Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ако не му чинеле сендвичите, сигурно никој немало да му купува. Јас не јадам сендвичи па не можам да зборам за квалитетот, но штом имал просторче у центар, промет гарант имал.

А мајстор Зуко?

Нели, да заличиме на метропола...бтв, среде Виена (испод тој големиот плоштад, му заборавив име), си постојат вакви трафики и си продаваат без проблем...исто и во Загреб. На улица Оксфорд среде Лондон еден чичко на некој плех љупеше и продаваше кромид, леб и нешто као кебапи...Не е забрането за метропола да има вакви локации и објекти.
да и во Њујорк на секој чекор хотдог продавачи...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Збогум на пљескавиците пржени во зејтин од минатиот век, како и на труењата од храна...супер вест.
Така е. Со дислоцирањето на легендарниот и историски вујко Стоилко, ќе се поправи ситуацијата околу брзата храна ширум Македонија.
Плус, сега ќе можете на раат да јадете здрава и прекрасна храна во мекдоналдс.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
За оваа одлука сопствениците се известени уште пред најмалце 2 години.
Привремени објекти се тоа затоа и се отстрануваат башка го грдеа тој дел од градот со циганите што просат и кучињата што јадеа отпадоци од хамбургери.
за жал просјаците и понатаму ќе го грдосуваат градот, нема ден некое циганче да не влезе и проси низ бурекџлниците и сендвичарите, каде и да одиш низ градот да јадеш тие влегуваат, само поскапите и елитни ресторани не ги пуштаат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
На страна што му ебаа мамата на све што беше поим за Скопје (нели градот мора да се развива), -кај Чичко Стоилко (лесна му земја), фонтана, Кермес, Победа... глупо е што ги рушат постоечките синоними за скопјани и ги враќаат белезите или од жандармериско, османлиско или од којзнае каде (портата).

Валда ќе им дадат некој простор за работење. Греота е, цели семејства се издржуваат од вакви мали трафики.
Ако на Скопјани и Скопје три бараки им се синоним,ја стварно незнам,што у курац да дискутирам понатаму

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
да и во Њујорк на секој чекор хотдог продавачи...
верувал не верувал, итс ап ту ју...тоа сум го видел, тоа го пренесувам. Нека не ви перат мозок дека другите метрополи немаат вакви трафики. Имаат и трафики и калдрми и местенца кои го зачувале духот на времето...
Уосталом и во Аеродром ги тргнаа трафиките...каде ќе работат и од што ќе живеат луѓето?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
да наместо да си го критикува градот од каде доаѓа а пола од провинциите се типични села, ми кажува за Скопје и скопјани.:tapp:
А бе ко нема калдрмата да ви ја оставеа од турско за сентименталност и со коњи да одевте, направете петиција до Тодоровиќ да се пренаменат парите за Прилеп за ние да направиме нешто ново и онака вас ви е супер со пролупани бараки, не знам друго што да ви кажам.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не е само поентата за сендвичите од Стоилко, него се урива култно место за што !? За да не ја нагрдува капијата, која сама по себе е грдоина до безсвест. Дај не заебавај.
За каква кулура збориш/..купуеш сендвич со голем ризик салмонела да фатиш..со компири пржени у зејтин искористен 20-30 пати,седнуваш одма на клупа,ама пред тоа ја чистиш од хартии и салфети и јадеш ? А под нозе ти се мотаат мачки и кучиња скитници.. култура на ниво у пм, па после друг ни е крив што сме заостанати

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Ако на Скопјани и Скопје три бараки им се синоним,ја стварно незнам,што у курац да дискутирам понатаму
па Цитро сепак не моеш да го осетиш тоа, затоа ова рушење на све што го бележеше македонско слободно Скопје (а се гради жандармериски дом, участок и слични зданија) за тебе е нешто сосем нормално. Ние од млади сме јаделе овде, сме се збирале пред Ванила, сме иделе у Кермес на музика...на све му ебаа стопанката. Едно е да е рушено од земјотрес, друго е од Тодоровиќ звани земљотрес.
Еве кажи кај ќе одат луѓето...мој близок роднина храни 4 члена со една трафика во приградска населба. Ако му ја срушат од што ќе живее?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
верувал не верувал, итс ап ту ју...тоа сум го видел, тоа го пренесувам. Нека не ви перат мозок дека другите метрополи немаат вакви трафики. Уосталом и во Аеродром ги тргнаа трафиките...каде ќе работат и од што ќе живеат луѓето?
па убаво кажа неко Chosen, ова не е новост, за ова беа известени пред 2-3 години дека ќе се рушат. Во Аеродром ни ги тргнаа сите вакви трафики што беа по автобуските, нека си изградат они трафики ама работата е во тоа што према хасап системот тие не смеат да бидат пластични. :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
па Цитро, не си скопјанец, затоа го осеќаш ова рушење на све што го бележеше македонско слободно Скопје (а се гради жандармериски дом, участок и слични зданија) као нешто сосем нормално.
ја сваќам да уништат парк, некоја улица некоја знаменитост која била на некое време со децении,и која буди емоции кај некои..ама бараки ,хамбургер и емоции,тоа неможам да го сватам
--- надополнето: Oct 27, 2011 12:25 PM ---
Мене ми сметаат бараките у Куманово. Не знам ништо за нив али ете ми се грди.
мене бетер од тебе ми сметаат,само нема кој да ги сруши тие грдосии

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И во Охрид ги тргнаа оддамна. Така да се очекуваше да ги дислоцираат и овие. Но и зградата на ЕВН треба да ја срушат до темел.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
да се надеваме дека не е вистина чичко стоило е ... битен момент у скопје грешка ќе им биде ако го уништат

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
брат не ме сваќај погрешно, не викам дека сум од висока нога, ама стварно грдо изгледа, кога ќе видиш околу тебе дека цел свет напредува и се гради, зашто да останеме исти како што било во времето на тито, на све што има почеток, мора да има и крај
Никој не вика да останеме како во времето на Тито, едноставно можеа да направат да се вклопат во замислата на „боговите“ од градоначалници. Има милијарда погрди градби кои не се буткаат, ама сендвичарите ептен нагрдуваа.. што да ти кажам. Мене искрено, погрда ми е куќарката на „Вили“ кај Дрво Декор. Нонстоп има автобуси тука, смрди на бензин, прашина и ја треба да јадам од таму. Ноу уеј Хозе.

Од друга страна „Чичко Стоилко“ и компанија, не беа покрај улица, оддалечени се од пат (100 метра си се 100 метра), нема прашина (освен коа почнаа да ја градат грдата капија) и пред се, култно место за собирање и јадење.

Само чекам да видам дали ќе ги преместат или ќе биде крај за нив. Ако само ги преместат е жално, оти се губи уште еден белег на Скопје, ако ги уништат за секогаш, тогаш е ептен срамно.

Инаку, на тебе капијата ти е напредок !? Каков напредок поБогу !? Има лифтови со кои кога ќе се качиш можеш да бираш каде ќе гледаш, во ЕВН или Собрание. Дај не зезај.

B

Black Guard

Гостин
верувал не верувал, итс ап ту ју...тоа сум го видел, тоа го пренесувам. Нека не ви перат мозок дека другите метрополи немаат вакви трафики. Уосталом и во Аеродром ги тргнаа трафиките...каде ќе работат и од што ќе живеат луѓето?
Од Гордост.

За каква кулура збориш/..купуеш сендвич со голем ризик салмонела да фатиш..со компири пржени у зејтин искористен 20-30 пати
Дај жити се ти па ја знаеш магијата со компириве:vozbud:

,ама пред тоа ја чистиш од хартии и салфети и јадеш ? А под нозе ти се мотаат мачки и кучиња скитници.
Добро,сега местото ќе "оглуве" и ќе ги снема.

Kajgana Shop

На врв Bottom