Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Еве типичен пример за Хасап и барок стил на киоск среде Виена (како добро одговара со позадината, чудо едно :pos:)...град кој за нас е 1000 години понапред во чистота, среденост, дисциплина...вакви има сегде
http://blog.travelpod.com/travel-photo/perl/16/1299584111/and-of-course-kiosks-to-eat.jpg/tpod.html

запазете подобро ...нема пикавец, плуканка, хартија

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
^^^^^^^^^

Aма ова се друг тип на киосци..отворени,изработени од дрво,со убав лик.. оние што ги ставија за продавање книги се ОК..ама лимена барака..не иде бе

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
^^^^^^^^^

Aма ова се друг тип на киосци..отворени,изработени од дрво,со убав лик.. оние што ги ставија за продавање книги се ОК..ама лимена барака..не иде бе
Заклучок, треба да се модернизираат не дислоцираат.

I

Iblis

Гостин
^^^^^^^^^

Абе кажи до луѓето е и нивната култура, од што сакаат нека се изработени бараките :D

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Па еве ја не сум од Скопје па сепак не мислам така...
обично кога одам за ск ако се задржувам подолго одам кај чичко Стоилко оти знам дека таму се најубаи..
а иначе грешка си за болдираното... немој ради еден коментар да ги навредуваш сите други градови и животот во нив.. во секој град има нешто посебно нешто автентично шо го нема во другите.. затоа не е убаво така да зборувате...
Нит ги навредив другите градови, нит животот во нив, од проста причина што не сум компетентна да зборувам за тие градови и начинот на живот таму, или пак нивни култни обележја. Сите што доаѓаат во Скопје мислат дека со 4 години студирање овде, знаат за скопскиот менталитет. Тврдам дека никогаш, ама никогаш нема да знаат колку чика Стоилко ни значи, колку значеше коската на плоштад, колку значеше Ванила, колку значеше Кермес и ред други.
Не е убаво да се зборува и коментира за нешто кога благе везе се нема за таа работа.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.793
Нит ги навредив другите градови, нит животот во нив, од проста причина што не сум компетентна да зборувам за тие градови и начинот на живот таму, или пак нивни култни обележја. Сите што доаѓаат во Скопје мислат дека со 4 години студирање овде, знаат за скопскиот менталитет. Тврдам дека никогаш, ама никогаш нема да знаат колку чика Стоилко ни значи, колку значеше коската на плоштад, колку значеше Ванила, колку значеше Кермес и ред други.
Не е убаво да се зборува и коментира за нешто кога благе везе се нема за таа работа.
Јас сум родена во Скопје и израсната, па од овие имиња ниту едно немало значење за мене.
Кај Фонтана (парк), кај рампа (Луна Парк), кај Фреш (тогаш јас почнав од прилика да излегувам), на Рекорд, кај Холидеј Ин....
никогаш се немам чекано кај Стоилко, а и немам јадено таму.
Можеби на некои Скопјани значел, но не на сите.
И најчесто како помала, се чекав кај Малага...
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:03 PM ---
Точно, но не треба да ја правиме насила, нешто што се случува досега. Укради нешто од еден град, нешто од друг, нешто од трет, ко копи пејст функција сме.
Според мене не е насила, ете јас го поддржувам проектот.
Можеби тебе ти е на сила... мене не.
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:03 PM ---
Ама не треба да значи и "силување" на историјата или поточно нејзина злоупотреба.
Што силуваме??? Аце? Самоил? Сандански? Делчев???
Што?
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:05 PM ---
Ако ти е толку убаво носи си ги дома. Што да ти кажам друго.
Не бе, ќе си ги гледам во Центар, башка странски другари ќе шетам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.243
незнам дали сваќате дека голем број семејства се издржуваат и плаќаат данок од вакви мали бизниси у трафики.А вие буџетари курчете се у име на леп изглед на метрополата па еден ден коа ке нема буџет ке се чудите каде згрешивте години наназад..А ние останатите кој зависиме од нашите мали бизниси и у исто време ве издржаваме и вас ке го испушиме најпрви еден по еден ми изгледа.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
:eek:
12 страници за стоилко ... бреееј ... кој к.. е стоилко, бутка, барака каде се продаваат смрдливи сендвичи ...
сум видел помалку страници напишани за теми на кои стварно вреди да се дискутира ...
Нема, нема, па оп ќе никне некој паметен кој ќе каже како тоа 12-15 -100 страници се пишувало за нешто што не требало да се пишува, а и самиот тој со пишување на коментарот учествува во конверзацијата.

Затоа се молат сите хипокрити да застанат од другата страна, веднаш до партиските војници, оти вака не можеме да ги разликуваме. ;)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
95% од оние што жалат по Стоилко се или на +40 години возраст или се деца на комуњари.
Случајност ениуан ?

Они се грижеле за спомените и минатото? а по спомениците фрлаа со дрва и камења.
Да не биле тие споменици сега ќе бевте бугари или ќе живеевте во Вардарска Бановина прв канал на телевизорот ќе ви беше Пинк+, а може и сега ви е...
Само во твојата глава изгледа. Ахахха... да не беа спомениците ќе бевме Бугари !? Ахахаха... ахаххахаа
Те поздрави воинот на коњ, само тоа ќе ти го кажам. ;)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
По дифолт овие што ја подржвет владава секоја нивна одлука им се допаѓа...да ја донесеја истата одлука овие од опозиција одма ќе беа против и ќе кажвеа дека чичко стоилко е дел од историјата на Скопје ...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
A зошто само селективен „ветер на промената“?
Пошо скорпиите алудираа на една голема држава која ... се растури и смени све, па зашто да не идеме по истиот принцип?

Чика Стоилко е историја. Која ја бришат...
Па...
Знаеш... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom