zboram, ke gi prasam sto mislat (i posle ke posocam na lavovite sto povrakaat nakaj fontanata na ace -"Kauboec na konj")
-luge sto se u VMRO (nisto licno imam i nekoj drugari po partii sto idat) sto po cel den slusaat za toa kako B.C. go uapsil Ljube zatoa sto se skaral so nego,za kako B.C. go organiziral atentatot na Kiro i go butnal avionot na Boris...za kako B.C. potajno e kriv za se vo drzavava ...ne me svakjajte pogresno nejkam nikoj od likovite sto se povrzani so politika, no aman luge koja budala bi veruvala na se ova

za kraj neka mu se alal na toj sto zemal pari od ovoj proekt/avantura na nasata ni korumpirana svest/pasivnost
Еве бе шефе моите родители се од центарот на Скопје уште од 1960, а на мајка родителите исто така Скопјани (имаа куќа кај Италијанска амбасада). И они се за Скопје 2014. Нормално не 100%, но генерално го подржуваат ова. Така да ти паѓа тезата дека само студенти надвор од Скопје се за СК-2014 итн...а тоа дека некој земал пари на нелегален начин од СК-2014 сакам докази. Џаболебарење, не објективност не е добро.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ќе плачат врбите за судбината на Македонија. :( Посебно за младината во Мкд, генерацијата која веќе 20год го чека она подобро утре.

Tako

Student
Член од
26 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
11
влатко напиша:
Еве бе шефе моите родители се од центарот на Скопје уште од 1960, а на мајка родителите исто така Скопјани (имаа куќа кај Италијанска амбасада). И они се за Скопје 2014. Нормално не 100%, но генерално го подржуваат ова. Така да ти паѓа тезата дека само студенти надвор од Скопје се за СК-2014 итн...а тоа дека некој земал пари на нелегален начин од СК-2014 сакам докази. Џаболебарење, не објективност не е добро.
ja sum kaj vojdan...pradedomi se doselil zatoa sto begal od turcite zaradi krvna odmazda i Kjafa Beg go sobral ovde kako momok, zatoa sto bil dobar rabotnik posle nekoe vreme mu prodal del od imotot...neznam koja godina e taa

ja go iskazav moeto mislenje i ti go napravi istoto...na krajot vremeto ke pokaze (nevredi da se zamaras so toa)

patem mi se dopaga ona "Какво ти е местото за седење така и ќе гледаш"
pozz

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
За врбите немам коментар ,треба да стават и позлатени риби .
Како и да е изгледот на фасадата на зградите во центар е супер работа .

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
80 000 евра за една врба???Ват д фак!!!!Со Сваровски дијаманти дан ја украсат???СРАМОТА!!!!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Поскапо парно од ноември за 9,6% за корисниците на скопска Топлификација

Ај наздравје.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ах што сакам народот да се освести и крене како што се случува низ светот, малку да се упрпаат, дури и примерот на Либија би ме израдувал. :P Не посакувам смрт никому да не бидам сватена погрешно, но некои луѓе да се тргнат од местото кое не го заслужиле.

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Многу луѓе неможат да сфатат дека естетиката не ја оправдува нерационалноста(па дури и естетиката на целиот проект е во прашање). Зошто се чукате во гради на "Александар Македонски" кога споменикот на плоштад е "Воин на Коњ"? Кога во Охрид лани се излеваа канализации и најважното туристичко место во Македонија беше пред еколошка катастрофа, вие на Владата кога не превземаше ништо шлакавте раце, затоа што тоа не била нивна работа. Е не бе, у Скопје туризам ке развиваме :). Не ме сфаќајте погрешно, го сакам Скопје, ама дај бидете реални. Врбите нема да родат плод, и нема да ви ги нахранат семејствата. Ниту пак ќе ве нахранат долговите кон ММФ, трговскиот дефицит од скоро две милјарди евра и намаленото индустриско производство. Е уживајте сега во поскапата струја, поскапото парно и така натаму... ;).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
Ах што сакам народот да се освести и крене како што се случува низ светот, малку да се упрпаат, дури и примерот на Либија би ме израдувал. :P Не посакувам смрт никому да не бидам сватена погрешно, но некои луѓе да се тргнат од местото кое не го заслужиле.
Во истиот момент кога ќе бидат победени на избори ќе се тргнат, дотогаш ќе владеат со легитимитетот што им го дал народот и го заслужиле.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во истиот момент кога ќе бидат победени на избори ќе се тргнат, дотогаш ќе владеат со легитимитетот што им го дал народот и го заслужиле.
Истото се случи и на едни избори во 1933год.Google it...

П

Паспарту

Гостин
Јас мислам дека треба да пробаме овие животинчиња да ги донесеме во Вардар

А овие да ги пуштиме во оној третиот дел од градскиот парк

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Мене би ми било срам да се појавaм и да изјaвам колку коштаaт врбите и дека тие ќе означувале изразување почит кон вегетацијата во Скопје. Можеби, доколку би го гледал народот вака, нема да ми биде воопшто тешко...

Kajgana Shop

На врв Bottom